Löytyykö jokin tallistasi? Näitä autoja haetaan käytettynä eniten – katso top 10 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Löytyykö jokin tallistasi? Näitä autoja haetaan käytettynä eniten – katso top 10

Ladattavat hybridiautot ja täyssähköautot ovat nostaneet suosiotaan käytettyjen autojen hakutilastoissa.
Löytyykö jokin tallistasi? Näitä autoja haetaan käytettynä eniten – katso top 10

Autotalli.comin hakutilastot kertovat, että kiinnostus käytettyihin pistokkeesta ladattaviin autoihin on lähes tuplaantunut vuoden 2021 aikana.

Tammi-marraskuun käytettyjen autojen hauista valtaosa (47 %) koski edelleen perinteisiä bensiiniautoja, mutta laskua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon oli yli 5 prosenttiyksikköä.

Käytetyt dieselautot pitivät hakutilastojen kakkossijan (22 %), mutta pistokkeesta ladattavat hybridiautot tulevat todennäköisesti valtaamaan dieselien paikan seuraavan vuoden aikana.

Tänä vuonna useampi kuin joka kymmenes Autotalli.comissa tehty käytetyn auton haku on koskenut ladattavaa hybridiautoa (12 %). Lukema on lähes tuplaantunut viime vuoden vastaavasta ajasta, jolloin plugin-hybridejä haettiin 7 prosenttia.

Käytettyjen täyssähköautojen osuus hauista on edelleen prosentuaalisesti vaatimaton (5 %), mutta lukema on lataushybridien tapaan lähes kaksinkertaistunut viime vuodesta (3 %).

Vaihtoehtoisista käyttövoimista kaasuautoihin kohdistuva kiinnostus on jämähtänyt paikoilleen 1,75 prosenttiin hauista. Samoin on käynyt etanolikäyttöisille Flexifuel-autoille, joita haettiin vain 1,40 prosenttia kokonaismäärästä.

Myös niin sanotut perinteiset hybridiautot, joita ei pysty lataamaan ulkoisesta virtalähteestä, ovat jääneet hakumäärissä viime vuoden tasolle (10 %). Bensiini- ja dieselautojen suosion lasku on satanut siis nimenomaan ladattavien hybridiautojen sekä täyssähköautojen laariin.

Premiumit jyräävät

Haetuimpien vaihtoautojen kärkikymmenikössä korostuvat saksalaisten automerkkien ohella suomalaisten suosimat automerkit Volvo, Toyota ja Skoda etunenässä.

Käytännössä haetuimpien käytettyjen autojen suosikeissa ei ole tapahtunut lähivuosina kovinkaan suuria muutoksia. Mercedes-Benz on ollut suomalaisten autohaaveilijoiden kestosuosikki, mutta erityisesti Volvo ja Toyota ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina.

Vielä vuonna 2017 kymmenen haetuimman automallin listalta löytyi vain yksi Volvo sijalta 6., kun nyt XC60 on ottanut tukevan kakkospaikan yhdessä 7. sijaa pitävän V60:n kanssa. Myös Toyotalta on noussut yhden sijaan kaksi automallia Top 10:een. Autotalli.comin kanssa samaan Alma Media -konserniin kuuluvan Nettiauton hakutilastoissa premium-merkkien suosio näkyy niin ikään.

Koronapandemian aikana vaihtoautojen kysyntä on ollut poikkeuksellisen voimakasta, mikä onkin näkynyt asiakkaan näkökulmasta verrattain hyvinä vaihtohyvityksinä. Autotalli.comin kautta vuoden 2021 tammi-marraskuussa lähetettiin automyyjille yhteydenottoja keskimäärin 23 238 euron arvoisista vaihtoautoisista. Kasvua vuoden takaiseen lukemaan on yli 800 euroa. Tämä osaltaan kertoo myös vaihtoautojen kovasta kysynnästä sekä kysynnän kohdistumisesta entistä hintavampiin yksilöihin.

Tällä hetkellä saattaakin olla hyvä ajankohta myydä oma auto autoliikkeelle ja siirtyä maksamaan auton käytöstä kiinteää kuukausihintaa yksityisleasing-sopimuksella.

Haetuimmat vaihtoautomerkit 1-11/2021:

 1. Mercedes-Benz
 2. Volvo
 3. Volkswagen
 4. Toyota
 5. Audi
 6. BMW
 7. Skoda
 8. Ford
 9. Kia
 10. Nissan

Haetuimmat vaihtoautomallit 1-11/2021

 1. Mercedes-Benz E-sarja
 2. Volvo XC60
 3. Mercedes-Benz C-sarja
 4. Skoda Octavia
 5. Volkswagen Golf
 6. Volkswagen Passat
 7. Volvo V60
 8. Audi A4
 9. Toyota RAV4
 10. Toyota Corolla
Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin