Autoesittely: BMW X1 xDrive 23d A (2009) | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Autotalli.com Yksi paikka, kaikki tavat autoilla

Artikkeli

Autoesittely: BMW X1 xDrive 23d A (2009)

Verrattain suppeasta mallistostaan tunnettu BMW esittelee Suomessa samana viikonloppuna peräti kaksi uutta mallia, 5-sarjan ison GT-version ja maasturimalliston pienimmän X1:n. Kävimme tyypittämässä pienempää eli X1:tä.
Autoesittely: BMW X1 xDrive 23d A (2009)

Muodokas bulldog

Hyökkäävän näköinen X1 on poikkeus harmaassa massassa. Vaikka X1 on varsin muodokas ja massasta erottuva auto, ovat sen vahvuudet muualla kuin ulkonäössä, sillä keulasta mieleen tulee lähinnä bulldog.

Vähän alle 4,5 metrisenä X1 on juuri samanmittainen kuin esimerkkikilpailijat Ford Kuga tai VW Tiguan. X1 sai nykyisen 3-sarjalaisen alustan ja myös jousitus, ohjaus ja moottorit ovat ennalta tuttuja nykyisistä kolmos- ja ykkössarjan bemareista.

Vetää edestä ja takaa, tai vain takaa

X1 on saatavilla sekä taka- että nelivetoisena. Takavetoinen tunnetaan sDrive-nimellä, kun taas nelivetoinen on nimeltään xDrive.

X1:n moottorivalikoima muodostuu lähes kokonaan nelisylinterisistä dieselmoottoreista. Saatavilla on myös kolmilitrainen kuusisylinterinen bensamoottori, joka tuntee mallinimen 28i. Muut moottorit ovat nimeltään 18d, 20d ja 23d, jotka kaikki ovat siis kaksilitraisia ahdettuja dieselmoottoreita.

Tehokkaimpien moottorien, 23d:n ja 28i:n, yhteydessä tulee aina automaattivaihteisto ja neliveto.

Hyvin hinnoiteltu

X1:n hinnat alkavat karvan yli 38 000 eurosta. Tällöin auto on nimeltään sDrive 18d, mikä tarkoittaa takavetoa ja matalimmin viritettyä dieselkonetta. Neliveto lisää hintaa noin 3500 euroa. Koeajetun auton, xDrive 23d A:n, hinnaksi muodostuu reilut 51 000 euroa.

Varustelu riippuu moottorin koosta. Vakiovarustelu on jo perusmalleissa kattavaa ja tehokkaammat moottorit tuovatkin käytännössä vain koristeita ulkonäköön. Suomen pimeillä teillä tarpeelliset ksenon-valot jäävät edullisemmissa malleissa lisävarusteeksi, ja tällöin ksenonit saa itselleen 780 euron lisäsijoituksella.

Aikaisemmin niin kalliina pidetty bemari on onnistunut pitämään X1 hinnan täysin kilpailukykyisenä verrattaessa muihin samankokoisiin katumaastureihin. Sporttinen ja viimeistellyn oloinen äksykkönen tarjoaakin mielenkiintoisen vaihtoehdon perinteiseen katumaasturiluokkaan.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi