Autoesittely Nissan Leaf 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan Leaf 2013

Ulkoisesti näyttäisi siltä, että uudistunut Nissan Leaf ei juuri eroa edeltäjästään. Kyseessä on kuitenkin monessa suhteessa täysin uusi auto. Sähköauto Leafia on sopeutettu Euroopan vaatimuksiin samalla, kun tuotanto siirtyi Englantiin. Toimintamatkan luvataan olevan entistä pitempi uusien komponenttien ansiosta.
Autoesittely Nissan Leaf 2013

Merkittävin autoon tehty tekninen muutos on uusi, täysin integroitu voimalinja, jossa latausyksikkö, vaihtosuuntaaja ja moottori on yhdistetty ensi kertaa yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Voimalinjan perustana on 80 kW:n AC-synkronimoottori, jonka virtalähteenä toimiva 48 moduulista koostuva akkuyksikkö on sijoitettu matkustamon lattian alle. Tavaratilaa on komponenttien uudelleensijoittelun ansiosta 40 litraa enemmän. Tavaratilan kokonaistilavuus on nyt 370 litraa.

Lämmitys- ja ilmastointijärjestelmän uudistuksista merkittävin on uusi lämpöpumppujärjestelmä, joka korvaa alkuperäisen mallin keraamisen PTC-lämmittimen. Uusi järjestelmä vähentää sähkönkulutusta ja pidentää siten myös auton toimintasädettä. Nissanin mukaan uudistusten myötä auton toimintamatka on kasvanut 199 kilometriin, kun aiemmin lupaus oli 175 kilometriä.Uudistuneen Leafin ohjaustuntumaa on muutettu jämäkämmäksi, alustaa on jäykistetty ja jarrutusenergian talteenottoa tehostettu. Myös Eco-ajotilaan on tehty muutoksia. Uusi B-asetus tehostaa regeneratiivista jarrutusta vauhtia hidastettaessa. Ohjauspyörän erillisellä Eco-painikkeella voidaan valita ajotila, joka rajoittaa voimaa kiihdytyksissä. Toisin kuin alkuperäisessä Leafissa, näitä kahta järjestelmää voidaan nyt käyttää toisistaan riippumattomasti.

Lyhyempi latausaika

Tavanomaisen latauksen kesto puolittunut kahdeksasta neljään tuntiin: uusi, integroitu 6,6 kW:n laturi mahdollistaa 32 ampeerin latauksen markkina-alueilla, joilla tämä vaihtoehto on käytettävissä. Tyypillisen kotilatauspisteen latausvirta on 10 A.

Carwings-navigointijärjestelmän päivitetty versio saa ensiesittelynsä uudessa Leafissa. Vain Leafiin saatavissa oleva järjestelmä mahdollistaa auton toimintojen ohjaamisen tietokoneen tai älypuhelimen välityksellä.

Päivitetyssä Carwings-järjestelmässä on uusia ominaisuuksia, kuten lämmitys- ja ilmastointitoimintojen parannettu etäohjaus, laajempi älypuhelinintegrointi, parannettu puheentunnistustoiminto, taloudellisimman reitin valinta ja lähimpiä latauspisteitä koskevien reaaliaikaisten tietojen näyttömahdollisuus.

Värikosketusnäytön, satelliittinavigoinnin sekä matkapuhelimien ja musiikkisoittimien Bluetooth-liitettävyyden lisäksi uudessa järjestelmässä on Google Send-To-Car -toiminto, jonka ansiosta käyttäjä voi suunnitella reitin tietokoneella tai tabletilla kotona tai toimistossa ja lähettää sitten reittiohjeet autoon.

Järjestelmän edistyneitä ominaisuuksia ovat myös Googlen POI-tietokannan käyttömahdollisuus sekä sääennusteiden ja lentotietojen haku.Navigointijärjestelmässä on nyt moottoritienäkymä, joka osoittaa poistumisrampit, opastaa oikean kaistan valinnassa, näyttää vallitsevan nopeusrajoituksen sekä ilmoittaa visuaalisella varoituksella ja äänimerkillä, kun ajonopeus ylittää rajoituksen.

Istuinten uudistaminen on yksi tärkeimmistä auton sisällä tapahtuneista muutoksista. Ne on muotoiltu uudelleen paremman tuen tarjoamiseksi. Etuistuimissa on nyt myös korkeussäätö, ja niitä varten on kehitetty uusi biokangasverhoilu. Kun alkuperäisen mallin verhoilumateriaali koostui 39-prosenttisesti kierrätetyistä muovipulloista, uusi biokangas on 100-prosenttisesti peräisin sokeriruo'osta.

Myös latausliittimen toimivuutta ja turvallisuutta on parannettu, ja sen irrotusmekanismi toimii nyt sähkökytkimellä. Lisäksi latauskaapelissa on sähkömekaaninen lukitusmekanismi, jonka ansiosta kaapelia ei tarvitse lukita autoon manuaalisesti.

Parannuksiin kuuluu myös uusi i-Key-älyavain, jolla voidaan lukita ja avata myös latausliittimen kansi ja latauskaapelin lukitus.

Kolme varustelutasoa

Nämä parannukset liittyvät myös LEAF-mallivalikoiman laajentamiseen: auton houkuttelevuutta lisätään entisestään ottamalla käyttöön kolme tuttua Nissan-varustelutasoa - Visia, Acenta ja Tekna. Visia on edullinen perusversio, kun taas Tekna-versiossa on parempi vakiovarustelu.

Tekna-versioissa on vakiona nahkaistuimet, 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, LED-ajovalot, Bose-audiojärjestelmä ja Around View Monitor. Uusi korivärivalikoima käsittää seitsemän eri väriä perus-, helmiäis- ja metallivaihtoehtoineen.

Turvallisuusvarustus on entisellään. Siihen kuuluvat vakiona mm. etu-, sivu- ja verhoturvatyynyt, ABS-jarrut, elektroninen jarruvoiman jako ja jarruassistentti sekä ESP-ajonvakautusjärjestelmä.

Uudistuneen Nissan Leafin lähtöhinta on 35.981 euroa (Visia).

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi