Autoarvio: Koeajossa Mazda CX-7 2.3 DISI Turbo Touring | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Autotalli.com Yksi paikka, kaikki tavat autoilla

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Mazda CX-7 2.3 DISI Turbo Touring

USA:n markkinoita varten suunniteltu keskiluokan katumaasturi CX-7 otettiin myös Euroopan Mazda-valikoimaan. Auto tarjoaakin jotakin mitä ei kilpailijoilla ole tarjota: se on tehokas, urheilullinen katumaasturi näyttävissä kuorissa.
Autoarvio: Koeajossa Mazda CX-7 2.3 DISI Turbo Touring

CX-7:n ainoa moottorivaihtoehto on 2,3-litrainen ahdettu bensakone, jossa on tehoa 191 kW/260 hv. Kone on lainattu lähes sellaisenaan pienempien Mazdojen MPS-versioista. Vaihteisto on 6-vaihteinen manuaali. Automaattia ei ainakaan tällä hetkellä ole Euroopassa saatavilla, vaikka moottorin ominaisuudet sitä kaipaisivatkin. Hyvää suorituskykyä on tarjolla vain silloin, kun moottori on vetoalueella. Alle 2000 kierroksella auto on yllättävän voimaton ja liikkeellelähtöihin täytyy keskittyä. Toki osa CX-7:n ostajista on aktiivisia vaihteiden käyttäjiä, joita tämä ominaisuus ei haittaa. Tilanteeseen sopivilla vaihteilla suorituskyky hakkaa kirkkaasti saman hintaluokan kilpailijoiden tehokkaimmatkin dieselit.  CX-7:n yhdistetty EU-kulutus on 10,8 litraa, joten myös polttoaine maistuu.

CX-7:n alusta on onnistunut yhdistelmä jämäkkää urheilullisuutta ja mukavuutta. Auto houkuttelee ajamaan urheilullisesti. Ajokäytös on voimakkaasti aliohjautuvaa. Ohjaus on tunnokas ja tarkka, ehkä hieman liiankin herkkä pienille ohjausliikkeille. Terävät epätasaisuudet tulevat ohjauksesta läpi. 

Melutaso ei oikein vastaa auton hintaluokkaa. Rengasmelu on karkealla pinnalla voimakasta ja myös tuuli suhisee moottoritienopeudessa. 

Suorituskyky: 9,0

Tehokas bensaturbo tarjoaa rajusti voimaa kovin kapealla kierroslukualueella.

Mukavuus: 8,5

Sisätilat ovat väljät ja etuistuimet onnistuneet. Touring-varustelu on lähes täydellinen, mutta muutamia aukkoja ei saa paikattua kuin tarvikeosilla.

Luotettavuus: 8,0

Luotettavuus ja turvallisuus ovat hyvällä tasolla, mutta ruostesuojaus arveluttaa.

Ajomiellyttävyys: 7,7

Melutaso ei vastaa auton hintaluokkaa. Alusta on onnistunut yhdistelmä jämäkkää urheilullisuutta ja kohtuullista mukavuutta. Ohjaus on tarkka ja auto ohjautuu terävästi. Kääntöympyrä on suurehko ja näkyvyys puutteellinen.

Ulkonäkö: 8,5

Muotoilu on näyttävä, mutta mahdollisesti nopeasti vanhentuva. Myös sisustus on tyylikäs ja moderni.

Polttoaineen kulutus: 6,0

Kulutus on odotetun suuri ja myös huoltojen hinta mietityttää.

Valmistuslaatu: 8,0

Sisustus on viimeistelty, mutta hintaluokkaan nähden hieman muovinen.

Sisätilojen suunnittelu: 8,3

Tavaratila on pitkä, mutta matala. Laajentaminen on näppärää. Turvallisuusvarustelu on runsas. Säilytystiloja on melko vähän.

Luokkansa paras: 7,3

Ominaisuudet vastaavat urheilullisuutta hakevan ostajan toiveita. Kustannukset ovat korkeahkot ja mukavuudesta joutuu tinkimään.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi