Tässä on naisten valinta Vuoden Autoksi 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tässä on naisten valinta Vuoden Autoksi 2013

Vuoden 2013 Women’s World Car of the Year –palkinnon voitti Ford Fiesta 1.0 EcoBoost. 18 naisautotoimittajasta koostunut tuomaristo perusti päätöksensä seuraaviin kriteereihin: turvallisuus, rahalle saatu vastine, ulkonäkö, säilytystilat, lapsiystävällisyys, ajamisen helppous, väri, seksikkyys ja ympäristöjalanjälki.
Tässä on naisten valinta Vuoden Autoksi 2013

Fiesta 1.0 EcoBoost veti pisimmän korren joukosta, johon kuuluivat myös Audi Allroad, Range Rover ja Porsche Boxster S. Auto sai myös 2013 Women’s World Car of the Year Economy Car -palkinnon. Tuomaristo ylisti Fiestan taloudellisuutta ja ulkomuotoa ja tuntua. Vuonna 2012 voiton vei Range Rover Evoque.

Uusi Fiesta on nopeasti vakiinnuttanut asemansa myyntimenestyksenä Euroopassa ja muuallakin maailmassa. Fordin 1.0-litrainen EcoBoost -moottori valittiin vuoden moottoriksi vuosina 2012 ja 2013. Fiesta 1.0 EcoBoostiin saa nykyisin Fordin kuusivaihteisen PowerShift-automaattivaihteiston.Palkinnot luovutti perjantaina 29.11.2013 Sandy Myhre (Chief Executive Officer, Women's World Car of the Year) Kölnissä pidetyissä juhlallisuuksissa.

“Oli alusta asti selvää, että uusi Fiesta 1.0 EcoBoost vetosi tuomariston naisiin, olivatpa he mistä päin maailmaa tahansa”, Myhre kertoo. “Naisilla on merkittävä, mutta usein aliarvioitu rooli auton ostossa. Fiestan suorastaan ylellinen ulkomuoto ja tuntu, taloudellisuus ja suorituskyky ovat vain muutamia niistä ominaisuuksista, joita monet naisautoilijat arvostavat.”

Vertailun vuoksi

Vuoden auton (Car of the Year) valitsee Euroopassa raati, johon kuuluu 58 jäsentä 28 Euroopan maasta. Vuonna 2013 merkittävin autouutuus valittiin jo 50. kerran, kun Geneven autonäyttelyn yhteydessä Seitsemännen sukupolven Volkswagen Golf voitti ylivoimaisella äänivyöryllä vuoden auto 2013 pokaalin. Golf sai 414 ääntä. Toyota GT86 ja Subaru BRZ jakoivat kakkossijan 202 äänellä.Volvo V40 sijoittui kolmanneksi, juuri ennen Fordin B-Maxia ja Hyundai i30:a. Mercedeksen A-sarja sijoittui viidenneksi, kannoillaan Renault Clio ja Peugeot 208.

Vuoden Auto -ehdokkaaksi pääsevät uudet automallit, jotka ovat myynnissä vähintään viidessä Euroopan maassa äänestyksen alkaessa ja sen myynnin arvioidaan ylittävän 5000 kappaletta vuodessa. Automallin pitää olla kokonaan uusi, mikä tarkoittaa, että uusi korimalli tai ns. facelift ei riitä ehdokkuuteen.

Golf pokkasi myös Vuoden Auto Maailmassa 2013 -tittelin (World Car of the Year) New Yorkin autonäyttelyssä. Vuoden Auto Maailmassa -valinnasta vastaa puolestaan 66 autoalan toimittajaa 23 eri maasta.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin