Koeajo Fiat Bravo 1.9 Multijet 120 Dynamic | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Autotalli.com Yksi paikka, kaikki tavat autoilla

Artikkeli

Koeajo Fiat Bravo 1.9 Multijet 120 Dynamic

Koeajo Fiat Bravo 1.9 Multijet 120 Dynamic

Fiat Stilon myyntimenestys jäi paljon tehtaan odotuksia heikommaksi ja seuraaja kehitettiin pikavauhtia. Ulkonäköön otettiin voimakkaasti vaikutteita kehuja saaneesta Grande Puntosta. Tekniikassa puolestaan on keskitytty parantelemaan Stilon ratkaisuja ilman suuria uudistuksia. Bravon ainoa korimalli on toistaiseksi 5-ovinen viistoperä.

Bravo-valikoima on Suomessa ainakin aluksi suppea. Bensamoottoreita on tarjolla kaksi 1,4-litraista. Ahtamaton on teholtaan 66 kW/90 hv ja ahdettu 110 kW/150 hv. Dieseleistä meille on valittu 1,9-litrainen teholtaan 88 kW/120 hv. Diesel on sama, jota on käytetty esim. monissa Opel-malleissa. Moottori on nykyaikainen, mutta jostakin syystä veto pienillä kierroksilla oli Bravossa samasta moottorista kertyneitä aikaisempia muistikuvia heikompi.

Kävelyvauhdista lähtö kakkosella aiheuttaa moottorin hyytymisen ja kadunkulmia on turha ottaa kolmosella. Viitosella kiihtyvyyttä alkaa löytyä 90 km/h tienoilla. Vaihteita on siis käytettävä ahkerasti, mutta vetoalueelle päästyään moottorista löytyy puhtia mukavasti. Automaattivaihteistoa Bravoon ei ole saatavissa.

Bravon ohjauksesta täytyy antaa pieni miinus. Todellista tuntoa ei ole lainkaan ja autoa joutuu ajamaan koko ajan, jotta suunta säilyy. Kaarteet sujuvat paremmin, sillä keskialueen ulkopuolella ohjauksen tunto on luonnollisempi. Jousitus ei ole onnistunut juurikaan ohjausta paremmin. Normaalikuntoisella tiellä menossa on mukana jatkuva pieni täristys. Poikittaissaumat tuntuvat terävästi ja lisäksi kuuluvat ikään kuin rengasprofiili olisi erityisen matala. Suuret heitot sujuvat suhteessa hieman paremmin.

Rengasmelu on kilpailijoihin verrattuna kohtuullisen vaimea. Moottori naputtaa kylmänä dieselmäisesti ja myös lämpimänä se tulee esiin kuuluvasti kiihdytyksissä.

Suorituskyky: 7,3

120-hevosvoimainen diesel on pienillä kierroksilla puhditon, mutta vetoalueelle päästyään vastaa kilpailjoita.

Mukavuus: 7,1

Istuinten muotoilussa ei ole onnistuttu kovin hyvin. Takapenkillä on niukahkosti polvitilaa. Varustelu on normaalia perustasoa.

Luotettavuus: 6,7

Takuu on lyhentyneenäkin hyvä, mutta tiepalvelua ei ole tarjolla.

Ajomiellyttävyys: 7,1

Ajettavuus on epävakaa ja ohjaus tunnoton. Jousitus on epämukava. Melutaso on kohtuullinen, vaikka moottorin ääni onkin vanhanaikaisen dieselmäinen varsinkin kylmänä. Näkyvyydessä on puutteita.

Ulkonäkö: 8,8

Muotoilu on tyylikästä niin sisällä kuin ulkona.

Polttoaineen kulutus: 8,1

Bravon dieselin kulutus on samaa luokkaa kilpailijoiden kanssa.

Valmistuslaatu: 6,0

Valmistuksen laatu ei ole Bravon vahvuuksia.

Sisätilojen suunnittelu: 7,3

Tavaratila on luokan keskiarvoa suurempi.

Luokkansa paras: 7,4

Bravon valitseva joutuu tinkimään monista ominaisuuksista kilpailijoihin verrattuna.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi