Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tällaista on odotettu: Peugeotilta täyssähköinen tila-auto suurperheen tarpeisiin – tavaratilaa suorastaan järjetön määrä

Uusi täyssähköauto Peugeot e-Traveller on tarjolla jopa 9-paikkaisena. Akkupaketiksi voi valita joko 50 tai 75 kWh:n version.
Tällaista on odotettu: Peugeotilta täyssähköinen tila-auto suurperheen tarpeisiin – tavaratilaa suorastaan järjetön määrä

Täyssähköautojen mallivalikoima on kasvanut viime aikoina nopeasti, mutta autojen kokoluokat ovat olleet pääsääntöisesti kompakteja tai keskikokoisia malleja. Yli viisipaikkaisia täyssähköautoja ei ole ollut juuri tarjolla, pois lukien Tesla Model X, mutta vihdoin markkinoille ollaan saamassa myös suurperheen tilatarpeet täyttävä vaihtoehto. 

Uusi Peugeot e-Traveller -sähköauton voi valita kolmesta eri koripituudesta: S (4,60 metriä), M (4,95 metriä) ja XL (5,30 metriä). Lisäksi ajoakun kapasiteetiksi voi valita joko 50 tai 75 kilowattituntia. 

Suuremmalla akulla toimintamatka on jopa 330 kilometriä, pienemmällä 230 kilometriä. Peugeot e-Travellerin moottorina on malliversiosta riippumatta 100 kW:n sähkömoottori, jonka 260 newtonmetrin vääntö on käytössä välittömästi.

Uuden e-Travellerin sisäinen laturi on 11 kW:n tehoinen, jolla 50 kWh:n akuston lataus täyteen onnistuu nopeimmillaan kolmesta vaiheesta 5 tunnissa ja 75 kWh:n akuston 7,5 tunnissa. Vastaavasti hitaammalla 16A:n Type2-laturilla ajat ovat 15 ja 23 tuntia. Mikäli käytössä on vain tavanomainen 8A:n sukopistoke, latausajat venähtävät 31 ja 47 tuntiin.

Tienpäällä lataus onnistuu CCS-pikalaturilla 100 kW:n teholla 80 prosentin varaustasoon pienemmällä akulla 30 minuutissa ja suuremmalla akulla 45 minuutissa.

Peugeot e-Traveller

Peugeot e-Travellerin teknisissä tiedoissa on mielenkiintoisesti kerrottu eri ajotilojen teho- ja vääntölukemat, joita harvoin kerrotaan ulospäin. Eco-ajotilassa moottorin teho ja vääntö on rajoitettu 60 kW:iin ja 180 Nm:iin, Normal-tila tarjoaa 80 kW ja 210 Nm, Powerissa käytössä on täydet 100 kW ja 260 Nm.

Jos jokin on selvää, niin tavaratilan puutteesta e-Travelleria ei voi moittia. Vaikka autossa olisi käytössä kaikki yhdeksän istuinta, tavaratilaa kerrotaan olevan silti käytössä 1500 litraa XL-mallissa. Viidellä matkustajalla tila kasvaa 3000 litraan ja 2. ja 3. penkkirivi irroittamalla peräti 4900 litraa. Lisäksi pientavaroille on tilaa yhteensä 74 litran edestä. Peugeot e-Travellerin vetokyvyksi kerrotaan 1000 kg. 

Suomeen Peugeot e-Travelleria voidaan odottaa kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Kuvat: Peugeot

AUTOTALLI.COM

Selaile Peugeotin uusi myytäviä pistokkeesta ladattavia automalleja.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin