Koeajo Volkswagen Jetta 1.6 TDI Comfortline DSG | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajo Volkswagen Jetta 1.6 TDI Comfortline DSG

Kuudennen sukupolven Jetta on selkeästi Golfista poikkeava oma mallinsa. Tärkeimpänä erona on 7 cm pidempi akseliväli. Ulkomuoto muistuttaa pikaisella vilkaisulla Passatia. Keula edustaa kuitenkin pienempää VW-mallistoa ja perästä voi hakea yhtymäkohtia Audi A4:ään.
Koeajo Volkswagen Jetta 1.6 TDI Comfortline DSG

VW-konsernin tuotteiden ajettavuuden kuvailussa eroja mallien välillä saa hakea pitkään. Jetan ohjaus on keskimääräistä raskaampi eli raskaampi kuin Golfissa. Ajotuntuma on hyvä, mutta ei aivan kiitettävä. Alusta on tukeva, mutta mukavuus on silti kaikissa olosuhteissa hyvällä tasolla.

Äänieristystä on parannettu, mutta renkaiden kumina on edelleen voimakkain äänilähde eikä Jettaa voi kehua erityisen hiljaiseksi. Moottorin ääni on miellyttävän hillitty ja 20 vuotta edellä aikaisempaa 1.9 TDI:tä.

Näkyvyys on keskitasoa. Keula painuu keskimittaisella näkymättömiin. Takaikkuna on matalahko. Ulkopeilit ovat suipon muotoilunsa takia huonommat kuin monessa muussa uudessa mallissa. Kääntöympyrässä kasvanut akseliväli tuntuu, mutta luokan normaalitasolla mennään ketteryydenkin suhteen.Jetta tulee alkuvaiheessa Suomeen kolmella moottorilla. Ainoa bensavaihtoehto on 1.2 TSI (77 kW/105 hv). Dieseleitä edustavat 1.6 TDI (77 kW/105 hv) ja 2.0 TDI (103 kW/140 hv). Näistä pääosa potentiaalisesta ostajakunnasta löytää haluamansa. Koeajetussa autossa oli 1.6 TDI yhdistettynä 7-portaiseen kuivalevykytkimillä varustettuun DSG-vaihteistoon. Tämä yhdistelmä ei jätä kovin paljoa toivomisen varaa. Pienenkin dieselin vetoalue tulee automaatilla hyödynnettyä niin hyvin, että suorituskyky tuntuu vaivattomalta. Vaihtamismukavuus ei edusta automaattien parhaimmistoa, mutta ongelmaa tästäkään ei muodostu toisin kuin ranskalaisten robottivaihteissa.

Suorituskyky: 8,6

1.6 TDI yhdistettynä DSG-vaihteistoon on toimiva yhdistelmä, joka antaa Jetalle riittävän suorituskyvyn

Mukavuus: 8,4

Takaistuimella on hyvin polvitilaa, mutta rajallisesti pääntilaa. Comfortline-varustelu on melko hyvä. Etuistuimet eivät ole aivan parasta tasoa.

Luotettavuus: 8,0

Takuu on vain 2 vuotta. Turvallisuus on hyvällä tasolla.

Ajomiellyttävyys: 8,8

Ajo-ominaisuudet ja jousitusmukavuus ovat hyvät. Melutaso on kohtuullinen, vaikka renkaat kumisevat.

Ulkonäkö: 7,7

Muotoilu on varovaista ulkona ja etenkin sisällä. Ulkonäkö on kaikkiaan melko linjakas, mutta sisustus turhan yllätyksetön.

Polttoaineen kulutus: 9,5

Kulutus on kohtuullinen ja huoltovälit ovat pitkiä.

Valmistuslaatu: 7,5

Viimeistelyn laatu on kunnossa meksikolaisessakin Volkkarissa, mutta materiaalien laatu ei ole aivan saksalaisten tasolla.

Sisätilojen suunnittelu: 7,7

Tavaratila on suuri, mutta aukko matkustamoon ja lastausaukko ovat pienehköjä.

Luokkansa paras: 9,8

Jetta kilpailee Octavian kanssa hintalaatu-suhteeltaan parhaimpien mallien sijoituksista. Dieselin lisähinta on tuntuva.

Konaisarvio: 8,4

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.

Autoesittelyyn ja lisäkuviin tästä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin