Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tiedätkö, milloin autosi tarvitsee uudet talvirenkaat?

Kaupallinen yhteistyö: Sortter // Laadukkaat talvirenkaat edistävät liikenneturvallisuutta. Mihin asioihin talvirenkaissa tulee kiinnittää huomiota?
Tiedätkö, milloin autosi tarvitsee uudet talvirenkaat?

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

Kesäkuussa 2020 voimaan tulleen uuden tieliikennelain mukaan talvirenkaita tulee käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun, mikäli kelit sitä edellyttävät.

Autoilijan kannattaakin seurata tarkkaan sääennustuksia. Käytännössä talvirenkaat tulee vaihtaa alle heti, kun ilman lämpötila laskee pakkasen puolelle ajo-olosuhteita heikentäen. Varsinkin öisin ja varhain aamulla tiet voivat olla petollisen liukkaita yöpakkasten seurauksena.

Nyt kun kelit jälleen kylmenevät, on syytä kaivaa talvirenkaat esille ja arvioida niiden kuntoa perusteellisesti. Tiesitkö, että voit rahoittaa autolainan avulla myös uudet talvirenkaat sekä autohuollon?

Milloin talvirenkaat kannattaa vaihtaa uusiin? 

Talvirenkaiden käyttöikä määräytyy ajotavan, käyttöolosuhteiden ja oikean varastoinnin perusteella. Parhaatkin renkaat menettävät ominaisuutensa viimeistään kuudessa vuodessa, sillä ajan myötä renkaiden kumi kovettuu ja menettää pitoaan.

Turvallisuuden vuoksi renkaiden kulumista kannattaa seurata aktiivisesti. Talvirenkaissa urasyvyys määrittää, miten paljon turvallista ajopintaa on jäljellä. Lain mukaan talvirenkaiden urasyvyyden on oltava vähintään 3 mm, mutta suosituksena on 5-6 mm.

Urasyvyyden voi testata kätevästi kahden euron kolikolla. Mikäli kolikon reunus uppoaa kokonaan renkaan uraan, urasyvyys on vielä yli 4 mm.

Mitä eri merkinnät talvirenkaissa tarkoittavat?

Lain mukaan talvirenkaassa on oltava M+S-merkintä, joka takaa renkaan soveltuvuuden talviajoon. 3PMSF-lumihiutalesymboli puolestaan kertoo, että rengas on luotettava ja turvallinen lumisissa ajo-olosuhteissa.

Vuonna 2012 käyttöön tullut EU:n merkintätarra opastaa autoilijoita valitsemaan turvallisimmat ja energiatehokkaimmat renkaat.  Merkintätarra kertoo seuraavista renkaan ominaisuuksista:

  • Renkaan vierintävastus = vaikuttaa auton polttoaineenkulutukseen. EU:n merkinnässä A-luokka tarkoittaa, että rengas kuluttaa vähiten polttoainetta ja on siten ilmastoystävällisempi valinta.
  • Renkaan märkäpito = määräytyy märkäjarrutuksen perusteella asteikolla A-G, jossa A on paras ja G huonoin.
  • Renkaan ohiajomelu = mustilla viivoilla ilmoitettu meluluokitus auttaa vertailemaan renkaiden aiheuttamaa vierintämelua. Myös alhainen rengaspaine aiheuttaa melua, joten renkaiden paineet kannattaa tarkistaa säännöllisesti.

Uudet vai käytetyt talvirenkaat? 

Laadukkaat talvirenkaat mahdollistavat turvallisen ajamisen pohjoisen usein vaativissakin talviolosuhteissa. Laatu myös tunnetusti maksaa, joten moni autoilija päätyy ostamaan talvirenkaansa käytettynä.

Käytettyjen talvirenkaiden ostamista pohtivan kuluttajan kannattaa kiinnittää huomiota alla oleviin asioihin.

  • Miltä rengas tuntuu? Talvirenkaan kumi kuivuu ja haurastuu ajan kanssa, vaikka se olisi ollut kymmenen vuotta käyttämättömänä autotallin perukoilla. Kuivumisen myötä renkaat muuttuvat liukkaiksi ja kivikoviksi. Tunnustele siis renkaita huolellisesti ennen kaupantekoa.
  • Milloin rengas on valmistettu? Renkaan valmistusajankohdan löytää sen kyljessä olevasta DOT-merkinnästä. Jos renkaan DOT-tunnus on esimerkiksi 4521, on se valmistettu viikolla 45 vuonna 2021. Tätä tarkistaessa kannattaa muistaa, että renkaan suositeltu kokonaisikä on kymmenen vuotta valmistusajankohdasta.

Rahoitus talvirenkaisiin?

Tiesitkö, että autolaina soveltuu myös renkaiden hankintaan? Mikäli siis etsit laadukkaita talvirenkaita menopeliisi, voi autolainalla rahoittaa sekä uusien että käytettyjen renkaiden ostamisen. Lisäksi autolaina sopii auton remontteihin ja muihin huoltotoimenpiteisiin.

Autolainan kilpailutus onnistuu kotimaisen Sortterin aina ilmaisessa lainavertailussa. Voit kilpailuttaa rahoitustarpeesi  aina 1 000 eurosta 60 000 euroon saakka.

Täytä lainahakemus Sortterin verkkosivuilla  ja voit saada lainatarjouksen kymmeniltä rahoituslaitokselta jopa muutamassa minuutissa. Lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan.

Älä säästä turvallisuudesta, säästä luottokustannuksista.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin