Tällaiset vaihtoautot kiinnostavat nyt eniten | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tällaiset vaihtoautot kiinnostavat nyt eniten

Autotalli.comissa on tarjolla niin yksityisten myyjien kuin autoliikkeidenkin vaihtoautoja laaja skaala. Vaihtoauton haku tapahtuukin nykyisin suurimmaksi osaksi juuri internetin välityksellä ja autokauppaan mennään tutustumaan tiettyihin autoyksilöihin, jotka verkossa esitettyjen tietojen ja kuvien perusteella vaikuttavat omaan käyttöön sopivilta. Internet on myös oiva paikka vertailla autojen hintoja ja mahdollisia varuste-eroja.
Tällaiset vaihtoautot kiinnostavat nyt eniten

Millaiset vaihtoautot ovat siis tätä nykyä kovimmassa huudossa autoliikkeessä?

Markku Kuusisto Tampereen AutoCenteristä kertoo, että kiinnostavimpia ovat pienikulutuksiset uudehkot vaihtoautot, joiden hinta on noin 15 000-20 000 €. Kuusiston mukaan myöskään merkillä ja mallilla ei tänä päivänä ole kovin suurta merkitystä.

- Paljon ajetut autot eivät kiinnosta ostajia, vaan alle 4-vuotiaat pienikulutuksiset edulliset autot, joiden kohdalla ei tarvitse pelätä lähiaikoina ylimääräisiä kustannuksia. Mitään tiettyä mallia tai merkkiä en voi eritellä, koska selkeästi ratkaisevinta on hinta.

Länsiauto Espoon vaihtoautovastaava Long Le puhuu samaan tapaan pienien kilometrien ja uudehkojen autojen puolesta.

- Meillä vaihtoautoja menee aika laidasta laitaan, mutta kyllä vähän ajetut menevät aina nopeimmin. Opel on luonnollisesti liikkeessämme suosittu vaihtoauto, koska myymme niitä myös uutena. Vähän ajetut Toyotat ovat myös suosittuja, mutta niitä tulee meille vaihtoautoina melko vähän. Kiinnostavimmat vaihtoautot ovat meillä vuosimallia 2008 tai uudempia.


Pienet kilometrit kiinnostavat

Vaihtoautojen myyntiaikaan vaikuttaa eniten myös Len mielestä hinta. Niin Kuusisto kuin Le pitävät nykyisin vaihtoautoja etsiviä erittäin hintatietoisina. Myös autojen huoltokirjat ja varusteet tutkitaan tarkasti ennen ostopäätöstä.

Kuusiston mukaan dieselin tai bensiinimoottoristen vaihtoautojen kysynnässä ei ole eroa. Le puolestaan kertoo bensiinimoottoristen olevan kiinnostavampi vaihtoehto.

Entä onko värillä väliä? Kuusiston mukaan muodikkaan valkoisen värin kiinnostus on laantumassa, mutta ei koe värin koskaan vaikuttaneen vaihtoautokaupan syntymiseen. Le puolestaan pitää valkoista edelleen suhteellisen suosittuna ja uskoo värin vaikuttavan joissain tapauksissa vaihtoautonkin ostopäätökseen.

- Joskus kun vaihtoauton väri on ollut juuri sellainen, millaisena uudenkin auton asiakas haluaisi on se vaikuttanut ostopäätöksen syntymiseen heti, kertoo Le.


Täysin uusi Volkswagen Golf Variant suositussa valkoisessa maalissa

Vertaamalla Autotalli.comissa haetuimpien vaihtoautojen listaa luetuimpien artikkeleiden listaan voi todeta, mitkä merkit herättävät eniten kiinnostusta. Katsotuimpia automerkkejä ovat edellä mainittujen Opelin ja Toyotan lisäksi mm. Audi, BMW, Ford, Kia, Mercedes-Benz, Nissan, Skoda, Volkswagen ja Volvo.

Kiinnostavimmat artikkelit koskevat enemmänkin uusia autoja, mutta merkit noudattavat lähestulkoon vaihtoautohakujen linjaa. Poikkeuksena on mm. Mazda 3, josta tuli juuri markkinoille kokonaan uusi sukupolvi sekä Honda CR-V, joka puolestaan sai uuden kiinnostavan moottorivaihtoehdon.

Lokakuussa 2013 Suomessa rekisteröitiin 9 093 uutta henkilöautoa, mikä on 11 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Samassa kuussa vaihtoautojen myynti hieman laski, mutta myyntivauhti ylitti kuitenkin viiden edellisen vuoden keskiarvon.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi