Tällainen on Nokian Hakkapeliitta 10 – huippu-uutuudesta myös sähköautoille suunniteltu Hakkapeliitta 10 EV | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tällainen on Nokian Hakkapeliitta 10 – huippu-uutuudesta myös sähköautoille suunniteltu Hakkapeliitta 10 EV

Nokian Renkaat on esitellyt täysin uuden Nokian Hakkapeliitta 10 -talvirengasuutuuden.
Tällainen on Nokian Hakkapeliitta 10 – huippu-uutuudesta myös sähköautoille suunniteltu Hakkapeliitta 10 EV

Nokian Renkaiden, ainakin suomalaisittain, lähes legendaarinen Hakkapeliitta-tuoteperhe on ehtinyt jo kymmenenteen sukupolveensa. 

Uuden renkaan kehittäminen vie vuosikausia suunnittelu- ja testaustyötä, ja Nokian Renkaat on ollut suosittu nimenomaan suomalaisiin olosuhteisiin tehdyissä talvirenkaissa.

Uudessa Hakkapeliitta 10 -renkaassa on menty edelliseen mallisukupolveen verrattuna eteenpäin useilla osa-aluilla. Esimerkiksi nastojen määrää on lisätty ja niiden kiinnitystä on parannettu pidemmän käyttöiän saavuttamiseksi.

Edelliseen Hakkapeliitta 9:ään verrattuna kiihdytysominaisuuksien jäällä kerrotaan parantuneen kahdeksalla prosentilla. Myös muuten pito-ominaisuudet ja hallittavuus jäällä ovat kuuluneet Hakkapeliitta-perheen parhaisiin ominaisuuksiin jo pitkään.

Uudessa Nokian Hakkapeliitta 10 -tuoteperheessä on kaikkiaan yli 140 tuotetta. Kokovalikoima kattaa koot 14-22 tuumaa ja nopeusluokka on kaikissa T, eli 190 km/h. Suurimmassa osassa tuotteita on merkintä XL, joka tarkoittaa kyseisen koon suurinta kantoluokkaa. Uusi Nokian Hakkapeliitta 10 -tuoteperhe tulee kuluttajille myyntiin syksyllä 2021. 

Nokian Hakkapeliitta 10 renkaan tärkeimmät innovaatiot:

Tuplanastateknologia. Maksimaalista turvallisuutta jäällä ja lumella. Keskialueen nastat parantavat kiihdytys- ja jarrutuspitoa, olkapääalueiden nastat maksimoivat pidon mutkissa ja kaistanvaihdoissa. Olkapääalueiden tähdenmuotoisia nastoja on kierretty 180 astetta, mikä tuo erinomaista sivuttaispitoa ja parantaa käsiteltävyyttä. Nastojen optimoitu sijoittelu tuo miellyttävän äänitason ja ajomukavuutta.

Eco Stud 10 -konsepti. Vähemmän tien kulumista, enemmän ajomukavuutta. Eco Stud -tyynyt, ilmatila nastan alalaipan keskellä, kumikerros nastan alla ja paksumpi kerros nastan ja teräsvöiden välissä vaimentavat nastojen iskua. Nykyaikainen, ympäristöystävällinen nastakonsepti pehmentää kontaktia tiehen ja varmistaa miellyttävän rengasäänen.

SilentDrive™-teknologia. Parasta mukavuutta. Poikkeuksellisen hiljaisen äänitason mahdollistaa renkaan sisäpinnalle lisätty kerros akustovaahtoa. Akustovaahto vaimentaa renkaiden ilmatilasta tulevaa resonointia, mikä hiljentää ääntä ja lisää ajomukavuutta. Tätä teknologiaa hyödynnetään Nokian Hakkapeliitta 10 EV -tuotteissa.

Uuden sukupolven pintakumisekoitus. Vaikuttavaa talvipitoa ja pieni vierintävastus. Pintakumiseos pysyy joustavana ja säilyttää pitonsa kovillakin pakkasilla ja tarjoaa vakaan suorituksen myös leudommalla säällä. Pintakumiseoksen materiaaleista 30 prosenttia on uusia, innovatiivisia raaka-aineita, kuten mäntyhartsia ja rypsiöljyä, ja yli 50 prosenttia kaikista renkaassa käytetyistä öljyistä on biopohjaisia. Pieni vierintävastus tuo polttoainesäästöä ja pienentää haitallisia päästöjä.

Hakkapeliitta 10 nastarengas

Aramid Sidewall -teknologia. Kestävyyttä ja suojaa yllättäviin tilanteisiin. Äärimmäisen vahvoja Aramid-kuituja sisältävä renkaan sivupinnan seos on poikkeuksellisen kestävää ja estää rengasrikkoja. Samaa materiaalia käytetään ilmailu- ja puolustusaloilla. Aramid-kuidut vahvistavat sivupinnan kumia kestämään ulkoiset iskut ja painumisen vannetta vasten.

Jarrutus- ja kiihdytystehostimet. Suunniteltu parantamaan lumipitoa. Tehostimien terävä, sahamainen kuviointi parantaa pitkittäispitoa, jota tarvitaan kiihdytyksissä ja jarrutuksissa.

Deep snow grooves. Olkapääalueiden aggressiiviset urat tuovat lisäpitoa syvempään lumeen mentäessä.

3D-lukkolamellit. Enemmän ajotarkkuutta. 3D-lukkolamellit lukitsevat kuviopalat yhteen renkaan osuessa tiehen, mikä parantaa käsiteltävyyttä mutkissa ja väistöissä.

Sähköautoille Hakkapeliitta 10 EV

Täysin uutena tulokkaana Nokian Hakkapeliitta -perhe saa sähköautoille sekä hybrideille erityisesti suunnitellun Nokian Hakkapeliitta 10 EV -renkaan.

Täyssähköautoissa rengasmelun osuus korostuu vähäisestä muusta ajomelusta johtuen, joten Hakkapeliitta 10 EV -renkaan suunnitelussa ääniaaltojen eristämiseen kerrotaan kiinnitetyn erityistä huomiota.

Nokian Renkaat on nimennyt Hakkapeliitta 10 EV:n ääniteknologian SilentDrive-nimiseksi. Kyseinen tekniikka on käytössä kaikissa Hakkapeliitta 10 EV:n rengaskoissa. Suurin vaikutus rengasmelun pienentämiseen on saavutettu lisäämällä renkaan sisäpintaan melua vaimentavaa akustovaahtoa.

– Sähköautot ovat hiljaisia, minkä vuoksi hiljainen rengasääni on mukavuuskysymys. Kun nastat ja pintakuvio osuvat tienpintaan, renkaan sisällä olevan ilmatilan ominaistaajuudet heräävät ja aiheuttavat noin 200 hertsin ärsyttävän melupiikin. Uusi Silent Drive -teknologia vaimentaa tämän värähtelyn, ja tuloksena on matalampi äänitaso, vähemmän melua matkustamossa ja lisää ajomukavuutta. Renkaan koosta ja sivupinnan korkeudesta riippuen vaahto vaimentaa resonanssihuippujen ääntä jopa 9 desibeliä. Tämä on tärkeää paitsi kokonaismelutason myös matkustusmukavuuden ja kuljettajan jaksamisen kannalta. Kun nastojen sijoittelu on lisäksi tietokoneoptimoitu, Nokian Hakkapeliitta 10 EV on täydellinen valinta nykyaikaiseen sähköautoon, sanoo Hannu Onnela, Nokian Renkaiden Senior Development Engineer.

Toinen tärkeä kehityskohde, johon EV-renkaissa on panostettu, on vierintävastus. Alhainen vierintävastus vaikuttaa suoraan sähköauton toimintamatkaan, joten rengasvalinnalla on tulevaisuudessa aiempaa merkittävämpi rooli etenkin pidemmillä matkoilla. Nokian Hakkapeliitta 10 EV -renkaassa on käytetty uudenlaista pintakumiseosta, minkä lisäksi renkaan sivupintaa on uritettu ohuesti paremman aerodynamiikan saavuttamiseksi.

Kolmas nimenomaan sähköautoille tärkeä ominaisuus on renkaan kestävyys ja vahva rakenne. Sähkömoottorien voimakas ja välitön vääntö asettavat myös renkaat koetukselle. Nokian Renkaat kertoo lisänneensä uuteen EV-renkaaseen lisäkumia kulutuspintaan sekä suunnitelleensa renkaan rakennetta sähköautoille paremmin sopivaksi.

 

Kuvat: Nokian Renkaat

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi