Volvo V60 on TM Talviauto 2019 – täyden viiden lumihiutaleen suoritus | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Volvo V60 on TM Talviauto 2019 – täyden viiden lumihiutaleen suoritus

Tekniikan Maailma vuosittaisessa talviautovertailussa voittajaksi nousi Volvo V60.
Volvo V60 on TM Talviauto 2019 – täyden viiden lumihiutaleen suoritus

Sanotaan, että jos auto kestää talvea Suomen Lapissa, se kestää lähes missä tahansa kylmässä. Tekniikan Maailma järjestää vuosittain lähes kuukauden kestävän talvitestivertailun jääradoilla ja maanteillä Lapissa sekä laboratorio-olosuhteissa.

Tänä vuonna talvitestiin valittiin 15 henkilöautoa, joista voiton vei ainoana viisi lumihiutaletta napannut Volvo V60 D3 Business A -malli. Jaetulle toiselle sijalle tulivat Ford Focus ja Kia Ceed. Uusi Volvo V60 nousi hiljattain voittajaksi myös IL Vuoden Auto 2019 -kilpailussa sekä suurten ja keskikokoisten autojen sarjassa että yleisöäänestyksessä. Ford Focus puolestaan nappasi Auto- ja liikennetoimittajat ry:n järjestämän Vuoden Auto Suomessa -kilpailun voiton.

Tekniikan Maailman testiryhmä ei yllättynyt Volvo V60:n voitosta, sillä merkin automallit ovat pärjänneet aiemminkin erinomaisesti TM-talvivertailussa.

”V60 on joukon ainoa täyden kympin maantieauto. Vaikka tie on liukas, kuljettajalla on sopivan tarkka mutta levollinen tuntuma tapahtumiin. Sama pätee hallittavuuteen, sillä auto ei tee mitään yllättävää tai äkkinäistä, vaan etenee tyylikkäästi”, Tekniikan Maailma perustelee Volvon voittoa.

Talvitestissä suurimmat painoarvot annetaan lämmityslaitteelle (20%) ja auton hallittavuudelle (15%). Muut arvioitavat osa-alueet ovat talviajo maantiellä, jarrut, etenemiskyky, kylmäkulutus, kylmäpäästöt, valot ja näkeminen (kullakin 10% painoarvo) ja sähkölämmittimet (5%). Myös talvivarusteet ja käytettävyys arvioitiin, mutta ne eivät vaikuttaneet loppuarvosanaan. 

Huomionarvoista tämän vuoden testissä oli päästömittausten tulos, sillä Daciaa ja Lexusta lukuun ottamatta kaikissa testin bensiinimoottorisissakin autoissa oli nyt hiukkassuodattimet. Bensiiniautojen päästöjen kerrotaankin laskeneen edelliseen talvivertailuun verrattuna merkittävästi, kun ne viime vuosina ovat hävinneet selvästi hiukkassuodattimilla varustetuille dieseleille.

Kokonaisuudessaan TM-talvitesti löytyy lehden painetusta numerosta 4/2019.

 

Lue Autotalli.comin koeajo uudesta Volvo V60:sta.

Katso Volvo-malliston uudet autot

Katso Volvo V60-mallisarjan uudet autot

Katso Volvo V60 D3 Business aut, MYE:1 AUT - rahoitustarjous 1,9 % + kulut mallin uudet autot

Katso myytävät Volvo vaihtoautot

Katso myytävät Volvo V60 vaihtoautot

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin