Koeajo Toyota Yaris 1.33 Linea Sol | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Autotalli.com Yksi paikka, kaikki tavat autoilla

Artikkeli

Koeajo Toyota Yaris 1.33 Linea Sol

Toyota Yaris on edennyt kolmanteen sukupolveen ja jatkanee Euroopan eniten myytynä Toyota-mallina tulevaisuudessakin. Muutokset edeltäjään eivät ole Toyotan tapaan mullistavia. Vaikka ulkomitat ovat kasvaneet, on Yaris yhä luokkansa lyhyimpiä.
Koeajo Toyota Yaris 1.33 Linea Sol

Ohjaustuntoa on saatu parannettua ja ohjaus on kaikkiaan tavanomaisella tasolla. Suurin ongelma on hieman heikko palautus maantienopeuksissa. Suuntavakavuus on ongelmaton. Kaupungissa Yaris on helppo ja näppärä ajettava. Jousitus on melko jämäkkä ja ainakin kevyellä kuormalla kuopat ja etenkin poikittaissaumat tuntuvat matkustamoon enemmän kuin parhaissa kilpailijoissa.

Melutaso on luokassaan siedettävä. Rengasmelua on vähemmän kuin monessa kilpailijassa, mutta moottori on kiihdytyksissä melko äänekäs.

Näkyvyys on monien pikkuautojen tapaan hyvä. Keula tosin laskeutuu pois näkökentästä, mutta se ei lyhyyden takia ole suuri ongelma. Takaikkuna on suurempi kuin monessa muussa uutuudessa, mutta leveät takapilarit jättävät tietysti katvetta takaviistoon. Ulkopeilit ovat reilusti mitoitetut. Kääntöympyrä on kohtalaisen pieni.Yariksen moottorivalikoimassa on edelleen kolme vaihtoehtoa: 1,0- ja 1,33-litraiset bensakoneet ja 1,4-litrainen diesel. Isompi bensamoottori (73 kW/99 hv) on selvästi malliston suosituin vaihtoehto. Kierrosherkän moottorin veto tyhjäkäynnin tuntumassa on vaisua ja vie osan Yariksen tarjoamasta vaivattomuuden tunteesta. Liikkeelle lähdettäessä on oltava tarkkana ja kadunkulmissa tarvitaan kakkosta. Kierroksia käyttämällä kiihtyvyys on teholukemaa vastaavaa. Vaihteita on kuusi, mutta ohituskiihtyvyys on vaisua viitosellakin. Vaihtoehtona tässä moottorissa on portaaton automaattivaihteisto.

Suorituskyky: 7,2

1,3-litrainen bensamoottori on kierrosherkkä, mutta tyhjäkäynnin tuntumassa voima on hukassa.

Mukavuus: 8,1

Istuimet ovat hyvät niin edessä kuin takana. Takaistuimella monissa kilpailijoissa on väljemmät tilat. Varustelu on melko hyvä, lisävarusteita saa lähinnä jälkiasennuksena.

Luotettavuus: 7,6

Luotettavuus on Yariksen parasta antia, mutta tiepalvelua Toyota ei tarjoa.

Ajomiellyttävyys: 8,3

Ajettavuus on vaivatonta ja suuntavakavuus hyvä. Ohjaus on kelvollinen. Jousitus on pintakova. Melutaso on luokassaan kohtuullinen.

Ulkonäkö: 7,2

Muotoilu on yllätyksetöntä, mutta modernia niin ulkona kuin sisällä.

Polttoaineen kulutus: 8,8


Yaris on keskimääräistä taloudellisempi luokassaan. Huoltovälit ovat lyhyet.

Valmistuslaatu: 7,0

Sisustus on edeltäjään verrattuna tasokkaampi, mutta yksityiskohdissa on pieniä puutteita.

Sisätilojen suunnittelu: 7,5

Tavaratila on pienehkö ja muunneltavuus perustasoa. Säilytystilaa matkustamossa ei ole kovin paljon.

Luokkansa paras: 9,0

Yaris on järkevästi suunniteltu kokonaisuus, jonka vahvuuksiin ovat perinteisesti kuuluneet luotettavuus ja hyvä jälleenmyyntiarvo.

Konaisarvosana: 7,9

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi