Autotalli.comin kävijätutkimus paljastaa: Hybridi on halutuin käyttövoima uudelle autolle | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autotalli.comin kävijätutkimus paljastaa: Hybridi on halutuin käyttövoima uudelle autolle

Toteutimme keväällä 2021 kävijätutkimuksen, jossa selvitettiin auton hankinta-aikeita. Käyttövoimamuotojen murros alkaa näkyä sekä uusien että käytettyjen autojen hankinnassa.
Autotalli.comin kävijätutkimus paljastaa: Hybridi on halutuin käyttövoima uudelle autolle

Kävijätutkimuksessamme 1223 Autotalli.com -palvelun käyttäjää kertoi autonostoaikeistaan. Suurin osa vastaajista (84 %) suunnittelee auton hankintaa, ja hankinta-aikeissa olevista vastaajista 29 % suunnittelee uuden auton ostamista.

Uusissa autoissa käyttövoimamuotojen murros näkyy selvästi. Uuden auton hankintaa harkitsevilla halutuin käyttövoimamuoto on hybridi tai plug-in hybridi (59 %), kun bensiiniä haluttuna piti 54 % vastaajista. Sähköautot eivät ole vielä nousseet koko kansan silmissä houkuttelevaksi vaihtoehdoksi. Sähköauton hankintaa harkitsi 15 % vastaajista.

Käytetyissä autoissa perinteiset käyttövoimamuodot bensiini (62 %) ja diesel (38 %) ovat edelleen halutuimpia, mutta hybridit ja plug-in hybridit (34 %) ovat jo haastamassa bensiinin ja dieselin asemaa. Hybridikäyttövoimien kysynnän kasvu näkyy myös Autotalli.comin käytettyjen autojen hauissa. Hybridien ja plug-in hybridien haut ovat nousseet kahdessa vuodessa 15 % osuudesta 20 %:iin.

Vastaajien kiinnostus kohdistui tyypillisimmin 20 000 - 40 000 euron hintaisiin uusiin autoihin, ja 10 000 - 30 000 euron hintaisiin käytettyihin autoihin. Edullisemmat käytetyt autot eivät vastaajia juuri kiinnostaneet, sillä 78 % vastaajista kertoi hakevansa yli 10 000 euron hintaisia vaihtoautoja.

Käytetyissä autoissa kiinnostusta herättivät verrattain uudet, alle 5 vuoden ikäiset vaihtoautot, mikä on yhteydessä halutuimman hintaluokan kanssa.

Uusista autoista halutuimmat merkit ovat Mercedes-Benz, Toyota, BMW ja Volkswagen. Samat merkit ovat halutuimpien joukossa myös käytettyjen autojen osalta, Audin ja Volvon lisäksi. Uusien autojen kärkijoukosta osa merkeistä on kuitenkin menettänyt suosiotaan, ja kiinnostus on sitä vastoin kasvanut esimerkiksi Fordia, Peugeotia ja Daciaa kohtaan. Entistä suurempi osa myös uutta ja käytettyä autoa harkitsevista vastaa, ettei auton merkillä ole heille väliä.

Yksityisleasing on ollut vahvasti esillä vaihtoehtona auton omistamiselle. Tämä näkyy myös kyselyssä, jossa 30 % vastaajista näkee yksityisleasingin olevan erittäin tai melko kiinnostava tapa hankkia auto. Samalla kuitenkin 59 % vastaajista kokee auton omistamisen erittäin tai melko tärkeänä asiana. Automarkkinoiden iso murrostilanne näkyy myös asenteissa auton omistamiseen, joten kyvykkyys täyttää ostajien erilaiset tarpeet korostuu.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi