Onko tässä autokaupan uusi hitti? Maahantuoja lupaa agressiivisia hintoja ja omistamisen helppoutta | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Onko tässä autokaupan uusi hitti? Maahantuoja lupaa agressiivisia hintoja ja omistamisen helppoutta

Muun muassa Hyundaita, Peugeotia, Renaultia ja Suzukia maahantuova Bassadone perustaa uuden autorahoitusyhtiön yhdessä norjalaisen DNB-pankin kanssa.
Onko tässä autokaupan uusi hitti? Maahantuoja lupaa agressiivisia hintoja ja omistamisen helppoutta

Viime vuosina autonostoa harkinnut on voinut tuskin välttyä Bassadone-konserniin kuuluvan Autoverkkokauppa.fi:n Uusi Auto Vuodeksi -kampanjalta. Siinä auton on voinut vuokrata pitkäaikaiseen käyttöön kiinteää kuukausihintaa vastaan. Vastaavanlaisten yksityisleasing-pakettien suosio on ollut tasaisessa kasvussa myös muiden alan toimijoiden tuotua omia kuukausihintaisia tuotteitaan markkinoille. 

Yksityisleasingin etuihin kuuluu ennen kaikkea riskittömyys ja kulujen helppo ennakointi, joskin toistaiseksi autonostaja on yleensä joutunut ottamaan autolleen tavanomaiseen tapaan muun muassa vakuutuksen. Nyt Bassadone haluaa asiaan muutoksen.

Yritys julkaisi tänään uuden autorahoitukseen keskittyneen yhteisyrityksen norjalaisen DNB-pankin kanssa. Uusi DNB Auto Finance Oy alkaa tarjota Bassadonen edustamille automerkeille uudenlaista palvelukokonaisuutta, jossa kaikki autoiluun liittyvät kulut pystyy paketoimaan yhden kiinteän kuukausihinnan taakse.

Kuva: Antti Ruhasen johtaman Bassadone Automotive Nordicin edustamien automerkkien myynti on ollut Suomessa nousujohteista. 

Olennaisena osana kyseisessä paketissa on itse auton ja sen rahoituksen lisäksi autovakuutus, joka tulee niin ikään Bassadonen viime vuonna perustaman Bassadone Insurance Services -vakuutusyhtiön kautta. Kyseinen vakuutusyhtiö on tullut tunnetuksi tuotteestaan, jossa ajotapaseurannalla on mahdollista ansaita merkittäviäkin alennuksia kuukausittaiseen vakuutusmaksuun.

DNB on yksi Pohjoismaiden johtavia pankkeja, ja Suomessakin se on toiminut 15 vuotta tarjoten yrityksille rahoituspalveluja. DNB:n portfoliossa on tällä hetkellä Norjassa ja Ruotsissa puoli miljoonaa rahoitettua ajoneuvoa ja nyt yritys haluaa kasvattaa liiketoimintaansa Suomessa. Yhteistyöyritys Bassadonen kanssa on kuitenkin myös DNB:n näkökulmasta ainutlaatuinen. 

Hinnat vielä epäselvät

Valitettavasti DNB Auto Finance -yrityksen julkistustilaisuudessa konkreettisista autopakettien hinnoista ei vielä hiiskuttu, mutta yrityksen on määrä aloittaa toimintansa vielä toukokuun aikana. Se aiheesta kuitenkin kerrottiin, että nykyisen osamaksupohjaisen Uusi Auto Vuodeksi -yksityisleasingin rinnalle tuodaan myös niin sanottu aito yksityisleasing-vaihtoehto. Myöskään sitä ei kerrottu, mitä muita mahdollisia palveluita, kuten autopesut tai polttoaineet, kuukausihintaiseen autopakettiin on valittavissa.

Tulevia hintoja voi vain veikkailla, mutta nykyisellään Autoverkkokauppa on tarjonnut pieniä perheautoja karkeasti hintahaitarilla 199-250 euroa. Bassadone Insurance Servicen kautta parhaat kuljettajat voivat puolestaan ansaita jopa reilun 500 euron vuotuisen alennuksen vakuutusmaksuihin, jolloin edullisimmillaan vakuutuksen voi saada autoonsa noin 250-400 eurolla vuodessa. 

Tästä voisi suurella pensselillä piirtää arvioksi, että tulevaisuudessa uuden DNB Auto Financen kautta olisi mahdollista saada käyttöön Hyundai i20 -kokoluokan autoja jopa noin 250 euron kuukausierällä sisältäen auton käyttöoikeuden sekä vakuutuksen.

Vaikka Bassadonen edustamien automerkkien aiempiakin hinnoitteluja on voinut monesti pitää agressiivisina, yhtiön toimitusjohtaja Antti Ruhanen vakuuttaa, ettei pikavoittoja olla hakemassa. Yli satavuotiaalla konsernilla on hänen mukaansa halua ja kykyä suunnitella liiketoimintaa pitkällä aikavälillä. Siinä missä autokaupan marginaalit ovat nykyään kauppiaankin näkökulmasta hyvin ohuita, uusille liiketoimintamalleille voi nähdä ainakin yhden selkeän voittajan – asiakkaan nimittäin.

 

Mikä Bassadone Automotive Nordic?

  • Maahantuo seuraavia automerkkejä: Renault, Dacia, Hyundai, Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Lotus, Suzuki, Isuzu ja SsangYong
  • Bassadonen jälleenmyynti on keskittynyt Autoverkkokauppa.fi:n Vantaan Petikossa sijaitsevaan myymälään, joka on Suomen suuri yksittäinen autoliike uusien autojen kappalemäärillä mitattuna.
  • Omistaa Bassadone Insurance Services -vakuutusyhtiön, joka tarjoaa ajotapaan perustuvaa hinnoittelumallia. Maltilliset ja turvalliset kuljettajat palkitaan alennuksilla.
  • Omistaa 40 prosenttia uudesta DNB Auto Finance Oy -rahoitusyhtiöstä. Loput yrityksestä omistaa norjalainen DNB.

 

Teksti ja kuvat: Teemu Granström 

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi