S-Ryhmä lähti hintasotaan uudella latausverkostollaan – myös suurteholatauksen hinta painettiin houkuttelevaksi | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

S-Ryhmä lähti hintasotaan uudella latausverkostollaan – myös suurteholatauksen hinta painettiin houkuttelevaksi

ABC-latauksessa autoilija maksaa käytetyn energian, ei latausajan mukaan. Suurteholatauksen hinta on sama kuin pikalatauksen.
S-Ryhmä lähti hintasotaan uudella latausverkostollaan – myös suurteholatauksen hinta painettiin houkuttelevaksi

S-Ryhmä kertoo tuoneensa uuden sähköautojen latausverkostonsa ABC-mobiili -puhelinsovellukseen. Toistaiseksi K-Ryhmä on onnistunut dominoimaan kauppapaikkojen latauspisteitä omalla K-Lataus -verkostollaan, joka on kasvanut ripeästi valtakunnallisesti merkittäväksi toimijaksi. 

S-Ryhmän ABC -latauksella on kuitenkin muutama valttikortti kovimpaan kilpailijaansa nähden, joilla sähköautolla ajava asiakas halutaan houkutella mieluummin Prismaan kuin Citymarkettiin ostoksille.

Suurin ero ABC- ja K-latausverkostojen välillä on hinnoittelu, joka perustuu K-Latauksen pika- ja suurteholatureissa minuuttiveloitukseen. Minuuttiveloitus on kilpailukykyinen vain silloin, kun auto pystyy hyödyntämään suuria lataustehoja.

ABC-latauksessa jokainen autoilija maksaa tasapuolisesti ladatusta energiasta kilowattituntiperusteista hintaa, joka on sekä pika- että suurteholatauksessa sama 0,25€ / kWh. Peruslatauksen hinta on puolestaan 0,20 €/ kWh.

Suuritehoisissa pika- ja suurteholatureissa on totuttu minuuttihinnoitteluun yksinkertaisesti siitä syystä, että tasavirtasähkön (DC) energiamääriä riittävän tarkasti mittaavia laitteistoja ei ole ollut laajalti saatavilla. Latausajan mittaaminen on puolestaan yksinkertaista.

ABC-latauksen laitteistot ovat suomalaisen Kempowerin valmistamia, ja niihin on yhdistetty hyväksytyt mittarit varmistamaan, että asiakas maksaa oikeasta määrästä energiaa myös pika- ja suurteholatauksessa.

ABC-latauksen suurteholataus yltää enimmillään 150 kilowatin tehoon. Pikalatauksen suurin teho on 80 kW ja Type 2 -peruslatauksen 22 kW.

Vaikka sähköauton latauksessa puhutaan pienestä kustannuksesta, etukorttikansaan uponnee myös se, että ABC-latauksesta saa bonusta. Nähtäväksi jää, kuinka tiukaksi kilpailu maksukykyisestä sähköautoilevasta asiakaskunnasta käy. K-Ryhmä on ehtinyt jo vastaamaan omalta osaltaan puolittamalla kaikki K-Latauksen hinnat loppuvuodeksi, mikäli K-Plussaa on kertynyt ”Paras Asiakas”-tasoon oikeuttava määrä.

Sammio

Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin