Koeajossa Mercedes-Benzin edullisin sähköauto – EQA 250 lunastaa merkin laatulupaukset | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Koeajossa Mercedes-Benzin edullisin sähköauto – EQA 250 lunastaa merkin laatulupaukset

Mercedes-Benz EQA vakuuttaa erinomaisella hinta-laatusuhteella. Auto kulkee myös kohtuullisen pitkälle täydellä akulla.
Koeajossa Mercedes-Benzin edullisin sähköauto – EQA 250 lunastaa merkin laatulupaukset

Mercedes-Benz on käynyt automalliensa tuoreimpien sukupolvien myötä läpi onnistuneen nuorennusleikkauksen. Vaikka brändimielikuvasta puhuttaessa on kyse pitkälti mielipiteistä, saksalaisvalmistajan edullisin täyssähköauto EQA on mainio osoitus raikkaasta ja tyylikkäästä tavasta toteuttaa sähköauto.

EQA:n matkustamo on kutsuvan näköinen, autoon on mukava istua ja hallintalaitteet helppo omaksua, vaikka valikoita ja personointimahdollisuuksia on hurja määrä. Kuten monessa muussakin Mercedes-mallissa, myös EQA:ssa yksi tyylikkäimmistä yksityiskohdista on turbiinimaiset ruusukullanväriset ilmastointisuuttimet, joihin on vieläpä yhdistetty tunnelmavalaistus.

Niin pinnalliselta kuin se saattaakin kuulostaa, hienosti toteutettu läpi matkustamon jatkuva ja personoitava tunnelmavalaistus antaa yllättävän paljon fiilistä koko autolle. Mercedes-Benz EQA:lla lähtee mielellään ajamaan hämärän aikaan.

Vaivatonta lataamista

Koeajoimme EQA 250 -mallin, eli etuvetoisen malliversion, jonka yhdistetyksi WLTP-toimintamatkaksi kerrotaan 424 kilometriä. Ajoakun käytettävissä oleva kapasiteetti on 66,5 kWh ja auton sisäinen AC-laturi on teholtaan 11 kW. Kolmivaiheisella kotilaturilla auton lataa siis riittävän rivakasti tyhjästä täyteen, laskennallisesti noin kuudessa tunnissa.

Pidemmillä matkoilla Mercedes-Benz EQA:n pystyy lataamaan CCS-tyypin pikalatureilla enimmillään 100 kW:n teholla. Kokeilimme pikalatausta K-Latauksen 50 kW:n tehoisella pikalaturilla. Latauksen alettua 17 prosentin varaustasosta EQA otti laturista irti heti 45 kW:n tehot, ja reilun puolen tunnin kauppareissun jälkeen autolle palatessa akun varaustila näytti 70 prosenttia ja latausteho oli edelleen 49 kW:ssa. Kun latauksen antoi pyöriä tasan tunnin ajan, akkuun oli valunut 50,5 kWh:n edestä energiaa. Sekä auto että laturi pitivät minkä lupasivatkin.

Nolla-asteisessa kelissä ilman esilämmitystä EQA:n kulutus asettui noin 20 kWh:iin sadalla kilometrillä. Reilun kolmensadan kilometrin toimintamatka tällaisissa olosuhteissa on kelpo suoritus. Pidemmällä harjoittelulla ja esilämmitettynä kulutuksesta olisi pystynyt nipistämään vielä siivun pois.

Ketterä kaupungissa

Koska EQA on Mercedes-Benz GLA:n täyssähköinen sisarmalli, katumaasturin korkea ajoasento antaa menoon ryhdikkyyttä. Käsisäätöisten istuinten mukavuus on perushyvää saksalaista tasoa, säätövarat ovat mainiot. Myös takapenkeillä on tilaa mukavasti täyttämään jopa perheen ykkösauton vaatimukset. Tavaratila ei sen sijaan ole mikään tilaihme. Perusasennossa tilaa on 340 litran edestä.

EQA tavaratila

Mercedes-Benz EQA on tarjolla koeajetun 250-malliversion lisäksi EQA 300 ja EQA 350 -nelivetomalleina. EQA 250:n sähkömoottori tuottaa 140 kW:n (190 hv) huipputehon ja 375 Nm:n väännön. Kiihtyvyys nollasta sataan vie 8,9 sekuntia, eli kyllä silläkin tulee erinomaisesti toimeen. Autolla pystyy myös vetämään 750 kg:n perävaunua. Nelivetoisissa malleissa jarrullisen vaunun enimmäismassa kasvaa 1800 kiloon, mikä voi olla pätevä ostoperuste hankkia tehokkaampi malli.

Ajettavuuden puolesta Mercedes-Benz EQA:sta on vaikea löytää moitittavaa. Koeajossa kiinnitti huomiota auton todella pieni kääntösäde. EQA on hämmästyttävän ketterä ja pyörittelyn helppoutta korostaa laadukas terävästi piirtävä kamerajärjestelmä.

Kaupunkiajossa EQA olisi vieläkin parempi, jos autolla pystyisi ajamaan täysin niin sanotulla yhden polkimen tekniikalla, eli jarrupolkimeen koskettamatta. Rekuperaation, eli hidastuvuusenergian talteenoton, voimakkuuden säätö käy näppärästi ohjauspyörän siivekkeistä, mutta siitä huolimatta yhden polkimen ajoa jää kaipaamaan.

Mercees-Benz EQA 250:n hinnasto alkaa 48 700 eurosta ja Business-varusteltuna 51 550 eurosta. Nelivetoisilla malleilla hinta kipuaa lähelle 60 000 euroa ja hieman sen päälle. Varustelistausta silmäilemällä huomionarvoista on kuitenkin se, että jo hinnat alkaen -malleissa vakiovarustelu on hyvin kattava. Mercedeksen tapaan lisävarusteita ja erilaisia personointimahdollisuuksia on luonnollisesti niitäkin runsaasti tarjolla, mutta niin sanotulla peruspaketillakin pääsee jo pitkälle.

 

Mercedes-Benz EQA 250 – tekniset tiedot

Hinta alkaen: 48 700 euroa

Moottori: Etuakselille sijoitettu sähkömoottori

Suuri teho: 140 kW (190 hv)

Suurin vääntö: 375 Nm

Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,9 sekuntia

Huippunopeus: 160 km/h

Akkukapasiteetti: 66,5 kWh (käytettävissä oleva)

Kulutus (WLTP): 17,7 kWh/100 km

Toimintamatka (WLTP):  424 km

Auton AC-laturi: 11 kW

Suurin pikalatausteho (CCS): 100 kW

Tavaratila: 340 litraa

Mitat: Pituus 4463 mm / Leveys 1834 mm / Korkeus 1620 mm / Akseliväli 2729 mm

 

AUTOTALLI.COM

Mercedes-Benz EQA uudet autot
Mercedes-Benz EQA vaihtoautot

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin