Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tammikuu käänsi autokaupan selvään kasvuun – katso myydyimmät automallit

Tammikuu käänsi autokaupan selvään kasvuun – katso myydyimmät automallit

Tammikuussa rekisteröitiin 13 579 uutta henkilöautoa, mikä on 6,6 prosenttia viime vuoden tammikuuta enemmän. Tammikuun ensirekisteröintien määrä ei ole ylittänyt 13 000 auton rajaa viiteen vuoteen.

Autoalan tiedotuskeskus arvioi autokaupan suunnan kääntymisen löytyvän ennen kaikkea autoveron alennuksesta sekä valoisista talousnäkymistä. Vuoden alussa voimaanastunut autoveron alennus laski keskihintaisen auton veroa keskimäärin 320 eurolla. 

Eri autoluokista etenkin katumaasturit ovat kasvattaneet suosiotaan. Viime vuonna jo 27 prosenttia ensirekisteröidyistä autoista oli katumaastureita. Niiden osuus on kasvanut selväsi, sillä vuonna 2016 niiden osuus oli noin 22 prosenttia ja sitä edeltävänä vuonna 20 prosenttia.

Dieselautojen kysyntä puolestaan jatkoi laskuaan viime vuonna, jolloin noin 30 prosenttia ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli dieselkäyttöisiä. Dieselin osuus ensirekisteröinneistä on vähentynyt hitaasti jo useampia vuosia ja dieselautojen mallivalikoima on painottunut isokokoisiin autoihin.

Tammikuun kymmenen eniten ensirekisteröityä automallia (kpl):

 

1.

SKODA OCTAVIA

786

2.

NISSAN QASHQAI

573

3.

TOYOTA AURIS

529

4.

TOYOTA YARIS

483

5.

VOLKSWAGEN GOLF

475

6.

TOYOTA AVENSIS

433

7.

FORD FOCUS

372

8.

VOLVO XC60

358

9.

FORD FIESTA

340

10.

VOLKSWAGEN PASSAT

291

 


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin