Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Vuoden kuumin ja yllättävin autojulkistus? Peugeot esittelee Pariisissa mielettömän sähkökonseptin

Peugeot e-Legend Concept on ranskalaisvalmistajan näkemys täysin sähköisestä ja autonomisesta henkilöautosta.
Vuoden kuumin ja yllättävin autojulkistus? Peugeot esittelee Pariisissa mielettömän sähkökonseptin

Autonomisiin ajoneuvoihin liitetään yleensä ajatus tylsyydestä, eihän niitä pääse edes ajamaan itse. Peugeot on halunnut lähteä taklaamaan tätä mielikuvaa suorastaan atleettisesti muotoillulla sähköautokonseptilla, jota voi ajaa joko itse tai luovuttaa kuljettajan roolin tekoälyn hoidettavaksi.

Silkkisamettisille istuimille käydessään kuljettajan käskytettävänä on 340 kW:n edestä tehoa ja 800 Nm vääntöä, jotka ohjataan neljälle vetävälle pyörälle. Auton kiihtyvyydeksi 0-100 km/h kerrotaan alle neljä sekuntia ja 100 kWh:n akustolla pitäisi päästä taittamaan 600 kilometrin matkan WLTP-mittaustavan mukaisesti. Pikalatauksen kerrotaan tuovan akkuun virtaa 500 kilometrin matkalle 25 minuutissa, mikä viittaisi siihen, että autossa pystyisi hyödyntämään uusia suurteholatausasemia noin 200 kW:n teholla.

Kuten jo nykyisin Tesla Model X:ssä, myös Peugeotin e-Legend Conceptiin on tuotu täysin sähkötoimiset ovet. Ne voi avata ja sulkea Peugeotin tapauksessa äänikomennolla, samoin kuin monia muitakin auton toimintoja voi ohjata äänen avulla. Vaikka kyseessä on konseptimalli, sarjavalmisteisiin autoihin kerrotaan tuotavan yhdessä Soundhound-yrityksen kanssa kehitetty ääniohjaus kahden vuoden sisällä. 

Peugeot e-Legend Concept mahdollistaa täysin autonomisen matkustamisen, mutta ajamisesta nauttiville on säilytetty edelleen mahdollisuus ohjata autoa itse. Täysin autonomiseen henkilöautoon 340 kW:n tehoinen moottori olisikin silkkaa tuhlausta.

 

Ulkoa klassisen tyylikäs ja atleettinen kulkupeli on sisätiloiltaan täynnä futuristisia ominaisuuksia. Vaikutelmaa korostaa peräti 15 erikokoista näyttöruutua, joista suurin on 49-tuumainen kaareva etunäyttö. Lisäksi esimerkiksi oviin on upotettu 29 tuuman näytöt ja jokaiseen aurinkolippaankin 12-tuumaiset screenit.

Se, tullaanko e-Legend Conceptin kaltaista automallia näkemään sarjatuotannossa, jää nähtäväksi. Mutta ainakin sen Peugeot onnistuu jälleen alleviivaamaan hienosti, että automerkkiä ei voi jatkossakaan kutsua tylsän konservatiiviseksi.

Selaile myytäviä Peugeot-vaihtoautoja.

Teksti: Teemu Granström / Kuvat: Peugeot


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin