Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Opel Meriva 1.4T Enjoy

Kaappariovilla huomiota herättävän Merivan suorituskyky jää vaatimattomammaksi kuin moottorin tiedoista voisi kuvitella.
Koeajo Opel Meriva 1.4T Enjoy

Opel Merivan Suomi-valikoimassa on 1,4-litraisista bensaturboista miedompi (88 kW/120 hv) sekä 1,7-litrainen diesel. Tuntuu siltä, että Opelilla on tällä hetkellä bensamoottoriteknologia hieman hukassa.

Tyhjäkäynnin tuntumassa veto on ohutta, mutta 2000 kierrosta lähestyttäessä moottori pääse vetoalueelle. Viitosvaihteella ohituskiihtyvyys vastaa 1,6-litraisia kilpailijoita. Vaihteita on viisi ja kuutosvaihde olisikin Merivassa tarpeeton. Syytä laimeahkoon suorituskykyyn voi hakea myös auton 1400 kilon painosta.

Ajettavuuden saralla Meriva pääsee loistamaan. Ohjaus on tarkka ja tunnokas. Ajaminen on kaikin puolin helppoa, mutta ainakaan kitkarenkailla suuntavakavuus ei ollut aivan sillä tasolla kuin pitkäakselivälisestä autosta olisi odottanut. Etenkin lumisella pikkutiellä käytös oli hieman levotonta. Jousitus edustaa parasta saksalaista osaamista. Alusta on jämäkkä, mutta mukavuus on hyvä.



Melutaso on kohtuullinen luokassa, jossa useimmat kilpailijat voidaan luokitella meluisiksi. Pinnanlaadun merkitys äänitasoon on huomattava. Moottori on Opelmaisen karkeakäyntinen.

Suorituskyky: 7,6

Merivan suorituskyky on riittävä, mutta kilpailijoiden bensaturboihin verrattuna voimaa on niukasti.

Mukavuus:8,3

Merivan etuistuimet ovat melko hyvät. Takaistuimella mukavuudessa olisi parannettavaa, vaikka tilaa onkin hyvin. Vakiovarustelu on melko kattava ja lisävarustevalikoima laaja.

Luotettavuus: 6,9

Turvallisuus on ajanmukainen. Takuu on vain 2 vuotta.

Ajomiellyttävyys: 8,4

Ajo-ominaisuudet ovat hyvät ja jousitus toimii asianmukaisesti. Näkyvyydessä on selkeitä puutteita. Äänieristys on luokan parhaimmistoa.

Ulkonäkö: 8,0

Merivan ulkonäkö on moderni. Sisustus on tyylikäs.

Polttoaineen kulutus: 8,5

Kulutus on samaa tasoa kuin kilpailijoiden bensamoottoreissa.

Valmistuslaatu: 7,5


Sisustus on moniin muihin pieniin tila-autoihin verrattuna laadukkaasti viimeistelty.

Sisätilojen suunnittelu: 9,0


Tavaratila on suuri ja monipuolisesti muunneltava. Säilytystiloja matkustamossa on runsaasti.

Luokkansa paras: 8,7

Meriva on luokassaan suurikokoinen ja myös hintava.

Kokonaisarvio:8,1


Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin