Autoarvio: koeajossa Citroën DS5 1.6 THP 156 So Chic Aut. | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoarvio: koeajossa Citroën DS5 1.6 THP 156 So Chic Aut.

Citroënilta odotetiin pitkään persoonallisempaa otetta mallistoon ja parin viime vuoden aikana sellaista onkin saatu DS-mallien muodossa. Varsinkin DS3 on myynyt hyvin. Malliston suurin eli DS5 perustuu C4 Picasson ja Peugeot 5008:n perustekniikkaan eli C5:n kaasunestejousitusta siihen ei saa.
Autoarvio: koeajossa Citroën DS5 1.6 THP 156 So Chic Aut.

C5:een verrattuna DS5 on 25 cm lyhyempi. Sisätiloiltaan se jää jälkeen C4:stäkin. Takaistuimella on periaatteessa riittävästi tilaa aikuisille. Istuin mukava, mutta sijoitettu matalalle. Silti pää kolisee ikävästi lasikaton reunukseen. Keskipaikalla pääntila ei yksinkertaisesti riitä.

Tavaratilaa laajennettaessa istuinosat käännetään erikseen eteen, ja sen jälkeen saadaan tasainen lattia. Laajennettu tila jää kuitenkin lyhyehköksi. Perusasennossa tilaa on runsaasti. Suuri lastausaukko parantaa käytettävyyttä, mutta nostokynnys on suurehko. Takaluukku täytyy avata sisältä tai avaimen napeista.

Näkyvyys on DS5:n suurin ongelma. Hyvin loivaan sijoitetun tuulilasin kaksoispilarit vievät paljon näkyvyyttä, mutta toisaalta pikkuikkuna hieman avartaa näkymää.

DS5:n moottorivalikoima on kokoelma muista malleista. Bensapuolella on kaksi ahdettua 1,6-litraista. THP 156:n saa vain automaattivaihteisena, THP 200:n vain manuaalina. 1,6-litraisessa e-HDi 112 -dieselissä on automatisoitu manuaalivaihteisto. 2,0-litraisessa HDi 163:ssa on valittavana manuaali tai 6-portainen automaatti. Dieselhybridi tulee syksyllä. Koeajettu auto oli THP 156, jossa vaihteistona on siis perinteinen automaatti. PSA:n 1,6-litrainen bensaturbo on osoittautunut miellyttäväksi ja se toimii hienosti myös DS5:n voimanlähteenä. Suorituskyky tuntuu jopa paremmalta kuin 9,7 sekunnin kiihtyvyyslukema antaisi olettaa. Automaatti toimii kohtalaisen hyvin. Ylämäessä tai vastuksen muuten lisääntyessä se vaihtaa herkästi pienemmälle.

DS5:n ohjaus on varsin tarkka, kevyt, voimakkaasti keskittävä ja välittää tietoa minne ollaan menossa. Urheilullisuus on ajotuntumasta kuitenkin kaukana eikä DS5 ole kotonaan pujotteluradalla.

Varustetasoja on kolme. Chic-versiossa on mm. 2-alueinen automaatti-ilmastointi, sadetunnistin, avaimeton käynnistys, 17" kevytmetallivanteet, kulmavalot ja vakionopeussäädin, jonka toimintoihin sisältyy 5 muistia ja nopeudenrajoitin. Koeajetussa So Chicissa on lisäksi mm. lasikatto, bluetooth, osittainen nahkaverhoilu 18" pyörät ja parkkitutka takana. Erikoisen mittariston luettavuus on kelvollinen. Punaiset tekstinäytöt näyttävät vanhanaikaisilta. Säilytyslokeroita on niukahkosti.

Suorituskyky 8,3

THP 156 on onnistunut moottori, jossa on useimpiin tilanteisiin mukavasti voimaa.

Mukavuus 8,6

Istuimet ovat erinomaiset. Takaistuimella tilaa on ulkomittoihin nähden niukasti. Vakiovarustelu on melko runsas. Lisävarustevalikoima ei ole kovin laaja.

Luotettavuus 7,6

Takuuta ja tiepalvelua on tarjolla vain kahdeksi vuodeksi. Turvallisuus on luokan normaalia nykytasoa.

Ajomiellyttävyys 7,3

Ajo-ominaisuuksissa ja jousitusmukavuudessa on puutteita. Näkyvyys on heikko. Hallintalaitteissa on persoonallisia ratkaisuja. Melutaso on alhainen.

Ulkonäkö 8,3

Muotoilu on persoonallista ja tyylikästä niin ulkona kuin sisällä. Värivalikoima on melko niukka.

Polttoaineen kulutus 7,8

Kulutus on kohtuullinen. Huoltokustannukset ovat keskitasoa.

Valmistuslaatu 9,0

Sisustus on huoliteltu ja materiaalit laadukkaita.

Sisätilojen suunnittelu 8,0

Tavaratila on perusasennossa suuri, mutta laajennettuna lyhyehkö. Säilytyslokeroita on niukasti.

Luokkansa paras 8,2

Näkyvyyttä ja tiloja lukuun ottamatta ominaisuudet ovat kilpailukykyiset. Hinta on hieman tavallista korkeampi.

Kokonaisarvio 8,1

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin