Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Volvo suosituin premium - katso huhtikuun myydyimmät automerkit

Volvo suosituin premium - katso huhtikuun myydyimmät automerkit

Suomessa Uudessakaupungissa autoja valmistava Mercedes-Benz oli huhtikuun myydyin saksalainen premium-merkki 523 auton myynnillään. Myynti oikeutti paikan kahdeksanneksi myydyimpänä automerkkinä. Edelle ylsi arvokkaammista merkeistä vain Volvo 914 myydyllä autollaan.

Volvon ja Mercedes-Benzin myyntiluvut ovat omaa luokkaansa verrattaessa Audin ja BMW:n myyntilukuihin tammi-huhtikuussa. Volvon myynti on kasvanut 19 proesenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna ja Mercedes-Benzinkin myynti 6,7 prosenttia. Sen sijaan Audin myynti on sakannut vastaavalla ajalla 14,4 prosenttia ja BMW:n 13,6 prosenttia. 

Kaikkiaan huhtikuussa rekisteröitiin 9 394 uutta henkilöautoa, joka on 15,3 prosenttia viime vuoden huhtikuuta vähemmän. Yhtenä syynä pienempään ensirekisteröintien määrään pidetään kuluvan vuoden huhtikuun pienempää arkipäivien määrä, sillä pääsiäinen osui viime vuonna maaliskuulle ja tänä vuonna huhtikuulle. Kuluvan vuoden tammi-huhtikuussa henkilöautojen ensirekisteröintien määrä oli huhtikuun lopussa 3,8 prosenttia viime vuotta pienempi.

Sähkö- ja hybridiautojen kysyntä on tänä vuonna kasvanut selvästi. Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana ensirekisteröidyistä autoista noin 1,8 prosenttia oli täyssähköautoja tai ladattavia hybridiajoneuvoja. Tavanomaisten hybridiautojen, joissa ei ole latausominaisuutta, osuus kasvoi ensimmäisen vuosineljänneksen aikana lähes 7 prosenttiin ensirekisteröidyistä henkilöautoista. Viime vuoden ensimmäisellä vuosineljännekselle osuudet olivat selvästi vaatimattomampia – silloin täyssähköautojen ja ladattavien hybridien osuus jäi 1,2 prosenttiin ja tavanomaisten hybridien 3,3 prosenttiin.

 

Huhtikuun myydyimmät automerkit Top 10

1. Toyota

2. Volkswagen

3. Volvo

4. Skoda

5. Ford

6. Kia

7. Opel

8. Mercedes-Benz

9. Nissan

10. Audi


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin