Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tässä tulee todellinen halpis-sähköauto – hinnan uumoillaan jäävän jopa kymppitonniin

Dacia Spring Electric -täyssähköauto tulee ennakkomyyntiin Suomessakin ensi vuoden aikana.
Tässä tulee todellinen halpis-sähköauto – hinnan uumoillaan jäävän jopa kymppitonniin

Renault-konserniin kuuluva Dacia on tullut tunnetuksi ennen kaikkea hinta edellä suunnitelluista edullisista autoistaan. Automerkki väläytteli jo viime vuoden puolella tähtäävänsä sähköautomarkkinoille autolla, jonka hinta Euroopassa tulisi jäämään noin kymmenen tuhannen euron pintaan.

Keväällä 2020 Dacia esitteli Spring Electric -mallin konseptin, jonka tekniset ominaisuudet on nyt viimein paljastettu. Dacia Spring Electric on 3,73 metriä pitkä ja 1,51 metriä korkea. Auto on nelipaikkainen ja tavaratilaa on kompakteista ulkomitoista huolimatta saatu mahdutettua 300 litran edestä.

Dacia Spring Electric

Edullinen hinta näkyy luonnollisesti ajoakun kapasiteetissa, jota löytyy 26,8 kWh. Dacia Spring Electric -sähköauto soveltuukin parhaiten kaupunkiajoon, sillä pikalatausmahdollisuus on saatavana vain lisävarusteena, ja silloinkin vaatimattomana 30 kW:n tehoisena. WLTP-normin mukainen toimintamatka autolle on 225 kilometriä yhdistetyssä ajossa ja 295 kilometriä kaupungissa.

Mistään tehotykistä ei myöskään ole kyse, koska auton sähkömoottori tuottaa 33 kW:n eli 44 hevosvoiman huipputehon ja 125 Nm:n vääntömomentin. Huippunopeus autolla on 125 kilometriä tunnissa.

Vaatimattomista suoritusarvoistaan huolimatta Dacia Spring Electric tullee myymään kuin salama. Kaupunkiautoksi Spring Electric sopii hyvin, ja todennäköisesti auto löytää paikkansa monen ensisähköautonostajan pihasta.

Kuvat: Dacia

 

AUTOTALLI.COM

Katso myytävät uudet Dacia-merkkiset henkilöautot.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin