Autoarvio: Koeajossa Toyota IQ (2009) | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Autotalli.com Yksi paikka, kaikki tavat autoilla

Artikkeli

Autoarvio: Koeajossa Toyota IQ (2009)

Autoarvio: Koeajossa Toyota IQ (2009)

Koeajettu 3-sylinterinen perusmoottori on aivan riittävä iQ:n käyttötarkoitusta eli kaupunkiajoa varten eikä moottoritienopeuskaan tuota suurempaa tuskaa, kunhan vauhdin saa ensin kerättyä. Ohituskiihtyvyys maantiellä on vaatimatonta. 60 km/h nopeuteen asti 1,0-litrainen iQ kiihtyy kuin huomattavasti suuremmalla moottorilla varustettu auto. 1,0-litraisen iQ:n saa myös portaattomalla automaattivaihteistolla varustettuna.

iQ:n ajo-ominaisuudet sopivat selvästi Smartia paremmin maantieajoonkin. Suuntavakavuus on hämmästyttävän hyvä lievää uraherkkyyttä lukuun ottamatta. Ohjaus on hitaammassa nopeudessa tunnoton, mutta moottoritiellä löytyy tuntoakin. Ohjaus on nopea ja vaatii tottumista, koska auto kääntyy totuttua nopeammin.

Myös jousituksen virityksessä on onnistuttu auton kokoon nähden hyvin. Tämän kokoisessa autossa joudutaan pakostakin hyväksymään jonkinasteinen hermostuneisuus kuopissa.

Melutaso on hiljaisempi kuin monissa isommissa pikkuautoissa. Karkealla pinnalla rengasmelu on voimakasta. Silti melutasonkin osalta iQ on selkeästi edellä Smartia.

Suorituskyky: 5,6

3-sylinterinen bensamoottori tuntuu 60 km/h:iin asti pirteältä, mutta moottoritienopeuden kerääminen vaatii aikaa ja ohituskiihtyvyys on vaisua.

Mukavuus: 6,6

Etutilat ovat hyvät pääntilaa lukuun ottamatta. Takana on tilaa yhdelle keskimittaiselle aikuiselle ja yhdelle lapselle. Etuistuimet ovat muotoilultaan hyvät, mutta säätömahdollisuuksien puute heikentää ajoasentoa. Varustelu on tavanomaista isompien pikkuautojen tasoa.

Luotettavuus: 7,2

Luotettavuus lienee Japanissa valmistettuna Toyotana hyvä. Tiepalvelua ei tarjota.

Ajomiellyttävyys: 7,4

Ulkomittoihin verrattuna ajo-ominaisuudet, mukavuus ja melutaso ovat hyvät. Ketteryys on omaa luokkaansa. Näkyvyys varsinkin takaviistoon on kehno.

Ulkonäkö: 7,3

Ulkomuoto on pirteä. Värivalikoima on niukka. Sisustuksen tyyli on hieman hukassa.

Polttoaineen kulutus: 9,0

Kulutus on pienehkö.

Valmistuslaatu: 6,5

Sisätilojen viimeistely ja materiaalit eivät ole hinnan mukaisella tasolla.

Sisätilojen suunnittelu: 6,4

Tavaratila on minimaalinen ja luukku pieni. Laajentaminen sujuu tavanomaisesti. Säilytystiloja on niukasti. Turvavarustelu on hyvä.

Luokkansa paras: 7,3

iQ:n ajettavuus ja mukavuus on kokoisekseen hyvä. Muut ominaisuudet eivät ole hinnan mukaisella tasolla, mutta monelle ostajalle hinta lienee sivuseikka.

Kokonaisarvio: 7,0

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi