Sähköautoa halvempi kaasuauto on tuonut Annastiinalle säästöä työmatkoihin – tilat sopivat hyvin koko perheelle | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Sähköautoa halvempi kaasuauto on tuonut Annastiinalle säästöä työmatkoihin – tilat sopivat hyvin koko perheelle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: GASUM Annastiina Koskela ajaa Imatran ja Lappeenrannan välisen työmatkan päivittäin edullisesti ja ekologisesti kotimaisella biokaasulla. Farmarimalliseen Seatin kaasuautoon mahtuu kolme lastenistuinta takapenkille ja lastenrattaat tavaratilaan.
Sähköautoa halvempi kaasuauto on tuonut Annastiinalle säästöä työmatkoihin – tilat sopivat hyvin koko perheelle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: GASUM

Imatra sijaitsee aivan Venäjän rajalla eikä siellä ole lainkaan tavatonta ajaa tankkaamaan bensaa naapurimaan puolelle. Tähän Annastiina Koskela ei ole koskaan lähtenyt.

Ja hän ajaa kuitenkin päivittäin liki 100 kilometriä. Ensin töihin Etelä-Karjalan keskussairaalaan Lappeenrantaan ja monesti vielä iltaisin kauppareissuja ja lasten harrastuksiin kuljettamisia.

Kaasuauton harkinta tuli perheelle ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun Koskela aloitti työt naapurikaupungissa reilu vuosi sitten.

– Ajattelin, että tuon matkan voisi tehdä halvemmallakin ja ekologisemmin.

Koskela alkoi tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin yhdessä miehensä kanssa.

– Sähköautot olivat kuitenkin hankintahinnaltaan selvästi kalliimpia. Kaasuauton hankintahinnat taas olivat aika lailla samat kuin bensa- ja dieselautoillakin, Koskela muistelee.

Hänestä kaasuautoilu ei tuntunut lainkaan vieraalta ajatukselta, sillä Imatran katukuvassa kaasuautot ovat tuttu näky.

– Paikallisen kotisairaanhoidon autot ovat kaikki kaasuautoja, joten olin kiinnittänyt niihin huomiota jo aiemmin. Myös kavereitani on kotihoidossa töissä, joten kuulin auton käyttökokemuksia myös heiltä.

Tiloista ei ole tarvinnut tinkiä

Koskelat kävivät autokaupoilla Kouvolassa.

Autoa valitessa myös sillä oli merkitystä, että takapenkille sopivat kolmen alle kouluikäisen lapsen turvaistuimet ja takakonttiin yhdet rattaat.

– Kaasutankit sijaitsevat tavaratilan alapuolella ja ne nostavat pohjaa hiukan. Valitsemaamme Seatiin rattaat mahtuvat kuitenkin hyvin kyytiin, Koskela kertoo.

Kaasuauton valintaan vaikutti positiivisesti myös se, että automyyjä itse oli kaasuautoilija.

– Hän osasi kertoa kaasuautoilun hyvistä puolista kattavasti ja päätöksen tehtyämme hän jopa tuli mukaamme ensimmäiselle tankkaukselle, Annastiina Koskela kiittelee.

Kaasuauto on perheen ykkösvalinta pitkille matkoille

Koskelan perheen ykkösauto on nyt siis kaasuauto. Sillä Annastiina Koskela taittaa työmatkan ja kaikki pidemmät matkat. Perheen toinen auto on yhä bensakäyttöinen mutta käytössä vain miehen lyhyillä työmatkoilla.

– Julkista liikennettä emme käytä tällä hetkellä ollenkaan. Lapset olisivat vielä liian pieniä matkustamaan esimerkiksi bussilla yksin, Annastiina Koskela perustelee.

Hänelle imatralaisena kaasuauton käyttö on ollut enemmän kuin helppoa. Lähin tankkausasema sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä kotoa, toinen taas työpaikkakunnalla Lappeenrannassa.

Bensalla ei siis juurikaan tarvitse ajaa eikä tankkauksia suuremmin ennakoida.

– Kaasutankkausasema sijaitsee melko lähellä olinpa kotona tai töissä, Koskela sanoo.

Perhe on matkustanut kaasuautolla sekä Vuokattiin että Helsinki-Vantaan lentokentälle.

– Helsinkiin ja Tampereen suuntaan kuljettaessa tankkausasemia oli hyvin saatavilla, pohjoiseen päin mennessä harvemmin.

– Toivon todella, että kaasuautoilu yleistyy, sitä myötä varmasti tankkausasemiakin tulee vielä tiheämpään, Koskela toivoo.

HANKKISINKO KAASUAUTON?

  • Kaasuauto on oiva tapa vähentää liikenteen päästöjä ja ajaa ympäristöystävällisesti. Esimerkiksi täysin uusiutuvalla biokaasulla voidaan vähentää jopa 85 prosenttia polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä verrattuna perinteisiin polttoaineisiin. Lisäksi biokaasun liikennekäytöllä vähennetään merkittävästi typenoksidi-, hiukkas- ja melupäästöjä, mikä parantaa huomattavasti kaupunkien ilmanlaatua. 
  • Biokaasua tuotetaan kiertotalouden keinoin muun muassa kotitalouksien biojätteistä, kauppojen ruokahävikistä ja yhdyskunnan jätevesilietteistä. 
  • Suomessa on tällä hetkellä lähes 50 kaasutankkausasemaa ympäri Suomen, joista 34 on Gasumin. 
  • Kaikista Suomessa myytävistä kaasuautoista löytyy myös bensiinitankki. Jos kaasu pääsee loppumaan, voit ajaa bensiinillä.
  • Kaasuautomalleja löytyy yleisimmiltä automerkeiltä sekä henkilöautoista että hyötyajoneuvoista. 
  • Kaasuauton voi hankkia myös käytettynä Suomesta tai ulkomailta. Bensiinikäyttöisen henkilöauton voi muuttaa toimimaan kaasulla. Muutoksen kustannusten kattamiseksi voi saada Traficomilta tukea.
  • Hyödynnä kampanjaedut uuden kaasuauton hankinnassa. Nyt saat vuoden biokaasutankkaukset (max 600 kg) veloituksetta ostaessasi uuden kaasuauton Audilta, SEATilta, Skodalta tai Volkswagenilta. 
  • Yhä useampi suomalainen ajaa kaasuautolla, eikä trendille näy loppua. Tutustu kaasuautoilijoiden kokemuksiin ja vaihda sinäkin kaasuun. 
Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi