Kesärengaskausi lähestyy – tässä 6 vinkkiä turvallisiin renkaisiin | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kesärengaskausi lähestyy – tässä 6 vinkkiä turvallisiin renkaisiin

Kesärenkaiden vaihdon lähestyessä niiden kunto kannattaa tarkistaa jo hyvissä ajoin.
Kesärengaskausi lähestyy – tässä 6 vinkkiä turvallisiin renkaisiin

Kun kevätaurinko pitää lämpötilat pian ympäri vuorokauden plussan puolella, on aika suunnata autotallin perukoille kaivamaan kesärenkaat esille. Ennen kuin renkaat vaihtaa niiden kuntoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ja varmistaa, että kulutuspintaa on riittävästi jäljellä vielä koko kesäksi. 

Kokosimme kattavan tietopaketin kaikista autonrenkaisiin oleellisesti liittyvistä seikoista.

Nokian Renkaat puolestaa muistuttaa, että renkaan ja tienpinnan välisestä pitävyydestä riippuu koko ajoneuvon hallinta. Lain mukaan kesärenkaiden urasyvyyden tulee olla vähintään 1,6 millimetriä, mutta käytännössä renkaiden pito-ominaisuudet heikkenevät huomattavasti jo silloin, kun pääurien syvyys alittaa neljä millimetriä. Kesällä etenkin sadekelillä vesiliirron riski kasvaa, ja renkaiden kuluneisuudesta tulee turvallisuusriski.

Myöskään talviolosuhteisiin suunniteltujen nastattomien kitkarenkaiden loppuun ajamista kesällä ei suositella, sillä niiden kumisekoitus on kesäkeleille liian pehmeää, ja etenkin märällä tienpinnalla kitkarenkaan ominaisuudet eivät kesällä riitä.

Nokian Renkaiden kuusi vinkkiä turvallisiin kesärenkaisiin:

  • Tarkista renkaiden ilmanpaine noin kolmen viikon välein.
  • Tarkasta, ovatko renkaat kuluneet tasaisesti. Epätasainen kuluminen on merkki vääristä ohjauskulmista tai liian alhaisesta rengaspaineesta.
  • Säilytä renkaat oikein. Renkaisiin ei saa kohdistua puristusta tai jännitystä, eivätkä ne saa olla kosketuksissa esimerkiksi öljyyn tai liuottimiin. Myös UV-valolle altistuminen heikentää renkaiden kestävyyttä, joten renkaat kannattaa säilyttää sisätiloissa tai rengashotellissa. 
  • Tarkasta renkaiden ikä. Vanhojen renkaiden ominaisuudet heikkenevät kumiseoksen kovettuessa ajan myötä. Renkaiden käyttöiäksi suositellaan enintään kuutta vuotta, ja renkaan kokonaisiän on hyvä olla alle 10 vuotta. Valmistusaika on merkitty renkaan kylkeen.
  • Renkaiden käyttöikä pitenee ja kuluminen on tasaisempaa, jos ne vaihdetaan akselilta toiselle noin 8 000–10 000 ajokilometrin välein. Pidoltaan paremmat renkaat kannattaa laittaa taka-akselille, sillä tämä vähentää riskiä auton joutumisesta sivuluisuun.
  • Muista tarkastaa myös vararenkaan kunto.
Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin