Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tämä kaikki Skoda Scalasta jo tiedetään – Golfin haastaja tarjolle myös kaasuautona

Skodan täysin uusi Scala-malli tulee tarjolle viidellä moottorivaihtoehdolla, joista yksi mielenkiintoisimmista on 1.0 G-TEC -kaasuvaihtoehto.
Tämä kaikki Skoda Scalasta jo tiedetään – Golfin haastaja tarjolle myös kaasuautona

Skoda on julkaissut lisätietoa sekä kuvia naamioteipatusta huippu-uutuudestaan, Skoda Scalasta. Scala on automerkin ensimmäinen malli, joka pohjautuu Volkswagen-konsernin skaalautuvaan A0 MQB -alustarakenteeseen.

Skoda Scala on hatchback-mallinen auto, joka tulee olemaan erityisen kova kilpailija etenkin emokonsernin Volkswagen Golfille. Ensimmäisistä kuvista päätellen auton mittasuhteita leimaa erityisen pitkältä vaikuttava akseliväli, joka lupailee hyviä sisätiloja. Akselivälin pituudeksi kerrotaan 2 649 millimetriä. Akseliväli on uusimman sukupolven Volkswagen Golfia 2,9 senttimetriä pidempi.

Scalan pituudeksi kerrotaan 4 362 mm, leveydeksi 1 793 mm ja korkeudeksi 1 471 mm. Pituutta Scalalla on näin ollen 10,4 senttimetriä Golfia enemmän, korkeutta 2,1 senttiä vähemmän ja leveyttä kolme millimetriä enemmän. Yksi mielenkiintoinen havainto Scalan sisätilojen mitoista on myös se, että polvitilamitta on yhtä suuri kuin Skoda Octaviassa ja takaistuimilla pääntilaa on jopa muutaman millin Octaviaa enemmän. Suurin ero Octavian hyväksi löytyy takatilojen kyynärpääleveydestä. 

Scalan pituus näkyy tilavan matkustamon lisäksi tavaratilassa, joka on perusasennossaan yksi luokkansa suurimmista, 467 litraa. Takaistuinten selkänojat taittamalla tila laajenee 1410 litraan. 

Virtuaalimittaristo ja uusi tietoviihdejärjestelmän sukupolvi

Skoda Scala tulee tarjolle digitaalisella Virtual Cockpit -mittaristolla, jonka 10,25-tuumaisen näytön tarjoama informaatio on kuljettajan muunneltavissa. Keskikonsolin tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö ei ole parhaan varustetason versiossa pieni sekään, kokoa löytyy 9,2 tuumaa.

Uutena ominaisuutena Scalassa nähdään myös Skoda Connect -mobiilipalveluiden uusi sukupolvi. Kaikki Scala-mallin autot tulevat vakiovarusteisina autoon integroidulla eSIM-liittymällä, joka mahdollistaa nopean LTE-internetyhteyden. Tämä mahdollistaa muun muassa auton avaamisen ja lukitsemisen älypuhelinsovelluksen avulla.

Skodan arkea helpottavista Simply Clever -ominaisuuksista Scalassa nähdään muun muassa kuljettajan oveen piilotettu sateenvarjolokero, jääraappa polttoainesäiliön luukun sisäpinnassa sekä lisävarusteena ostettava sähkötoiminen takaluukku. Tarjolle tulee myös sähkötoimisesti takapuskurin alta esiin taittuva vetokoukku. Alun perin Audin automalleista lähtöisin olevat dynaamiset, eli juoksevat, suuntavilkut tulevat Scalan myötä ensimmäistä kertaa tarjolle Skodan malleihin.

Käyttökustannuksiltaan edullinen kaasu

Skoda Scala tulee tarjolle viidellä eri moottorivaihtoehdolla. Bensiinimoottoreita niistä on kolme, dieseleitä yksi ja maa- ja biokaasua käyttäviä yksi. Kaikki moottorit täyttävät Euro 6d-TEMP -vaatimukset.

Moottoreista ainakin toistaiseksi tehokkain vaihtoehto on 1.5 TSI -mallimerkintäinen 150 hevosvoimainen bensiinimoottori. Se on saatavilla joko kuusivaihteisena manuaalivaihteistolla tai 7-vaihteisella DSG-automaatilla. Pienempi 1.0 TSI -moottori tulee myyntiin 95 ja 115 hevosvoimaisina versioina. Niistä tehokkaampi on tarjolla myös 7-vaihteisella DSG-vaihteistolla. Kaikissa bensiinimoottoreissa on pakokaasujen hiukkassuodatin.

Dieselmoottorin haluavalle on tarjolla 1.6 TDI -moottori teholtaan 115 hevosvoimaa, vaihteistoksi voi valita manuaalin tai niin ikään 7-vaihteisen DSG:n. Dieselmalli on toteutettu SCR-katalysaattorilla, AdBlue-lisäaineruiskutuksella ja dieselhiukkas-suodattimella.

 

Moottorivaihtoehdoista taloudellisin on 1.0 G-TEC -mallimerkinnän maa- ja biokaasua pääasiallisesti käyttävä moottori, joka tarjoaa 90 hevosvoiman huipputehon. Kaasu-Scala on aina kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla varustettu, ja autossa on lisäksi bensiinitankki, jota auto siirtyy käyttämään automaattisesti, mikäli kaasu loppuu. 

Alustan osalta Skoda Scalaan on mahdollista ostaa uusi Sport Chassis Preset -alustansäätöjärjestelmä, jonka avulla mukavuuspainotteisemmat asetukset voidaan muuttaa jäykemmiksi urheilullisempaa tuntumaa haluttaessa.

Uusia turvajärjestelmiä 

Skoda Scala tulee saamaan Skodan uusimmat turvajärjestelmät, joihin lukeutuu esimerkiksi ennakoiva turvajärjestelmä Crew Protect Assista, joka sulkee sivuikkunat törmäyksen uhatessa ja kiristää etuturvavyöt valmiiksi. Turvatyynyjä autosta löytyy enimmillään yhdeksän kappaletta.

Kuljettajaa avustavista järjestelmistä esimerkiksi kuolleenkulmanvaroitin on kehittynyt kattamaan aiempaa suuremman alueen auton takaviistoista. Näin Scala osaa varoittaa takaa lähestyvistä autoista paremmin esimerkiksi moottoritienopeuksissa sekä monikaistaisilla teillä. Kaista-avustin ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä kuuluvat Scalan vakiovarusteluun. Lisävarusteinen Park Assist -pysäköintiavustin osaa ohjata auton niin parkkiruutuun kuin sieltä poiskin. 

Myyntiin Skoda Scala tulee alkukesästä 2019.

Selaile myytäviä Skodan uusia automalleja.

 

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: Skoda


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin