Rikumatti hankki taloudellisen kaasuauton – näistä viidestä syystä valinta oli helppo | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Rikumatti hankki taloudellisen kaasuauton – näistä viidestä syystä valinta oli helppo

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: GASUM Ympäristöystävällinen ja käyttökuluiltaan edullinen kaasuauto on hyvä vaihtoehto sähköautolle.
Rikumatti hankki taloudellisen kaasuauton – näistä viidestä syystä valinta oli helppo

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: GASUM

Turkulainen Rikumatti hankki kaasuauton kaksi vuotta sitten. Käytännöllisen autoilijan ja perheenisän valinta oli farmarimallinen Škoda Octavia.

Rikumatti listasi viisi syytä, miksi kaasuautoiluun siirtyminen on ollut viisas valinta.

Ympäristöystävällinen käyttövoima

Omilla arvovalinnoilla voi vaikuttaa ympäristön tilaan, ja isossa kuvassa ekologisuus on tärkeä argumentti. Tankkaamalla uusiutuvaa biokaasua voin vaikuttaa autoni ympäristövaikutuksiin. Biokaasua tehdään paikallisesti meidän suomalaisten omista biojätteistä, joten voin olla varma siitä, että autoni kulkee ympäristölle kestävällä tavalla.

Vaivatonta tankkaamista

Sähköauto ei ollut itselleni missään vaiheessa vaihtoehto. En halua jatkuvasti kiinnittää ja irrottaa johtoja tai joutua miettimään, minne laitan auton lataukseen.

Biokaasun tankkaaminen on siistiä. Voin istua autossa sen sijaan, että seisoisin ulkona säiden armolla.

Taloudellista tankkaamista

Pääosa auton käytöstäni on lyhyitä ajoja kodin, kaupan ja harrastusten välillä. Näiden lisäksi pidempää ajoa tulee mökkimatkoista ja työajoista Etelä-Suomen isojen kaupunkien välillä. Helsingissä käydessäni tankillinen riittää hyvin edestakaiseen matkaan, eikä matkalla aina tarvitse tankata. Jos ajan kaupunkiajoa kotini lähellä, voi tankkausväli olla parikin viikkoa. Normaalisti käyn tankilla noin kerran viikossa.

Bensa-autolla tankkauksia tuli kolmesta-neljään kertaan kuukaudessa. Vaihtaminen biokaasuun toi siis merkittävän säästön eli kuukaudesta riippuen 100 - 200 euroa.

Tankatessa käytän Gasumin kaasukorttia, jolloin lasku saapuu kotiin kerran kuukaudessa. Polttoainekuluja on siis erittäin helppoa seurata.

Laajeneva kaasutankkausasemaverkosto

Ajan eniten Etelä-Suomessa. Täällä asemat ovat tulleet niin tutuiksi, ettei reittejä tarvitse suunnitella. Nykyään asemia löytyy myös Kuopiosta ja Oulusta, joten kaasulla pääse jo melko lailla pohjoiseenkin.

Kauemmas lähtiessä kaasuasemien sijainnit on kätevä tarkistaa puhelimella. Minusta asemat sijaitsevat melko hyvin isojen väylien risteyksissä tai niiden varrella. 

Helppoa ajamista

Kaikki kaasuautot ovat Suomessa niin sanottuja bifuel-autoja. Autoissa on kaasutankin lisäksi myös bensiinitankki. Jos kaasu loppuu, matka jatku automaattisesti bensiinillä seuraavalle kaasuasemalle.

 

Hankkisinko kaasuauton? 

– Kaasuauto on oiva tapa vähentää liikenteen päästöjä ja ajaa ympäristöystävällisesti. Esimerkiksi täysin uusiutuvalla biokaasulla voidaan vähentää jopa 85 prosenttia polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä verrattuna perinteisiin polttoaineisiin. Lisäksi biokaasun liikennekäytöllä vähennetään merkittävästi typenoksidi-, hiukkas-ja melupäästöjä, mikä parantaa huomattavasti kaupunkien ilmanlaatua. 

– Biokaasua tuotetaan kiertotalouden keinoin muun muassa kotitalouksien biojätteistä, kauppojen ruokahävikistä ja yhdyskunnan jätevesilietteistä. 

– Suomessa on tällä hetkellä lähes 50 kaasutankkausasemaa ympäri Suomen, joista 34 on Gasumin. 

– Kaikista Suomessa myytävistä kaasuautoista löytyy myös bensiinitankki. Jos kaasu pääsee loppumaan, voit ajaa bensiinillä.

– Kaasuautomalleja löytyy yleisimmiltä automerkeiltä sekä henkilöautoista että hyötyajoneuvoista. 

– Kaasuauton voi hankkia myös käytettynä Suomesta tai ulkomailta. Bensiinikäyttöisen henkilöauton voi muuttaa toimimaan kaasulla. Muutoksen kustannusten kattamiseksi voi saada Traficomilta tukea.

– Hyödynnä kampanjaedut uuden kaasuauton hankinnassa. Nyt saat vuoden biokaasutankkaukset (max 600 kg) veloituksetta ostaessasi uuden kaasuauton Audilta, Škodalta tai Volkswagenilta. SEAT tarjoaa helmikuun aikana kahden vuoden biokaasutankkaukset uuden kaasuauton ostajalle (max 1200). 

- Yhä useampi suomalainen ajaa kaasuautolla, eikä trendille näy loppua. Tutustu kaasuautoilijoiden kokemuksiin ja vaihda sinäkin kaasuun. 

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin