Autoarvio: Koeajossa Opel Meriva 1,6 Enjoy | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Opel Meriva 1,6 Enjoy

Autoarvio: Koeajossa Opel Meriva 1,6 Enjoy

Opelin pienehkö tila-auto Meriva on pituudeltaan 405 cm eli 5 cm Corsaa pidempi. Pituus- ja korkeussuunnassa sisätilat ovat riittävät täysikokoisillekin matkustajille. Siirtämällä takaistuimen taka-asentoon saadaan polvitilaa varmasti riittävästi pitkäjalkaisimmillekin matkustajille.

Merivan monikäyttöisyyteen on kiinnitetty tavallista enemmän huomiota. Takaistuimet taittuvat tavaratilan pohjan tasoon kolmessa osassa. Myös etuistuimen selkänoja taittuu samaan tasoon Enjoy-mallissa. Takaistuimissa on pituussäätövaraa 20 cm ja myös selkänojan voi asettaa kolmeen kallistuskulmaan. Varsinainen uutuus on keskimmäisen istumapaikan poistaminen käytöstä. Keski-istuin laskeutuu alas, jonka jälkeen reunapaikkoja voidaan siirtää sisäänpäin. Kolmelle takamatkustajalle istuin on epämukava ja tila loppuu kesken.

Tavaratilan koko takapenkkien ollessa vakioasennossaan on 350 litraa. Tila on laajennettavissa 1410 litraan. Pohjan alta löytyy hieman lisää tilaa. Kuormankiinnityskoukut ovat esimerkilliset. Merivassa ei ole juurikaan kunnollisen kokoisia säilytyslokeroita matkustamossa toisin kuin monissa muissa tila-autoissa.

Etuistuimet ovat autoluokka huomioiden hyvät. Opelin tapaan ne ovat melko kovat. Sivuttaistuki on hyvä, mutta leveäselkäisille niiden väli saattaa jäädä kapeaksi. Näkyvyys autosta on hyvä, joskin loivat etupilarit aiheuttavat katvealueen etuviistoon ja lyhyt keula ei näy kuljettajan paikalta. Käynti autoon on poikkeuksellisen helppoa: ovet aukeavat reilusti ja istuimet ovat tavanomaista korkeammalla.

Koeajetun auton moottori oli hinnat alkaen -malli 1,6-litrainen (105 hv). Tällä, kuten muillakin tarjolla olevilla moottoreilla kiihtyvyys jää vaatimattomaksi. 1,6 litrainen bensakone on kuitenkin vaivaton ajettava ja se on kohtuullisen sitkeävetoinen. Se soveltuu erinomaisesti kaupunkiajoon.

Ajettavuuden, alustan ja melutason osalta ei tarvitse esittää suuria moitteita, mutta aivan huipputasolla ominaisuudet eivät ole. Ajettavuudessa pienet moitteet liittyvät suuntavakavuuteen. Vaikuttaisi, että Meriva olisi melko herkkä kiemurtelemaan sivutuulessa. Ohjaustunto on keskinkertainen. Hyvissä olosuhteissa ohjaus on hyvä, mutta puutteet tulevat esille irtosoralla ja sivutuulessa.

Melutaso on auton koko- ja hintaluokka huomioiden melko hiljainen. Rengasmelut on eristetty tavanomaista paremmin, tuulen suhinoita sen sijaan kuuluu jonkin verran ja moottori on Opelmaisen karkeakäyntinen kiihdytyksissä ja lyhyehköistä välityksistä johtuen se nousee kuuluviin myös moottoritienopeudessa.

Suorituskyky: 6,9

Merivan suorituskyky on kaupungissa riittävä, mutta maantiellä voimavarat alkavat olla vähissä.

Mukavuus: 7,7

Merivan ajoasento on hieman omalaatuinen, mutta istuimet sinänsä hyvät. Takaistuimella on runsaasti tilaa suurikokoisillekin matkustajille. Vakiovarustelu sisältää kaiken olennaisen.

Luotettavuus: 6,9

Turvallisuus ei ole enää aivan kärkitasoa. Takuu on vain 2 vuotta. Luotettavuustutkimuksissa Meriva on menestynyt melko hyvin.

Ajomiellyttävyys: 8,0

Ajo-ominaisuuksissa ei ole suuria puutteita. Näkyvyys on muuten hyvä, mutta loivat etupilarit aiheuttavat leveän katvealueen. Jousitusmukavuus on kilpailijoihin verrattuna hyvä.

Ulkonäkö: 7,3

Merivan ulkonäkö on yksinkertainen ja jo hieman vanhahtava.

Polttoaineen kulutus: 7,6

Kulutus on samaa tasoa kuin kilpailijoiden bensamoottoreissa.

Valmistuslaatu: 7,5

Sisustus on moniin muihin pieniin tila-autoihin verrattuna laadukkaasti viimeistelty.

Sisätilojen suunnittelu: 8,3

Tavaratila on melko suuri ja helposti muunneltava.

Luokkansa paras: 8,0

Meriva on jo melko vanha malli, mutta ominaisuuksissa kilpailijat eivät vielä ole esittäneet selkeästi parempaakaan.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi