Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Alfa Romeo 159 2.4 JTDM 2012

210 hevosvoimainen 2.4 JTDM –diesel tekee Alfa 159:n ajamisesta nautittavan helppoa. Tehoa riittää eikä ohituksissa tai kiihdytyksissä tarvitse olla heti vaihtamassa pienempää pykälää. Ilmoitettu kiihtyvyysarvo 8,1 sekuntia tuntuu oikealta.
Koeajossa Alfa Romeo 159 2.4 JTDM 2012

Auton parasta antia moottorin ja ajettavuuden lisäksi on ehdottomasti ulkonäkö ja sisätilojen tyylikkyys. Italialaiset ovat osanneet kautta aikojen tehdä tyylikkäitä autoja, eikä 159 tästä poikkea. Harva Alfa Romeon ostaja onkaan liikkeellä täysin rationaalisin perustein, mukana tunnetta ja halua ostaa erilainen ja hyvännäköinen auto.

Alfa Romeo on panostanut huomattavasti myös turvallisuuspuoleen. 159 on saanut Euro NCAP testeissä viisi tähteä kuten myös uutuusmalli MiTo.

34 990 euron hinta tekee 2.4 JTDM:n houkuttelevaksi. Ostajan arvioitavaksi kuitenkin jää haluaako maksaa suuremmista tehoista 5000 euroa enemmän kuin 150 hevosvoimaisesta 1.9 JTDM:stä. Toki vakiovarustuksessa on pieniä eroja isompimoottorisen hyväksi, kuten 17 tuuman alut (16” 1.9 JTDM), automaattinen ilmastointi (manuaali-ilmastointi 1.9 JTDM) ja radion säätimet ohjauspyörässä.

Suorituskyky: 8,7

Suorituskyky on hyvä ja ohituskiihtyvyyttä löytyy suuremmillakin vaihteilla.

Mukavuus: 7,9

Takaistuintilat ovat niukasti mitoitetut etenkin jalkatilan osalta. Istuinten muotoilu on onnistunut. Vakiovarustus ei ole kovin runsas.

Luotettavuus: 7,1

Kolariturvallisuus on hyvä, mutta luotettavuus herättää kysymyksiä. Tiepalvelu on tarjolla vain vuodeksi.

Ajomiellyttävyys: 7,9

Ohjaustuntuma on hyvä, mutta tehokas auto vetelee kiihdytyksissä ja urissa. Jousitus tuntuu kaupunkiajossa turhan kovalta. Kääntöympyrä on suurehko. Rengasmelu on voimakasta.

Ulkonäkö: 9,2

Muotoilu on Alfan ehkä tärkein myyntivaltti. Myös sisätilojen ulkonäkö sopii tyyliin.

Polttoaineen kulutus: 6,7

Kulutus ei ole erityisen pieni, mutta suhteessa suorituskykyyn asiallinen. Huoltokustannukset ovat korkeat.

Valmistuslaatu: 7,5

Viimeistely on kaikkiaan keskinkertainen. Sisustusmateriaalit ovat keskimääräistä tasokkaampia.

Sisätilojen suunnittelu: 6,8

Tavaratila on kooltaan pienehkö ja luukku pienikokoinen. Säilytystiloja ei ole kovin runsaasti.

Luokkansa paras: 7,8

Alfan valitseva joutuu tinkimään monista ominaisuuksista ulkonäön, yksilöllisyyden, suorituskyvyn ja ajettavuuden vuoksi.

Toimituksen arviointiperusteisiin tästä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin