Kompaktiautojen suunnannäyttäjä? Täysin uusi Hyundai i20 ladattiin täyteen tekniikkaa – tarjolla myös kevythybridi | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Kompaktiautojen suunnannäyttäjä? Täysin uusi Hyundai i20 ladattiin täyteen tekniikkaa – tarjolla myös kevythybridi

Suomessakin suosituksi kompaktikokoluokan automalliksi noussut Hyundai i20 uudistettiin täysin vain muutama vuosi facelift-malliuudistuksen jälkeen.
Kompaktiautojen suunnannäyttäjä? Täysin uusi Hyundai i20 ladattiin täyteen tekniikkaa – tarjolla myös kevythybridi

Uusi Hyundai i20 on ehtinyt kolmanteen sukupolveensa, tosin automallia uudistettiin vasta muutama vuosi sitten varsin reilulla kädellä. Nopea uudistumistahti tarkoitti kuitenkin jo nyt täysin uuden mallisukupolven esittelyä. Auto tulee tarjolle myös 120-hevosvoimaisena kevythybridimallina.

Hyundai i20:n mitat ovat kasvaneet leveyden osalta 30 millimetrillä, koripituutta on tullut viisi millimetriä lisää ja akseliväliä on venytetty senttimetrillä. Sen sijaan korkeutta i20:sta on viistetty 2,4 senttimetriä. Tavaratilaa on edelliseen malliin nähden 25 litraa enemmän, yhteensä 351 litraa.

Uuden Hyundai i20:n moottorivalikoima koostuu 1,0-litraisesta turboahdetusta bensiinimoottorista sekä ahtamattomasta 1,2-litraisesta. Hevosvoimia 1,2 MPi -moottorista irtoaa 84 ja 1,0 T-GDI:stä 100 tai 120 hevosvoimaa. Turboahdetun moottorin yhteyteen voi valita seitsemänvaihteisen kaksoiskytkinautomaatin tai kuusivaihteisen manuaalin. Tehokkain 120-heppainen moottori on 48 voltin kevythybridijärjestelmällä varustettu.

Kuljettajaa avustajaa ja viihdyttävää teknologiaa

Hyundai i20 on hyvä osoitus siitä, kuinka monet suuremmista automalleista tutut kuljettajaa avustavat järjestelmät valuvat myös pienempiin automalleihin. Uudessa i20:ssa on Hyundai SmartSense-turvallisuusjärjestelmä, jonka kuolleenkulman varoitusjärjestelmä osaa jopa jarruttaa tarvittaessa törmäyksen välttämiseksi. Myös automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on päivittynyt, ja se pystyy tunnistamaan nyt myös jalankulkijat ja pyöräilijät.

Hyundai i20 uusi ohjaamo

Pysäköintiä helpottaa risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin, joka sekin voi tarvittaessa jarruttaa autoa aktiivisesti, mikäli kuljettaja ei reagoi äänivaroitukseen. Muita Hyundai i20:n turvajärjestelmiä ovat muun muassa edistynyt kaistallapysymisavustin, kaukovaloavustin, e-Call -hätäpuhelujärjestelmä ja kuljettajan vireystilan valvonta. Mielenkiintoinen ominaisuus on myös navigoinnin dataan pohjautuva mukautuva vakionopeudensäädin, joka osaa säätää nopeutta kaarteita ja mutkia lähestyttäessä.

Kuljettajalle tarjoillaan tietoa nyt uuden 10,25-tuumaisen digimittariston kautta. Navigoinnin valitessa keskikonsolin näyttö kasvaa sekin 10,25 tuuman kokoon, ja multimediajärjestelmä pitää sisällään Apple CarPlay- ja Android Auto -tuet. Halutessaan uuteen Hyundai i20:een voi valita ensimmäistä kertaa Bosen audiojärjestelmän kahdeksalla kaiuttimella. Lisätunnelmaa ohjaamon tuo led-tunnelmavalaistus.

AUTOTALLI.COM

Tutustu myytäviin uusiin Hyundai i20 -mallisarjan autoihin sekä Hyundai i20 -vaihtoautoihin.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin