Jätä ilmainen ilmoitus

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi

Kuukauden valinnat: Hybridiautot – pienemmät autoilun käyttökulut trendikkäällä hybridillä

Liikenteen sähköistymisestä on puhuttu jo vuosia. Hiljalleen sähköautot ja hybridit ovat kuitenkin yleistyneet ja alkaneet näkyä myös autojen myyntitilastoissa.
Kuukauden valinnat: Hybridiautot – pienemmät autoilun käyttökulut trendikkäällä hybridillä

Vielä sähköautot ja hybridit näyttelevät varsin pientä osaa kaikista autojen ensirekisteröinneistä, mutta määrät ja kuluttajien kiinnostus ovat kasvussa autotarjonnan laajentuessa ja akkuteknologian kehittyessä.

Hybridiautoilun etuihin kuuluu perinteisiä polttomoottoriautoja pienempi polttoaineenkulutus sekä alhaisemmat päästöt. Myöskään sähkömoottorin tarjoamaa välitöntä vääntöä ja ajomukavuutta ei sovi unohtaa, vaikka yleisesti keskustelu hybridien ympärillä keskittyykin lähinnä päästöihin.

Hybridiauto alkaa olla käsitteenä jo lähes turhan laaja, sillä valinnanvaraa ja erilaisia voimalinjaratkaisuja on tullut vuosien myötä markkinoille hurja määrä. Hybridejä ei näin ollen voi niputtaa yhteen, vaan karkeasti automallit voi jakaa kolmeen pääryhmään:

 - Kevythybridit, joissa sähkömoottori avustaa polttomoottoria liikkeelle lähdössä, mutta auto ei koskaan kulje pelkän sähkön voimalla
- Itselataavat hybridit tai täyshybridit, joilla on mahdollista ajaa myös pelkän sähkömoottorin voimalla muutaman kilometrin verran
- Plugin-hybridit eli pistokehybridit, joita voi ladata ulkoisesta virtalähteestä kotona, työpaikalla tai julkisilla latauspisteillä. Tällä hetkellä plugin-hybridit tarjoavat sähköistä ajoa noin 50 kilometrin verran.

Lisätietoa hybrideistä: Harkitsetko hybridiautoa? Ota nämä kaikki asiat huomioon

Jatkamme Kuukauden valinnat -juttusarjaa esittelemällä viisi erilaista hybridiautoa.

Volvo XC60 T8 - pistokehybridi


Kuva: Autotalli.com / Auto-Kilta Oy

Volvo XC60 T8 on Suomen myydyin pistokehybridi ja ansaitsee siten ehdottomasti paikkansa tällä hybridien listalla. Volvo XC60:n valtteihin lukeutuvat muun muassa kattava turvavarustelu ja laadukkaasti viimeistellyt sekä käytännölliset sisätilat.

Tämä kyseinen yksilö on vuoden 2018 malli. Se on automaattivaihteinen ja tehoja autosta löytyy 389 hevosvoiman verran. Volvo XC60 T8:n toimintasäteeksi pelkällä sähköllä luvataan 45 km. Akun kapasiteetin loputtua auto jatkaa kulkuaan bensiinimoottorin voimin. Tästä kyseisestä Volvosta löytyy R-Design -varustepaketti, johon kuuluu muun muassa urheilulliset istuimet, alusta sekä ohjauspyörä.

Tutustu tästä kohteeseen, mikäli se on vielä myynnissä

Katso kaikki myytävät Volvo XC60 hybridit


Toyota Corolla Touring Sports 2,0 Hybrid – itselataava hybridi


Kuva: Autotalli.com / LänsiAuto

Suomalaistenkin ikisuosikki ja suoranainen legenda, Toyota Corolla, on tehnyt paluun kolmella eri korimallilla, ja se on korvannut japanilaisvalmistaja mallistossa Aurisin ja Avensiksen. Toyota Corolla Hybrid on itselataava hybridi, eli auto lataa akkua ajon aikana jarrutusenergiasta sekä polttomoottorista generoimalla. Hybriditekniikka on huomaamaton ja parhaimmillaan kaupunkiajossa. Autossa sähkömoottorin parina on 2-litrainen bensiinimoottori.

Tämä kyseinen yksilö on automaattivaihteinen vuoden 2019 malli ja myyjän mukaan se vapautuu esittelykäytöstä kesäkuussa.

Tutustu tästä kohteeseen, mikäli se on vielä myynnissä

Katso kaikki myytävät Toyota Corolla hybridit


Suzuki Swift 1.2 Dualjet 4WD GLX 5MT Hybrid - kevythybridi


Kuva: Autotalli.com / Auto Vode Oy

Suzuki Swift Hybrid on kevythybridi, jossa sähkömoottorin tehtävänä on keventää polttomoottorin kuormaa. Autossa on 1,2 litrainen bensiinimoottori, jossa on 90 hevosvoimaa ja vääntöä 120 newtonmetriä. Vaikka auton tehoilla ei juhlita, tarjoaa auto hyvin vaivatonta kulkua!

Tämä varsin kohtuullisen hintainen menopeli on vuoden 2018 malli ja se on poikkeuksellisesti manuaalivaihteinen. Auton erikoisuuksiin kuuluu myös nelivetoisuus, joka on tämän kokoluokan autoissa suorastaan harvinaisuus.

Värinä pirteä sininen metalliväri. Autossa on GLX varustetaso, joka on mukana kaikissa Suzuki Swift Hybrideissä.

Tutustu tästä kohteeseen, mikäli se on vielä myynnissä

Katso kaikki myytävät Suzuki Swift hybridit


Mitsubishi Outlander PHEV - pistokehybridi


Kuva: Autotalli.com / Arita Espoo

Hybridikuninkaaksikin itseään tituleeraava Mitsubishi Outlander PHEV on kieltämättä yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista hybridiautoista. Se on markkinoiden ensimmäinen ladattava nelivetohybridi, joka on ollut saatavilla Suomessa jo noin viiden vuoden ajan. Suurikokoinen auto tarjoaa tilan ja tyylin lisäksi keskimääräistä paremmat maastokyvyt hieman haastavammillekin mökkipoluille. Molemmille akseleille sijoitetut kaksi sähkömoottoria tekevät nelivetojärjestelmästä nopeasti reagoivan.

Tämä auto on automaattivaihteinen vuoden 2018 malli, joka tarjoaa noin 50 km toimintasäteen pelkällä sähköllä. Auton akku latautuu tyhjästä täyteen noin viidessä tunnissa.

Tutustu tästä kohteeseen, mikäli se on vielä myynnissä

Katso kaikki myytävät Mitsubishi Outlander hybridit


Mercedes-Benz E 300 DE - pistokehybridi


Kuva: Autotalli.com / Käyttöauto

Tämä premium-tasoinen Mercedes-Benz E 300de on siitä kiinnostava hybridi, että lähes kaikki hybridiautot kulkevat sähkön lisäksi bensalla, mutta tässä pistokehybridissä sähkön kaverina hyrrääkin dieselmoottori. Mercedes-Benz on näin ollen luottanut vahvaan dieselosaamiseensa ja luonut pienipäästöisen ja kukkarolle ystävällisen auton, ajoipa sillä sitten sähkö- tai polttomoottorin voimalla.

Kyseinen yksilö on täysin uusi ajamaton auto, jonka toimintasäde sähköllä on hieman alle 50 km. Järjestelmän yhteistehoksi ilmoitetaan 306 hevosvoimaa ja väännöksi 700 newtonmetriä.

Tutustu tästä kohteeseen, mikäli se on vielä myynnissä

Katso kaikki myytävät Mercedes-Benz E-sarjan hybridit

AUTOTALLI.COM

Hybridi vaihtoautot
Hybridi uudet autot

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot | Aamulehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi