Koeajossa Suzuki Swift Hybrid - lajinsa edullisin | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Autotalli.com Yksi paikka, kaikki tavat autoilla

Artikkeli

Koeajossa Suzuki Swift Hybrid - lajinsa edullisin

Koeajossa Suzuki Swift Hybrid - lajinsa edullisin

Myyntisloganina ”Suomen edullisin nelivetohybridi” kuulostaa houkuttelevalta, mutta paperilta luettuna Suzuki Swift Hybridin sähkömoottorin tarjoama 2,3 kW:n ja 50 Nm:n lisäpotku saa hieman hymähtelemään. 

Todellisuudessa Swift Hybrid on kevythybridi, jonka sähkömoottori lähinnä keventää polttomoottorin kuormaa. Sähkömoottori ei siis missään tilanteessa toimi auton ainoana käyttövoimana. 

Hintaa Swift Hybridillä on 18 689 euroa, mikä on 1699 euroa perinteistä Swiftiä kalliimpi. Toisaalta kun Hybridin hinta pitää sisällään myös paremman GLX-varustetason, hybridiversio on varsin luonteva valinta tämän automallin ostajalle. 

Autoa vie eteenpäin ahtamaton 1,2-litrainen bensiinimoottori, jonka huipputeho jää 90 hevosvoimaan ja vääntö vaatimattomalta kuulostavaan 120 newtonmetriin. Yllättävää kyllä, pienikokoinen auto kulkee varsin vaivattoman tuntuisesti näilläkin tehoilla.

Suzuki Swiftiä voisi kuvailla monella tapaa varsin mutkattomaksi ja pirteäksi automalliksi. Ensinnäkin sen hinnasto ei voisi paljon selkeämmäksi muuttua. Valittavana on vain auton voimalinja hybridivoimalinjalla tai ilman, sekä metalliväritys. Muuten Hybrid-mallin GLX-varusteluun kuuluu oikeastaan kaikki, mitä autoon on saatavissa. 

Myös muotoilultaan ja sisätiloiltaan Swift on konstailemattoman selkeä. 3,84 metriseksi autoksi tilaa on mukavasti, joskin moneen tarpeeseen 265 litran tavaratila saattaa jäädä hieman niukaksi. Matkustamon tilantuntua korostaa auton neliskanttinen muotoilu ja reilu pääntila. 

Onko hybridijärjestelmästä hyötyä?

Varsin vaatimattomalta kuulostavan kevythybridijärjestelmän järkevyys on ensisilmäyksellä helppo kyseenalaistaa, mutta pidemmässä koeajossa Swiftiin jopa tykästyi. Hybridijärjestelmä tuo ajoon paitsi pienen polttoainesäästön, myös varsin yllättävissä merkeissä ajomukavuutta. 

Liikennevaloista lähdettäessä polttomoottorin start-stop -järjestelmä toimii hybridijärjestelmän ansiosta todella pehmeästi ja vastaavasti polttomoottori sammutetaan hidastettaessa jo noin kymmenen kilometrin tuntinopeudessa. Myös moottorijarrutus on energian talteenoton myötä voimakkaampi, mikä sopi ainakin allekirjoittaneen ajotyyliin. Jarrujen käyttötarve vähenee ja sitä myöten niiden käyttöikä pitenee. 

Yhdistetyksi polttoaineenkulutukseksi Suzuki lupaa Swift Hybridille 4,5 litraa sadalla kilometrillä. Koeajossamme alle viiden litran kulutukseen päästäkseen sai todella tehdä töitä. Jos jonkinlaista vertailukohtaa haluaa hakea muista hybridiautoista, esimerkiksi Toyotan hybridiautoilla pääsee karkeasti noin litraa pienempiin keskikulutuslukemiin. 

Myös hiilidioksidipäästöt ovat Swift Hybridillä kilpailevia hybridimalleja korkeammat, 101 grammaa kilometrillä. Se jää valitettavasti gramman päähän esimerkiksi Helsingin kaupungin alennetun pysäköintihinnan rajasta. 

Muotoilulla ihailijansa

Sympaattisen näköisiksi muotoillut autot ovat nykyään valitettavan harvassa, joten Swift erottuu kyllä edukseen ja löytää varmasti monia faneja. Koeajon aikana tällaisiksi osoittautuivat päiväkodin parkkialueen kaksi alle kouluikäistä tyttöä, jotka kommentoivat autoa kovaan ääneen söpöksi.

Käytettävyydeltään Swift Hybrid on erinomainen käyttöauto arkeen. Se on sisältä hieman muovisen oloinen, mutta auton hinta huomioiden suurta moitittavaa on hankala löytää. Ehkäpä suurin kauneusvirhe löytyy keskikyynärnojasta, jonka eteenpäin liu’uttaminen paljastaa sen kiinnitysmekanismin mutterit ja kiskot.  

Hybridijärjestelmä ja parempi varustetaso ovat ehdottomasti pienen lisäinvestoinnin arvoisia ja etenkin 50 Nm:n lisävääntö tuo ajoon vaivattomuutta. 

Katso Suzuki Swift Hybridin tekniset tiedot.

Myytävät Suzuki Swift -vaihtoautot listattuna.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi