Autoarvio: Koeajossa Skoda Roomster 1.9 TDI Ambiente | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Autotalli.com Yksi paikka, kaikki tavat autoilla

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Skoda Roomster 1.9 TDI Ambiente

Skoda Roomster on pieni tila-auto. 4,2-metrin pituisena se on pituudeltaan hieman esimerkiksi Opel Merivaa tai Citroën Berlingoa pitempi.
Autoarvio: Koeajossa Skoda Roomster 1.9 TDI Ambiente

Toisaalta se on melko kapea. Sisätilat ovat ulkomittoihin nähden suuret. Takaistuimet (3 erillistä) on sijoitettu erittäin korkealle, mikä osaltaan lisää polvitilaa. Pääntilaa riittää pitkällekin matkustajalle. Erityisen mukaviksi takaistuimia ei voi kehua. Keskipenkin selkänoja toimii alaslaskettuna kyynärnojana. Keski-istuimen voi myös poistaa ja parin kilpailijan tapaan siirtää reunapaikkojen istuimia keskelle päin.

Etuistuimet ovat varsin onnistuneet ja ajoasennon säätömahdollisuudet hyvät. Jo istuimen alin asento on melko korkealla. Istuinta edelleen nostettaessa etureuna jää epämiellyttävän matalalle takaosaan nähden. Auton kapeus tuntuu etuistuimen tiloissa. Osaltaan ahdasta tunnelmaa aikaansaavat pienet etusivuikkunat ja matala tuulilasi. Etupilarien muodostama katve ei haittaa niin paljon kuin monessa muussa tila-autossa, mutta takaviistoon näkyvyys on puutteellinen.

Takaistuimet voi taittaa etuistuimia vasten yksitellen. Vaihtoehtoisesti voi kallistaa pelkät selkänojat, jolloin ne jäävät tavaratilan pohjaa korkeammalle. Istuimet voi myös poistaa. Muuntelumahdollisuudet ovat siis monipuoliset, mutta kilpailijoilla on näppärämminkin toimivia ratkaisuja. Jo perusasennossaan tavaratilaa on perheautoluokan farmarin verran.

Roomsterin Suomeen tuotavat moottorivaihtoehdot ovat 86-hevosvoimaiseksi (63 kW) tehostettu 1.4 16V, 105-hevosvoimainen (77 kW) 1.6 16V sekä tutut dieselit 1.4 TDI (59 kW/80 hv) ja 1.9 TDI (77 kW/105 hv). Koeajoauton tehokkaampi diesel kuljettaa 1335-kiloista Roomsteria vaivattomasti. Liikkeelle lähdettäessä voimaa on niukasti, mutta kierroslukualueen kapealla keskiosalla Roomster liikkuu iloisesti. Kilpailijoiden sivistyneisiin dieseleihin verrattuna 1.9 TDI alkaa kyllä olla jo auttamattoman vanhanaikainen. Dieselin lisähinta on Roomsterissa kohtuullinen, joten se on harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Roomsterin ajettavuus ei tuota suuria yllätyksiä muihin VAG-tuotteisiin tutustuneille. Maantiellä Roomster kulkee kohtuullisen hyvin suoraan ja auto ohjautuu ketterästi myös mutkatiellä. Sähkötehostettu ohjaus on hyvä, mutta keskialueella hivenen tunnottomampi kuin esimerkiksi Octaviassa.

Jousitus on melko jämäkkä eikä tarjoa aivan parasta mukavuutta pienissä epätasaisuuksissa. Kääntöympyrä on normaalia perheautotasoa.

Melutaso paljastaa auton edullisen hintaluokan. Rengasmelu on melko voimakasta, mutta sävyltään pehmeää. Berlingo-tyyppisiin autoihin verrattuna Roomsterin melutaso on kuitenkin henkilöautomainen. Oma lukunsa on karkeakäyntinen pumppusuutindiesel, joka ei jätä moottorityyppiä arvoitukseksi. Moottori väristää liikkeelle lähdettäessä ja kiihdytyksissä ääni on voimakasta.

Suorituskyky: 6,9

1,9-litraisessa pumppusuutindieselissä on liikkeelle lähdettäessä voimaa niukasti, mutta kierroslukualueen kapealla keskiosalla Roomster liikkuu iloisesti.

Mukavuus: 8,5

Roomsterin tilat ovat ulkomittoihin verrattuna erittäin suuret. Auto on kuitenkin melko kapea. Istuimet ovat hyvät. Vakiovarustelu on kilpailijoihin verrattuna runsas.

Luotettavuus: 7,6

Törmäystestissä Roomster menestyi viiden tähden arvoisesti. Takuuta riittää vain kaksi vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,2

Roomsterin ajo-ominaisuudet ovat kokonaisuutena hyvät, vaikka suuntavakavuudessa on pieniä puutteita. Jousitus on melko jämäkkä eikä tarjoa aivan parasta mukavuutta pienissä epätasaisuuksissa. Kääntöympyrä on normaalia perheautotasoa. Näkyvyys takaviistoon on puutteellinen.

Ulkonäkö: 6,5

Roomsterin eriparinen ulkonäkö jakaa mielipiteitä. Sisustus on yksinkertaisen näköinen.

Polttoaineen kulutus: 8,8

Kulutus on pieni ja huoltokustannukset alhaiset.

Valmistuslaatu: 6,9

Roomsterin kovamuovinen sisustus on läheistä sukua Fabialle ja viimeistely jääkin pikkuautotasolle.

Sisätilojen suunnittelu: 8,5

Tavaratilaa on perusasennossaan perheautoluokan farmarin verran ja muuntelumahdollisuudet monipuoliset.

Luokkansa paras: 9,0

Muihin pieniin tila-autoihin verrattuna Roomster on vakuuttava kokonaisuus.

Kokonaisarvio: 8,1

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi