Autoarvio: Koeajossa Subaru Legacy 2.0 diesel (2010) | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Autotalli.com Yksi paikka, kaikki tavat autoilla

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Subaru Legacy 2.0 diesel (2010)

Uuden Subaru Legacyn sisätilat ovat auton kokoon nähden kilpailukykyiset. Takana on hyvin tilaa joka suuntaan ja kulkeminen takaistuimelle on väljää.
Autoarvio: Koeajossa Subaru Legacy 2.0 diesel (2010)

Istuimen muotoilu ei ole aivan mukavimpia ja keskitunneli on tavanomaista suurempi. Etuistuimissa on sama vaiva kuin Legacyssä ennenkin: selkänojan yläosa on veltto ja kaartaa taakse niin, että selkä saa tukea vain selkänojan alaosasta. Ohjauspyörässä on nyt myös pituussäätö. Tavaratila on kooltaan melko suuri, mutta jostakin syystä Legacy sedanissa ei takaistuimen selkänoja ole lainkaan alaslaskettava. Apuna on ainoastaan suksiluukku. Farmarissa tavaratila on suuri, vaikka pohja onkin melko korkealla.

Näkyvyydeltään Legacyn selkeä korimalli on hyvä. Myös ulkopeilit ovat suuret. Kääntöympyrän halkaisija on kohtuullinen nelivetoiseksi.

Legacyn boxer-moottorit ovat samoja kuin edeltäjässä. Bensakoneet ovat 2,0- ja 2,5-litraiset. Suomessa myynti keskittyy 2,0-litraiseen dieseliin, jossa on tehoa 110 kW/150 hv ja vääntöä 350 Nm. Moottori on kaikin puolin kilpailukykyinen ja voimaa on tarjolla laajalla alueella. Tällä moottorilla Legacy kulkee kevyesti. Ilmoitettu kulutus on keskimääräistä suurempi.

Koeajettu Legacy oli Sport-varusteinen ja varustettu 18 tuuman pyörillä. Maantiellä suuntavakavuus on moitteeton ja reagointi ohjausliikkeisiin on nopeaa. Ohjaus tuntuu tarkalta ja melko tunnokkaalta. Tunnelma muuttuu täysin syyssateiden pehmittämällä soratiellä. Legacy hapuilee eikä ohjaukseen välity todellista tuntumaa kulkusuunnasta. On vaikea päätellä, mikä osuus ongelmista johtuu soveltumattomasta rengaskoosta.

Renkaat lienevät päävastuullinen myös mukavuuden pilaantumiseen. Legacy täristää ärsyttävästi tienpinnalla, joka muilla autoilla tuntuu aivan tasaiselta. Suuremmat heitot maantienopeuksissa alusta selvittää kelvollisesti.

Legacyn boxer-diesel on käyntiääneltään miellyttävä niin tyhjäkäynnillä kuin suurilla kierroksilla. Rengasmelu on sileällä asfaltilla kohtuullista, mutta karkealla pinnalla sointi on liian voimakasta.

Legacy on selkeästi kehittynyt aikaisempaan verrattuna, vaikka osa ominaisuuksista jäikin renkaiden takia arvoitukseksi. Subaru tavoittelee perinteisen, pienen mutta uskollisen ostajakuntansa laajentamista ja tämän takia on tehty myönnytyksiä tavanomaisempaan suuntaan. Aidointa Subarua on jatkuva neliveto, jonka saa lähes kaupan päälle, sillä hinta ei ole juurikaan kilpailijoita kalliimpi. 2,0-litrainen diesel on mainio, mutta automaattivaihteistoa sen yhteyteen ei ainakaan lähiaikoina saa.

Suorituskyky: 8,3

Subarun 2,0-litrainen diesel on ominaisuuksiltaan kokoluokkansa parhaimmistoa.

Mukavuus: 7,7

Takaistuimella on hyvin tilaa. Istuimien muotoilu ja pehmustus ei ole täysin onnistunut. Vakiovarustelu on melko runsas, mutta lisävarusteita ei tarjota.

Luotettavuus: 8,0

Subarujen luotettavuus on hyvä, mutta ruostesuojaus on ainakin aikaisemmissa malleissa heikko. Turvallisuus on aivan luokan parhaimmistoa.

Ajomiellyttävyys: 8,4

Suuntavakavuus on hyvä, mutta muuten Legacyn ominaisuudet 18-tuuman pyörillä jättävät paljon parantamisen varaa. Jousitus täristää rasittavasti. Rengasmelu on karkealla pinnalla voimakasta. Xenon-valot ovat vakiona. Neliveto toimii viiveittä.

Ulkonäkö: 6,7

Legacyn muotoilu on tavanomainen eikä sisustuksen tyyli miellytä eurooppalaista makua.

Polttoaineen kulutus: 7,5

Kulutus on hieman kilpailijoita suurempi ja huoltokustannukset erittäin korkeat.

Valmistuslaatu: 6,9

Viimeistely on kohtalaisen hyvä, mutta materiaalit arkisia.

Sisätilojen suunnittelu: 7,1

Tavaratila on normaalikokoinen, mutta monikäyttömahdollisuus puuttuu. Säilytyslokerot ovat suuria.

Luokkansa paras: 8,0

Legacyn hinta on neliveto huomioiden kohtuullinen. Ominaisuuksissa ei ole suuria puutteita lukuun ottamatta mukavuutta 18" pyörillä.

Kokonaisarvio: 7,6

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi