Tuleeko BMW i4:stä markkinoiden kaunein täyssähköauto? Auton äänimaailman on suunnitellut Hans Zimmer | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tuleeko BMW i4:stä markkinoiden kaunein täyssähköauto? Auton äänimaailman on suunnitellut Hans Zimmer

Tänään esitelty BMW Concept i4 on hyvin lähellä ensi vuonna tuotantoon pääsevää BMW i4 -täyssähköautoa.
Tuleeko BMW i4:stä markkinoiden kaunein täyssähköauto? Auton äänimaailman on suunnitellut Hans Zimmer

Sanotaan, että odottavan aika on pitkä, ja se tuntuu pätevän ainakin BMW:n uuden 4-sarjan kohdalla. Vuosi sitten Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä esitelty BMW Concept 4 -tutkielma antoi viitteitä siitä, miltä uuden 4-sarjan muodot voisivat näyttää. Tänään vuosi kyseisen konseptin esittelyn jälkeen oli samaisen automallin täyssähköversion vuoro Concept i4 -mallina, mutta sen tuotantoon pääsyä joudutaan odottelemaan vielä ensi vuoden puolelle. 

Virtuaalisesti järjestetyssä esittelytilaisuudessa BMW:n pääjohtaja Oliver Zipse kertoi, että nyt nähty konseptimalli tulee olemaan muodoiltaan ja ominaisuuksiltaan hyvin lähellä BMW i4 -täyssähköauton tuotantoversiota.

BMW i4:n toimintamatkaksi täydellä akulla kerrotaan jopa 600 kilometriä ja kiihtyvyydeksi nollasta sataan 4,0 sekuntia. Sähkömoottorin tehoksi on ilmoitettu 390 kW (530 hv).

Yksi BMW i4:n suurimmista ostoperusteista tullee olemaan auton kaunis muotoilu, joka jatkuu ainakin konseptimallin perusteella myös matkustamon puolelle. Täyssähköisessä i4:ssä tullaan näkemään ensimmäistä kertaa kaareva laajakuvanäyttö, joka yhdistää mittariston ja auton tietoviihdejärjestelmän yhdeksi näyttäväksi kokonaisuudeksi. 

Mielenkiintoisena yksityiskohtana voi pitää myös sitä, että luonnostaan hiljaiseen sähköautoon on luotu äänimaailma niin sanotusti isolla rahalla. Auton äänisuunnittelusta on nimittäin vastannut yksi maailman kuuluisimmista elokuvasäveltäjistä, Hans Zimmer, yhdessä BMW:n äänisuunnittelija Renzo Vitalen kanssa.

AUTOTALLI.COM
BMW vaihtoautot
BMW uudet autot

Kuva: Kuvakaappaus BMW:n livelähetyksestä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin