Käytettyjen dieselautojen hakumäärät kääntyneet yllättävään kasvuun – onko pohja nähty jo? | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Käytettyjen dieselautojen hakumäärät kääntyneet yllättävään kasvuun – onko pohja nähty jo?

Autoilun markkinapaikka Autotalli.comista haetaan enenevässä määrin käytettyjä dieselautoja.
Käytettyjen dieselautojen hakumäärät kääntyneet yllättävään kasvuun – onko pohja nähty jo?

Käytettyjen dieselautojen hakumäärät ovat tippuneet jyrkästi suhteessa bensiiniautojen hakumääriin jo vuodesta 2016 alkaen. Kuluvan vuoden maaliskuusta alkaen dieseleiden haut ovat kuitenkin kasvaneet tasaisesti joka kuukausi, selviää Autotalli.comin käytettyjen henkilöautojen hakudatasta.

Autotalli.com tilastoi diesel- ja bensiiniautojen suhteellista hakumäärää, josta käy hyvin ilmi kahden toistaiseksi yleisimmän käyttövoiman keskinäinen suosituimmuus. Markkinapaikan hakumääristä voi päätellä, mitkä käyttövoimat kiinnostavat kulloinkin suomalaiskuluttajia.

Vielä vuoden 2016 tammikuussa dieselhakujen suhteellinen prosenttiosuus bensiinihakuihin nähden oli 88, eli sataa bensiiniauton hakua kohti etsittiin 88:aa dieselautoa. Prosenttiosuus on tullut tasaisesti alaspäin vuoden 2019 maaliskuuhun asti, jolloin dieselautoja haettiin enää vain 36 prosenttia bensiiniautojen hakuihin suhteutettuna. 

Maaliskuusta alkaen dieseleiden hakumäärät ovat kuitenkin kasvaneet tasaisesti joka kuukausi, ja lokakuussa dieselhaut ylittivät jo 50 prosenttiosuuden bensiiniautojen hakuihin nähden.  

–  Dieseleitä on lyöty julkisessa keskustelussa viime vuosina varsin kovaa. Paljon ajavalle dieselkäyttöinen auto on edelleen sekä taloudellinen että mukava vaihtoehto. Lisäksi moderneissa dieselmoottoreissa päästöt on onnistuttu pitämään hyvin maltillisina, ellei jopa lähes olemattomalla tasolla, Autotalli.comin liiketoimintapäällikkö Aleksi Alppi toteaa.

Uutisoimme alkuvuodesta, kuinka Mercedes-Benziä maahantuovan Vehon kokoamasta esityksestä kävi ilmi CO2-päästöjen kehitys uusien autojen kohdalla Saksassa. Volkswagenin päästöskandaalin jälkeen vuodesta 2016 alkaen keskimääräiset päästöt lähtivät jyrkästä laskusta uudelleen nousuun. 

Vuosina 2016, 2017 ja 2018 Autotalli.comin dieselhakujen osuus on loppuvuotta kohden kasvanut joka vuosi, mutta trendi on ollut pitkällä aikavälillä tasaisen laskeva. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että kiinnostuksen lasku dieselautoja kohtaan olisi nähnyt jo pohjan.

– Autonostajat ovat fiksuja ja osaavat löytää omiin käyttötarkoituksiinsa parhaan käyttövoiman. Dieselautoilijat pystyvät jo nyt vaikuttamaan oman liikkumisensa aiheuttamiin päästöihin tankkaamalla autoonsa kotimaisen valmistajan tuottamaa uusiutuvaa dieseliä, Alppi jatkaa.

Hänen mukaansa on myös mahdollista, että käytettyjen dieselautojen hinnat ovat laskeneet suhteessa bensa-autoihin, mikä on ollut omiaan nostamaan kiinnostusta dieseleitä kohtaan. Alppi myös arvelee, että moni paljon ajava ja mahdollisesti bensiinikäyttöiseen autoon viime vuosina vaihtanut on saattanut tulla katumapäälle, ja harkitsee parhaillaan paluuta takaisin edullisempien kilometrien dieseliin.

Autotalli.comin hakudatassa käytettyjen kaasu- ja sähköautojen absoluuttiset hakumäärät ovat edelleen bensiini- ja dieselautoihin nähden pieniä, mutta kasvuprosentit suuria. Kiinnostus kaasuautoja kohtaan kasvoi jopa täyssähköautoja nopeammin. Kaasuautojen hakumäärät ovat kasvaneet kuluvan vuoden tammikuusta lokakuuhun 49,5 prosenttia. Samaan aikaan täyssähköautojen hakumäärät ovat kasvaneet 28,0 prosenttia ja hybridiautojen 33,5 prosenttia.

 

AUTOTALLI.COM

Selaile käytettyjä dieselautoja, bensiiniautoja, kaasuautoja, hybridejä sekä täyssähköautoja.

Lue myös: Demonisoidaanko dieseleitä liikaa? Katso kuva, johon kiteytyy päästökeskustelun ongelma

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi