Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Audin sähköautovyörytys: nämä mallit ovat seuraavana vuorossa

Audi toi näytille tämän vuoden Geneven autonäyttelyyn vain sähköisellä voimalinjalla varustettuja automalleja.
Audin sähköautovyörytys: nämä mallit ovat seuraavana vuorossa

Audin päätös tuoda Geneven autonäyttelyyn tänä vuonna ainoastaan täyssähköautoja sekä pistokkeesta ladattavia hybridiautoja symboloi vahvasti saksalaismerkin panostusta tulevaisuuden liikkumiseen.

Audin näyttävällä messuosastolla päähuomion saivat neljä täyssähköautoa, joiden sarjatuotantoversioiden kerrotaan olevan valmiita vuoden 2020 loppuun mennessä. Suomalaisittain erityisen mielenkiinnon kohteina voi pitää pistokkeesta ladattavia hybridiautoja, joita niitäkin oli tuotu näytille neljä automallia.

Audi kasvattaa plugin-hybridien tarjontaa vielä kuluvan vuoden aikana Q5, A6, A7 Sportback ja A8 -mallien osalta. Lyhyen tauon jälkeen myös ladattavat hybridit A3:sta ja Q7:sta tulevat jälleen myyntiin päivitetyn tekniikan kera.

Sähköautoja jokaisessa koossa

Genevessä nähdyistä Audin täyssähköautoista Audi e-tron on ehtinyt jo tuotantoon ja ensimmäisille asiakkaille. Myöhemmin tänä vuonna esitellään sen coupé-version, Audi e-tron Sportbackin, tuotantomalli. Lisäksi Audin osastolla oli nähtävänä ensi vuoden aikana ensi-iltansa saavat Audi e-tron GT sekä Audi Q4 e-tron.

Audi e-tron GT on kehitetty yhteistyössä samaan Volkswagen-konserniin kuuluvan Porschen kanssa. Laaja täyssähköautomallisto tulee muutenkin vaatimaan konsernin merkkien synergioiden hyödyntämistä. Audin osalta täyssähköautot kattavat tulevaisuudessa jokaisen kokosegmentin A:sta D:hen, ja täyssähköautot tulevat pohjautumaan neljälle erilaiselle alustarakenteelle.

Audi Q4 e-tron on tervetullut lisä kokoluokkaansa 

Vaikka Audi itse sijoittaa Q4 e-tron -konseptimallin kompaktien katumaastureiden kokoluokkaan, livenä auto ei todellakaan tunnu erityisen pieneltä. Reilut neljä ja puoli metriä pitkä ja 1,9 metriä leveä sähköauto antaa itsestään melko jykevän ensivaikutelman. Pitkä 2,77 metrin akseliväli on mahdollistanut tilavan matkustamon, joten virallisen kokoluokan ei saa antaa hämätä liiaksi.

Sähkömoottoreita Audi Q4 e-tronissa on kaksi, molemmille akseleille sijoitettuna, joten auto on nelivetoinen. Moottoreiden tehot ovat takapainotteiset, sillä taka-akselin moottori tuottaa tehoa tuplasti etumoottorin verran (takana 150 kW ja takana 75 kW). Vääntöä moottorit tarjoilevat taakse 310 Nm ja eteen 150 Nm.

Audi Q4 e-tronin akkukapasiteetti on 82 kWh, joka mahdollistaa reilun 450 kilometrin toimintamatkan WLTP-syklillä mitattuna. Audi nyt nähdyt täyssähköauto- ja hybridijulkistukset ovat tervetullut lisä hintavamman pään täyssähköauto tarjontaan.

 

Lue muut artikkelit Geneven autonäyttelystä.

Katso Audi-malliston uudet autot

Katso Audi e-tron-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Audi vaihtoautot

Katso myytävät Audi e-tron vaihtoautot

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin