Ei, tämä ei ole konsepti – futuristinen uusi Hyundai Tucson Suomeenkin jo loppuvuodesta | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Ei, tämä ei ole konsepti – futuristinen uusi Hyundai Tucson Suomeenkin jo loppuvuodesta

Täysin uusi Hyundai Tucson tulee tarjolle hybridinä, lataushybridinä sekä kevythybridinä.
Ei, tämä ei ole konsepti – futuristinen uusi Hyundai Tucson Suomeenkin jo loppuvuodesta

Kaukana tuntuvat olevan ne vuodet, jolloin korealaiset automerkit nähtiin eurooppalaisilla teillä lähinnä harmaana massana. Uusi Hyundai Tucson on paitsi suunniteltu vanhan mantereen kuluttajien mieltymyksiä kuunnellen, se valmistetaan myös Tšekin tasavallassa. 

Jo ennakkokuvissa esitellyt enkelinsiipiä muistuttavat led-ajovalot tekevät vaikutuksen ja antavat autolle persoonallisen ilmeen. Uusia ajovaloja valmistaja kutsuu ”Parametric Hidden Lights”-nimellä, sillä ne on piilotettu yhtenäisen keulamaskin taakse. Vasta päiväajovalot päälle kytkettäessä ”siivet” paljastuvat.

Uusi Tucson ohjaamo

Uudessa neljännen sukupolven Tucsonissa muutokset eivät ole vain kosmeettisia, ja auton mittoja on kasvatettu vähän joka suuntaan. Auto on edeltäjäänsä 20 millimetriä pidempi, 15 mm leveämpi ja akselivälikin on kasvanut sentillä. Kokonaispituudeltaan auto kurottaa nyt tasan 4,5 metriin. Tavaratilan kooksi kerrotaan 620 litraa ja takaistuimet kaatamalla 1799 litraa.

Matkustamon puolella huomio kiinnittyy uudenlaiseen ohjauspyörään sekä kojelaudan 10,25-tuumaiseen digitaalimittaristoon sekä saman suuruiseen tietoviihdejärjestelmän näyttöön.

Hyundai Tucsonin aktiiviset turvallisuusjärjestelmät ovat kokeneet suuria parannuksia nekin. Auton etutörmäyksenestojärjestelmä osaa ottaa nyt huomioon myös risteävää liikennettä ja esimerkiksi uusi Safe Exit -järjestelmä varoittaa autosta nousijoita lähestyvistä ajoneuvoista.

Tucson

Täysin uusi ominaisuus on lisäksi kuolleenkulmanvaroituksen yhteydessä multimedianäytöllä esitettävä kamerakuva katvealueesta. Järjestelmä toimii ikään kuin digitaalisena lisäpeilinä. Hybridimalli on myös mahdollista pysäköidä auton älyavainta käyttämällä niin, että kuljettaja on auton ulkopuolella.

Kaikki mallit hybridejä 

Kaikki Hyundai Tucsonin malliversiot on varustettu sähköisellä voimalinjalla. Niistä kevyimmät ovat bensiini- ja dieselmoottoreihin yhdistettyjä 48V:n kevythybridijärjestelmiä.

Pistokkeesta ladattava plug-in-malli saapuu markkinoille alkuvuodesta 2021, mutta ehkäpä mielenkiintoisin mallivariaatio on perinteinen hybridimalli, jollainen on tässä autoluokassa harvinaisuus.

Tucsonin hybridiversiossa yhdistetään 1,6 litran turboahdettu bensiinimoottori 44,2 kW:n tehoiseen sähkömoottoriin. Ajoakun koko on 1,49 kWh:a ja vaihteisto 6-vaihteinen automaatti. Lisäksi hybridimallin voi ostaa etuvedon lisäksi myös nelivetoisena.

Jopa hieman yllättäen Tucson Hybrid on mallin tehokkain versio 230 hevosvoiman ja 350 newtonmetrin voimalla. Hyundain perinteinen hybridivoimalinja on ollut suosittu esimerkiksi Ioniq- ja Kona-malleissa, ja se on kerännyt kiitosta verrattain pienestä polttoaineenkulutuksesta.  

Ensimmäisten uusien Hyundai Tucsonien odotetaan saapuvan Suomeen tämän vuoden puolella. Hinnastoa ei ole toistaiseksi julkistettu.

Kuvat: Hyundai

 

AUTOTALLI.COM

Tutustu Hyundai Tucson -mallisarjan uusiin myytäviin autoihin sekä vaihtoautoihin.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin