S-Ryhmä lähti hintasotaan uudella latausverkostollaan – myös suurteholatauksen hinta painettiin houkuttelevaksi | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

S-Ryhmä lähti hintasotaan uudella latausverkostollaan – myös suurteholatauksen hinta painettiin houkuttelevaksi

ABC-latauksessa autoilija maksaa käytetyn energian, ei latausajan mukaan. Suurteholatauksen hinta on sama kuin pikalatauksen.
S-Ryhmä lähti hintasotaan uudella latausverkostollaan – myös suurteholatauksen hinta painettiin houkuttelevaksi

S-Ryhmä kertoo tuoneensa uuden sähköautojen latausverkostonsa ABC-mobiili -puhelinsovellukseen. Toistaiseksi K-Ryhmä on onnistunut dominoimaan kauppapaikkojen latauspisteitä omalla K-Lataus -verkostollaan, joka on kasvanut ripeästi valtakunnallisesti merkittäväksi toimijaksi. 

S-Ryhmän ABC -latauksella on kuitenkin muutama valttikortti kovimpaan kilpailijaansa nähden, joilla sähköautolla ajava asiakas halutaan houkutella mieluummin Prismaan kuin Citymarkettiin ostoksille.

Suurin ero ABC- ja K-latausverkostojen välillä on hinnoittelu, joka perustuu K-Latauksen pika- ja suurteholatureissa minuuttiveloitukseen. Minuuttiveloitus on kilpailukykyinen vain silloin, kun auto pystyy hyödyntämään suuria lataustehoja.

ABC-latauksessa jokainen autoilija maksaa tasapuolisesti ladatusta energiasta kilowattituntiperusteista hintaa, joka on sekä pika- että suurteholatauksessa sama 0,25€ / kWh. Peruslatauksen hinta on puolestaan 0,20 €/ kWh.

Suuritehoisissa pika- ja suurteholatureissa on totuttu minuuttihinnoitteluun yksinkertaisesti siitä syystä, että tasavirtasähkön (DC) energiamääriä riittävän tarkasti mittaavia laitteistoja ei ole ollut laajalti saatavilla. Latausajan mittaaminen on puolestaan yksinkertaista.

ABC-latauksen laitteistot ovat suomalaisen Kempowerin valmistamia, ja niihin on yhdistetty hyväksytyt mittarit varmistamaan, että asiakas maksaa oikeasta määrästä energiaa myös pika- ja suurteholatauksessa.

ABC-latauksen suurteholataus yltää enimmillään 150 kilowatin tehoon. Pikalatauksen suurin teho on 80 kW ja Type 2 -peruslatauksen 22 kW.

Vaikka sähköauton latauksessa puhutaan pienestä kustannuksesta, etukorttikansaan uponnee myös se, että ABC-latauksesta saa bonusta. Nähtäväksi jää, kuinka tiukaksi kilpailu maksukykyisestä sähköautoilevasta asiakaskunnasta käy. K-Ryhmä on ehtinyt jo vastaamaan omalta osaltaan puolittamalla kaikki K-Latauksen hinnat loppuvuodeksi, mikäli K-Plussaa on kertynyt ”Paras Asiakas”-tasoon oikeuttava määrä.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi