Jaguar kuvasi Suomessa poikkeuksellisen mainosvideon – pimeys ja hiljaisuus viedään maailmalle | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Jaguar kuvasi Suomessa poikkeuksellisen mainosvideon – pimeys ja hiljaisuus viedään maailmalle

Jaguar Suomen teettämä elokuvatyylinen mainosvideo nostaa syksyisen hämärän Helsingin kansainväliseen valokeilaan.
Jaguar kuvasi Suomessa poikkeuksellisen mainosvideon – pimeys ja hiljaisuus viedään maailmalle

”Mun ideat syntyy hiljaisuudessa. Ne vain täytyy saada kiinni.”, lausuu suomalainen valotaiteilija Kari Kola Jaguarin uuden mainoselokuvan alussa.

Minuutin mittaisella videolla hiljaisuus viittaa vahvasti mainostettavan Jaguar I-Pace -täyssähköauton äänettömyyteen, ja moni katsoja pystyy samaistumaan autoon pakopaikkana hälystä ja tilana olla ajatustensa kanssa yksin. 

”Tuttujen asioiden näyttäminen uudella tavalla” kiteyttää paitsi taiteen yhden tärkeimmistä ominaisuuksista, samaa myös sähköautoilu on mitä suurimmissa määrin. Erityisesti kun otetaan huomioon, että hyvin konservatiivisena brändinä mielletty Jaguar ehti niin sanotuista perinteisistä premium-automerkeistä ensimmäisenä markkinoille täyssähköisellä katumaasturillaan.

Kissapedon tutun murinan joukkoon on mainosvideolla miksattu Jaguar I-Pacen sisätiloihin kaiuttimista kuuluvaa kiihdytysääntä, jonka voimakkuutta kuljettaja voi itse säädellä. Halutessaan kaasupolkimen liikkeeseen reagoivan äänen voi kytkeä myös kokonaan pois, mutta usean koeajon perusteella sähköistä kiihdytysääntä voi pitää yhtenä I-Pacen onnistuneimmista yksityiskohdista. Se nostattaa ihokarvat pystyyn.

Suomessa suomalaisten ammattilaisten voimin toteutettu automainos on erittäin harvinaista herkkua, ja tuotantotiimille voi vilpittömästi nostaa hattua siitä, kuinka hienosti minuuttiin on onnistuttu tiivistämään Jaguar I-Pacen olemus. Auto on jo itsessään kuin pieni valotaideteos kulkiessaan läpi pimeän Helsingin, mutta mainoselokuvan yhtenä kohokohtana on Kari Kolan Suvilahteen toteuttama valopatsas, joka valaisi Helsingin taivasta noin kahden kilometrin korkeuteen asti lokakuussa.

Mainoselokuvan toteutti Smak Film, ja leikkauksesta vastasi esimerkiksi Tuntematon sotilas ja Käsky -elokuvat leikannut Ben Mercer. Mainoksella poikkeuksellisen tärkeässä roolissa olevasta äänisuunnittelusta vastasi Heikki Savolainen.

Jaguar I-Pace -täyssähköauto valittiin hiljattain Saksassa vuoden autoksi.

Katso Jaguar I-PACE-mallisarjan uudet autot

Katso myytävät Jaguar I-PACE vaihtoautot

 

Teksti ja kuva: Teemu Granström

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin