Jätä ilmainen ilmoitus

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi

Tympiikö Länsiväylän ruuhkaisuus? Peput Penkkiin -kampanja houkuttelee kimppailemaan

Tympiikö Länsiväylän ruuhkaisuus? Peput Penkkiin -kampanja houkuttelee kimppailemaan
Espoon kaupunki toteuttaa syksyllä 2018 Peput Penkkiin -nimisen kimppa-autokokeilun.

Tuhansille espoolaisille tuttu kokemus: Länsiväylän aamuruuhka matelee tuskastuttavan hitaasti, kilometrien mittaisen jonon autoissa istuu vain kuljettaja ilman matkustajia.

Autojen käyttöastetta voi pitää millä tahansa mittarilla varsin heikkona ja ihannemaailmassa kimppakyytien avulla automäärää voitaisiin ruuhkatunteina pienentää merkittävästi. Omassa autossa vieraiden ihmisten kyyditsemiseen liittyy paitsi henkisiä esteitä, sopivan reitin osuminen kohdalle on sekin täysin arpapeliä.

Tähän ongelmaan Espoon kaupunki pyrkii löytämään ratkaisun Peput Penkkiin -nimisellä kokeilulla, jossa osallistujat voivat hakea ja tarjota puhelinsovelluksella kyytejä muille rekisteröidyille käyttäjille. Sovellus on aluksi saatavilla Anrdoid-käyttöjärjestelmän puhelimille ja myöhemmin myös iOS-puhelimille.

Kaikille halukkaille avoin kokeiluajanjakso alkaa 26.9. ja päättyy 30.11.2018. Kampanjan aikana puhelinsovelluksella voi paitsi tarjota ja tilata kimppakyytejä, myös tarjota omaa autoaan muiden kokeilijoiden käyttöön, ja vastaavasti varata tarjolla olevia autoja omaan käyttöön. Autojen hallinnoinnista ja asiakastuesta vastaa autojen vertaisvuokraukseen erikoistunut Blox Car -yritys. Kokeilun vaikuttavuusarvioinnin tekee VTT.

”Kokeilumme on hyvä mahdollisuus olla omalla pienellä panoksella mukana kehittämässä Espoon päästöttömyystavoitetta, ekologisuutta ja arjen sujumista. Osallistua voi vaikkapa vain yhden kyydin verran. Samalla voi syntyä hyviä kimppakyytiverkostoja myös tulevaisuutta varten”, Espoon liikenteen hallintapäällikkö Johanna Nyberg toteaa.

Kaupungin kokeilussa ei liiku raha, joten kyydit perustuvat vapaaehtoiseen osallistumiseen. Mukaan kokeiluun pääsee kampanjasivuilta https://www.peputpenkkiin.fi

 

Teksti ja kuva: Teemu Granström

Tympiikö Länsiväylän ruuhkaisuus? Peput Penkkiin -kampanja houkuttelee kimppailemaan
Kommentit
Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot | Aamulehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi