Koeajo Peugeot RCZ 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Autotalli.com Yksi paikka, kaikki tavat autoilla

Artikkeli

Koeajo Peugeot RCZ 2013

Kesäkuussa 2010 Suomessa myyntiin tullut RCZ sai Pariisin autonäyttelyssä 2012 faceliftin. Uudistunut RCZ saapui Suomen markkinoille alkuvuodesta 2013. Auton keula uusittiin Peugeotin nykyilmeen mukaiseksi ja RCZ:aan tämä ilme sopii varsin hyvin. Myös sisustusmateriaaleja parannettiin ja varustelua täydennettiin mm. näkyvyyspaketilla.
Koeajo Peugeot RCZ 2013

Uudistuneen RCZ:n etuosa on saanut uudet linjat, jotka istuvat aiempaa paremmin katon kaksoiskuplaan ja perän pyöreisiin muotoihin. Peugeot RCZ:n materiaalit ovat edeltäjää astetta laadukkaammat ja varustelu täydellisempi. Esimerkiksi oviverhoiluihin on lisätty nahkaa ja niin akustinen tuulilasi kuin automaattiset tuulilasin-pyyhkijät, ajovalot, saattovalot ja automaattisesti himmenevän sisätaustapeilin sisältävä näkyvyyspaketti ovat nyt vakiovarusteita.

Turvallisuus ja voimanlähde

RCZ:n korirungon keulaosassa on muista Peugeot malleista tuttu rakenne, jossa törmäysvoimat jaetaan kolmeen eri linjaan. Kylkikolareissa matkustajia suojaavat mm. vahvistetut kynnyskotelot, ovien sisäiset suojapalkit, sekä sivupylväiden alakiinnityksen vahvistukset. Jalankulkijoiden turvallisuutta lisää aktiivinen konepelti, jonka pyrotekninen laukaisujärjestelmä kohottaa konepeltiä takareunasta 55 mm verran 0,1 sekunnissa.Koeajetun RCZ:n THP 200-moottorin vääntö nousee yliahtotoiminnon avulla hetkellisesti 275 Nm:n. Tällä moottorilla RCZ kiihtyy 0-100 km/h 7,5 sekunnissa ja sen yhteyteen on tarjolla ainoastaan manuaalivaihteisto. Moottorissa on Twin-Scroll-tyyppinen ahdinjärjestelmä, muuttuva imu- ja pakoventtiilien ajoitus sekä muuttuva imuventtiilien nousu. Polttoainetta kuluu yhdistetyssä ajossa virallisesti 6,7 litraa/100km ja CO2-päästöjä syntyy 155 g/km. Koeajossa kulutus kieppui yli yhdeksässä litrassa / 100 km.

Moottori möyryää ajossa juuri niin kuin kuuluukin. Moottorin sulosoundit ovat osittain myös Sound System-järjestelmän ansiota. Se on eräänlainen soitin, joka koostuu imusarjaan tehdyssä aukossa värähtelevästä kalvosta ja vahvistimena toimivasta akustisesta kanavasta.

Auto on 4,29 metriä pitkä, 2,11 m leveä ja korkeutta sillä on 1,36 metriä. Se on 2+2 paikkainen, mutta takapenkillä tuskin on tarkoitus matkustaa kenenkään, kuin ehkä hätätapauksessa. Takakontti vetää normaaliasennossa 384 litraa ja sen pohjan alla on noin 30 litran lisätila. Takapenkit saa myös kaadettua, jolloin tila kasvaa 760 litraan. Tämän tyyppistä autoa ajatellen tavaratilaa on siis riittävästi.

RCZ:n aktiivinen takaspoileri nousee takaluukun päältä ylös automaattisesti kun ajonopeus ylittää 85 km/h. Spoilerin kulma on tällöin 90 astetta. Jos nopeus nousee yli 155 km/h, muuttuu kulma 34 asteeseen. Ilmanohjaínta voidaan käyttää myös manuaalisesti nappia painamalla.Uudistuneen RCZ:n myynti alkoi alkuvuonna 2013, mutta ensivuoden alkupuolella on tulossa vielä rajumpi versio, RCZ R. Auto on Peugeot Sportin ja Peugeotin muotoiluosaston yhteistyön hedelmä. Tulevassa mallissa käytetään hyödyksi RCZ Racing Cup -ratasarjassa saatuja oppeja ja sen voimanlähde kehittää tehoa 270 hevosvoimaa.

Suorituskyky: 9,0

RCZ THP 200 omaa varsin riittävän suorituskyvyn ja auton ajo-ominaisuudet pääsevät huomattavasti 156 THP:tä paremmin oikeuksiinsa. Ohituskiihtyvyys on kunnossa, kunhan muistaa pitää kierrokset korkealla.

Mukavuus: 8,7

Etuistuimet tukevat urheiluautomaisen hyvin, mutta antavat hyvässä mielessä enemmän liikkumavaraa kuin esimerkiksi 208 GTi-mallissa. Takapenkki on käytännössä lasten matkustuspaikka, vaikka tuplakupla takaikkunalla saadaankin hieman enemmän pääntilaa. Vakiovarustelu on runsas ja lisävarusteena autosta voi tehdä vielä persoonallisemman näköisen vaihtamalla esimerkiksi kattokuvun hiilikuituiseen.Luotettavuus: 8,0

Peugeotin takuu on kolme vuotta tai 100 000 km. Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,5

RCZ:n ohjaus tottelee kuljettajan käskyjä tarkasti. Moottorin ääni kantautuu auton luonteeseen sopivalla tavalla kuljettajan korviin. Jousitus on kova, mutta perusajokin onnistuu ilman ylimääräistä pompottelua.

Ulkonäkö: 9,5

Uusiutunut ilme on rohkean tyylikäs niin sisällä kuin ulkona.

Polttoaineen kulutus: 7,5

Keskikulutus pysytteli koeajossa yli yhdeksässä litrassa, joka on tänä päivänä teholuokassaan suurimmasta päästä. RCZ:n huoltovälit ovat pitkät.

Valmistuslaatu: 7,9

Sisustuksen laatuvaikutelma on ylellinen, mutta muovisuus etenkin kojelaudan ja keskikonsoli alaosissa hieman latistaa tunnelmaa.

Sisätilojen suunnittelu: 8,8

Tavaratila on auton luonnetta ajatellen yllättävän tilava ja mikä parasta takapenkit kaatamalla tilaa saadaan lisää.  Säilytystilaa on mukavasti kahdelle hengelle.

Luokkansa paras: 9,5

RCZ on edelleen ulkonäköönsä ja ajo-ominaisuuksiinsa nähden edullinen auto, jolle luulisi löytyvän kysyntää.

Kokonaisarvio: 8,6

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi