Oma auto vs. yksityisleasing - onko yksityisleasing oikeasti järkevää? | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Oma auto vs. yksityisleasing - onko yksityisleasing oikeasti järkevää?

Viikon väite -juttusarjassa haastamme asiantuntijan autoiluun liittyvässä ajankohtaisessa tai muuten tunteita herättävässä puheenaiheessa.
Oma auto vs. yksityisleasing - onko yksityisleasing oikeasti järkevää?

Suomalaiset haluavat tunnetusti omistaa autonsa. Mutta onko tilanne muuttumassa, kun yritysleasingin rinnalle on tullut myös yksityisille suunnattuja leasingvaihtoehtoja? Kysyimme asiaa ALD Automotiven myyntiryhmän päälliköltä Petri Nikuselta.

Muutama merkittävä maahantuoja on ottanut yksityisleasingin korostetusti tarjontaansa. Onko aika nyt kypsä sen todelliselle tulemiselle?

Kyllä, aika ja kuluttajien odotukset ovat nyt otolliset. Nykyään halutaan kokonaisvaltaista palvelua ja helppoutta, johon aito yksityisleasing on erinomainen valinta.

Onko termi yksityisleasing mainospuhetta, ja todellisuudessa kyse on osamaksuun ja takaisinostosopimukseen perustuvasta diilistä?

Termistön kanssa on oltava tarkkana, sillä mainonnassa yleistetään usein kaikki osamaksupohjaiset tuotteet yksityisleasingiksi. Tuotetta valittaessa tulee tutustua huolellisesti eri tuotteiden ehtoihin. Aito yksityisleasingsopimus ei tähtää auton omistukseen, vaan kyseessä on palvelusopimus, jossa asiakas maksaa kuukausivuokraa autosta ja määritellyistä palveluista. ALD Automotive kumppaniliikkeineen tarjoaa aitoa yksityisleasingia.

Mitä yksityisleasing pitää sisällään?

Yksityisleasing sisältää aina vähintään kaikki rahoituskustannukset, määräaikaishuollot sijaisautoineen, pientarvikkeet, öljyt ja jäähdytysnesteet, huoltojen ulkopuoliset tekniset korjaukset, kesä- ja talvirenkaat töineen, katsastukset sekä 24/7 tiepalvelun.

Onko yksityisleasing oikeasti riskitön tapa hankkia uusi auto käyttöön kiinteällä kuukausivuokralla?

Kyllä, mitään koiraa ei ole haudattuna. Yksityisleasingilla saa aidosti auton palveluineen käyttöön kuukausimaksulla.

Tietääkö liisaaja kaikki kustannukset niin tarkasti etukäteen, että hän voi sijoittaa uuteen autoon varaamansa rahat vaikka matkusteluun?

Asiakkaalle jää vain polttoaine- ja pesukulut sekä vuotuiset Trafin maksut – halutessaan hän voi hoitaa myös vakuutukset. Miksi sitoa autoon pääomia, kun samalla rahalla voi tehdä vaikka keittiöremontin ja ajaa silti uudella autolla?

Kaikki lisävarusteet kai nostavat kuukausittaista leasingmaksua?

Kyllä, samalla tavalla kuin lisävarusteet nostavat auton hintaa. Toki erilaiset varustekampanjat ovat hyödynnettävissä myös yksityisleasingissa.

Mitä lisäpalveluita yksityisleasingiin voi liittää?

Yleisin lisäpalvelu on vakuutus, jolloin se tulee samalla laskulla leasingmaksun kanssa. Polttoainekuluja ei saa suoraan lisäpalveluna, mutta jos liisaa kaasuauton ja hankkii Gasumin kuukausimaksullisen tankkauskortin, kulujen ennakointi on todella helppoa.

Yksityisleasingin kuukausimaksut taitavat olla aika tähtitieteellisiä?

Yksityisleasingin kalleus on sitkeä mielikuva, mutta esimerkiksi Mercedes-Benz A 180 A Business Style kustantaa 36 kuukauden ja 45 000 km:n sopimuksella 529 €/kk, vakuutus mukaan lukien. Vuokrien summa on 19 044 euroa, kun auton uushankintahinta on noin 32 000 euroa. Asiakas maksaa vuokrina käytännössä vain sen summan, jonka hän menettäisi auton arvon alenemana muissa rahoitusmuodoissa.

Entäs se kuuluisa jäännösarvo sopimuksen päätyttyä?

Aidossa yksityisleasingissa jäännösarvovastuu ei ole asiakkaalla, eikä sopimukseen tarvita ensimmäistä tai viimeistä suurempaa maksuerää. Vastaamme auton jäännösarvoriskistä, tapahtuu autojen hintakehitykselle tai verotukselle mitä tahansa.

Yksityisleasingsopimuksen kesto on 1–5 vuotta ja ajomäärä 10 000–200 000 kilometriä. Entä jos sopimus pitää purkaa kesken kauden?

Sopimuksien purkumaksu vastaa 30 prosenttia jäljellä olevista kuukausieristä. Jos asiakasta kohtaa ns. sosiaalinen suorituseste, sovittelemme purun hänen kanssaan.

Pitääkö ajojen olla tietyn tyyppisiä, että auto kannattaa hankkia leasingilla?

Yksityisleasing sopii kaikille, jotka tietävät vuotuiset ajokilometrinsä ja auton käyttötarpeen seuraavien 2–5 vuoden aikana. Yksityisleasingia kysytään erityisen paljon premium-autoihin ja lataushybrideihin. Myös sähköautoja kysytään tasaisesti, mutta ne ovat edelleen vähemmistönä.

Lue juttusarjan kaikki artikkelit täältä.

Autotalli.com
Yksityisleasing
Yritysleasing

Teksti: Pekka Virtanen

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi