Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Vanhat klassikot – viisi upeaa automallia!

Esittelyssä vanhoja klassikkoautoja menneiltä vuosikymmeniltä.
Vanhat klassikot – viisi upeaa automallia!

Vanhat klassikkoautot menneiltä vuosikymmeniltä ovat ilo silmälle ja herättävät muistoja. Vanhojen klassikoiden myötä on nähtävissä, miten autot ovat vuosien saatossa muuttuneet, ja osa automerkeistä ja -malleista säilyttäneet muotokielensä. Klassikkoautot ovat paitsi hyvä harrastus, niistä on noussut myös varteenotettava vaihtoehto kerätä varallisuutta. Sijoitusmielessä klassikkoautoista täytyy kuitenkin olla paljon tietämystä, sillä kuten muussakin sijoitustoiminnassa, myös autoissa huono valinta voi tarkoittaa myös rahojen menetystä.

Aloitamme Kuukauden valinnat -juttusarjan esittelemällä viisi legendaarista klassikkoautoa. Säväyttävätkö sinua poimimamme klassikot?

Porsche 911

Kuva: Autotalli.com / Sports Car Center Helsinki

Ihka ensimmäinen Porsche 911 näki päivänvalon vuonna 1963 ja tämä ikoninen malli on pysynyt siitä asti Porschen valikoimissa. Porschen muotokieli on pysynyt hyvin samanlaisena vuodesta toiseen. Mallia on valmistettu kaikkiaan yli miljoona kappaletta.

Kuvan targakattoinen, punainen Porsche on vuosimallia 1985 ja sillä on ajettu 120 000 km.

Tutustu tästä kohteeseen, mikäli se on vielä myynnissä.

Citroën II CV

Kuva: Autotalli.com / Yksityinen myyjä: Arto

Rättisitikka, rättäri vai sätkä? Citroënin erittäin persoonallinen auto, Citroën II CV, sai ilmestyttyään vuonna 1948 tyrmistyneen vastaanoton, mutta lopulta kansa innostui tästä erikoisesta kulkineesta! Auton tarkoitus oli tarjota nelipyöräinen sateensuoja ja kulkupeli neljälle aikuiselle sekä muulle kuormalle siten, että kynnöspeltoja ylitettäessä yksikään kananmuna ei rikkoudu. Autoa valmistettiin vuoteen 1990 asti ja tänä vuonna rättisitikka juhlii 70 vuotis syntymäpäiväänsä.

Kuvan punainen Citroën II CV on vuodelta 1971 ja sillä on ajettu 86 000 km. Myyjän mukaan auton tilat ovat alkuperäisen tarkoituksensa mukaan hyötykäytössä ja takapoksista löytyy kaasuliesi ja tiskiallas.

Tutustu tästä kohteeseen, mikäli se on vielä myynnissä.

Jaguar E-Type

Kuva: Autotalli.com / AutoCorner Vantaa

Jopa kaikkien aikojen kauneimmaksi autoksikin valittu ikoninen Jaguar E-Type on hieno ilmestys. Autossa on pitkä matala keula ja menevä ulkonäkö. Auto esiteltiin vuonna 1961 Geneven autonäyttelyssä. Kuuluisia Jaguar E-Typen omistajia ovat olleet mm. Steve Mcqueen, Grace Kelly ja Frank Sinatra. Vuonna 2011 Jeremy Clarkson ajoi Top Gear-ohjelmassa E-Typeä ja totesi sen olevan kaunein koskaan näkemänsä auto tai jopa kaunein hänen koskaan näkemänsä asia. E-Type on tosiaan lunastanut paikkansa erittäin tärkeänä osana brittiläistä moottorihistoriaa!

Kuvan harmaa E-Type on vuosimallia 1968  ja sillä on ajettu 55 000 km. Autossa on persoonallinen reksiterikilpi ANN-1.

Tutustu tästä kohteeseen, mikäli se on vielä myynnissä.

Mercedes-Benz  SL 300 Roadster

Kuva: Autotalli.com / Luxury Collection Automobiles

Mikäli tililtä löytyy ylimääräistä reilun miljoonan euron verran, rahalla voi hankkia omakseen tämän todellisen automaailman ikonin, Mercedes-Benz SL 300 Roadsterin. Viimeisen päälle laitettua automallia on maailmanlaajuisestikin hyvin harvoin tarjolla, ja tämä Suomesta löytyvä yksilö on tuotu maahan vuonna 2005.

Myytävänä olevaa vuoden 1957 yksilöä on entisöity huolellisesti useamman vuoden aikana ja auto on ollut myyjän mukaan ajamattomana vuosien 1972 ja 2005 välillä. Aluperin Mercedes-Benz 300 SL -mallia valmistettiin kilpakäyttöön vuosina 1952 ja -53. Sarjatuotantoon auto pääsi vuonna -54 ja avokattoisen Roadsterin valmistus aloitettiin vuonna -57, joten myynnissä oleva yksilö kuuluu ensimmäisen vuosikerran autoihin. Todellisuudesta harvinaisuudesta voidaan puhua myös sen vuoksi, että 300 SL Roadsteria on valmistettu kaikkiaan vain 1858 kappaletta. Auto oli aikansa nopein sarjatuotanteinen automalli.

Tutustu tästä kohteeseen, mikäli se on vielä myynnissä.

Morris Mini

Kuva: Autotalli.com / Yksityinen myyjä: Markus Peltonen

Voiko aidosta ja alkuperäisestä Morris Ministä olla tykkäämättä? No ei!

Tämä vuoden 1970 sinapinkeltainen Mini kerää takuuvarmasti sympatiat puolelleen, minne ikinä sillä ajaakaan. Auton 0,85-litraisella bensiinimoottorilla saattaa tämän päivän liikenteessä tuntea olevansa tientukkona, mutta leppoisiin kesäpäivän ajeluihin tällä autolla lähtisi mielellään.

Pienistä ulkomitoistaan huolimatta Minin koko suunnittelun lähtökohtana oli valmistaa mittoihin nähden suuret sisätilat. Pelkistetyn ohjaamon katseenvangitsijana toimii keskelle kojelautaa sijoitettu nopeusmittari, joka on säilynyt design-elementtinä myös nykypäivän Mini-henkilöautoissa.

Tutustu tästä kohteeseen, mikäli se on vielä myynnissä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin