Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Hyundain uusi piilo-ominaisuus yllätti liikennevaloissa – sorrutko sinäkin tähän huonoon tapaan?

Uusi Hyundai Ioniq electric -täyssähköauto osaa muistuttaa, milloin edessä ajava lähtee liikkeelle.
Hyundain uusi piilo-ominaisuus yllätti liikennevaloissa – sorrutko sinäkin tähän huonoon tapaan?

Mateleva ruuhkaliikenne tai pitkät punaiset valot houkuttelevat herkästi nostamaan keskikonsolissa sijaitsevan matkapuhelimen käteen ja selaamaan uusimmat somepäivitykset. Vaikka nykyinen tieliikennelaki ei salli puhelimen selailua edes siinä tapauksessa, että auto seisoisi paikoillaan liikennevaloissa, puhelimeen uppoutunut kuljettaja ei ole harvinainen näky liikenteessä. 

Juuri uudistuneessa Hyundai Ioniq -sähköautoperheessä on uusi varsin piilossa oleva ominaisuus, joka muistuttaa kuljettajaa, mikäli edessä mateleva jono lähtee liikkeelle. Kokeilimme toimintoa Ioniq electric -täyssähköautossa, jossa se osoittautui hyödylliseksi ominaisuudeksi myös siinä tapauksessa, että kuljettajan pää oli kääntyneenä kohti takapenkkiä eikä tämän vuoksi havainnoinut liikennevalojen vaihtumista.

Auton etututkaan perustuva liikkeellelähtömuistutin antaa heleän merkkiäänen siinä vaiheessa, kun edellä ajava auto on liikkunut noin metrin verran eteenpäin. Samalla 7-tuumaiseen digitaalimittaristoon ilmestyy kuva ja tekstimuistutus ”Edellä ajava lähtee liikkeelle”. 

Kattava kasvojenkohotus 

Hyundai Ioniq -tuoteperhe oli noin neljä vuotta sitten ensimmäinen automalli, josta tuli tarjolle sekä perinteinen itselataava hybridi, pistokkeesta ladattava plugin-hybridi että täyssähköauto. Alusta alkaen sähköautoksi suunniteltu Ioniq keräsi paljon kehuja hyvästä hinta-laatusuhteestaan ja poikkeuksellisen hyvästä energiatehokkuudestaan.

Hyundai Ioniq electric 2020 

Nyt esiteltyjä uusia Ioniqin facelift-malleja on muokattu varsin reippaalla kädellä, vaikka auton mitat ja ulkokuori ovatkin pysyneet varsin pitkälti edellismallien kaltaisina. Ulkoisesti uutuus on helppo tunnistaa uudesta etumaskista, ajovaloista sekä vanteista.

Suurimmat uudistukset on kokenut koeajamamme Ioniq electric -täyssähkömalli, jonka ajoakun kapasiteettia on nostettu 36 prosentilla. Nyt valmistaja lupaa 38,3 kWh:n akulla auton toimintamatkaksi 311 kilometriä, joka on itse asiassa tosielämässä vaivatonta saavuttaa.

Ioniqin yksi hienouksista on ollut alusta pitäen se, että autolla on helppo ajaa taloudellisesti, ja jos liike-energian talteenottoon on hieman paneutunut, aktiivinen kuljettaja on palkittu peräti hämmästyttävän pienillä keskikulutuslukemilla.

Ioniqin liike-energiantalteenottojärjestelmää ohjataan edelleen ohjauspyörän läppävaihteista, joista valittavissa on nyt oikeastaan kuusi erilaista vaihtoehtoa. Ensinnäkin jarrutustasoja on 3 eri voimakkuutta, joiden lisäksi kuljettaja voi valita rullauksen, jolloin kerran saavutettu liike on mahdollista hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Viides taso on vasemman puoleisen, eli jarrutusläpän pitäminen pohjassa, jolloin auto hidastaa 3-tasoa vieläkin tehokkaammin aina pysähdyksiin asti. Ennakoivassa ajossa jarrupolkimeen ei näin ollen ole tarvetta koskea.

Kuudes taso on älykäs niin sanottu laiskan kuljettajan Auto-tila, jossa hidastuvuutta säädellään muun muassa edessä ajavan liikenteen mukaan sekä navigaattorin karttadataan pohjautuen.

Turvajärjestelmät menneet eteenpäin

Uusi Hyundai Ioniq on muutointin aiempaa älykkäämpi ja lähempänä automaattista ajamista. Kuljettajaa avustavat turvallisuus- ja apujärjestelmät on paketoitu Hyundai SmartSense -nimiseen kokonaisuuteen, joka pitää sisällään muun muassa automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, kaistallapitoavustimen ja kaukovaloautomatiikan.

Ioniq electric ohjaamo

Lisähinnasta järjestelmää voi päivittää esimerkiksi aktiivisesti ohjaavalla kaistallapitoavustimella, katvealueen varoitusjärjestelmällä ja risteävän liikenteen varoituksella.

Koeajamammme Style-varustetason autoon kuuluu vakiona myös mukautuva vakionopeudensäädin Stop&Go -toiminnolla, jolloin auto hidastaa edellä ajavan auton perässä pysähdyksiin asti ja lähtee liikkeelle automaattisesti kolmen sekunnin sisällä. 

Hyundai Ioniq electricin koeajo osoitti, että turvajärjestelmät ovat menneet nopeasti eteenpäin. Esimerkiksi kaistallapitoavustimen toiminta tuntuu aiempaa sivistyneemmältä, jolloin järjestelmää tulee jopa pidettyä päällä.

AUTOTALLI.COM

Selaile myytäviä uusia Hyundai Ioniq -mallisarjan autoja

Lue myös ensifiilikset uudesta Hyundai Kona Hybrid -katumaasturista


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin