Tällaisia automalleja on odotettavissa vuonna 2014 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tällaisia automalleja on odotettavissa vuonna 2014

Vuosittain esitellään kymmeniä uusia tai kasvojenkohotuksen saaneita automalleja. Tähän artikkeliin on koottu useita malleja, joita on odotettavissa markkinoille kuluvan vuoden aikana. Mukaan mahtuu uudistuvia malleja sekä kokonaan uusia automalleja, kuten BMW 2-sarja ja Porsche Macan.
Tällaisia automalleja on odotettavissa vuonna 2014

Lyhyiden esittelyjen lisäksi Suomen mallien myynnin aloitusajankohta on kerrottu jos se on jo tiedossa.

BMW 2-sarjan coupe

BMW:n uuden 2-sarjan Coupén (pääkuvassa) vahvan muotokielen luovat muun muassa kaksiovinen kori, kehyksettömät ikkunat ja entistä virtaviivaisemmat mittasuhteet. Edeltäjäänsä 1-sarjan Coupéen verrattuna malli on paitsi hieman pidempi ja leveämpi myös aavistuksen matalampi. Tuloksena on tehokkaampi aerodynamiikka ja suuremmat sisä- ja tavaratilat.

Räätälöity alustateknologia on sovitettu yhteen tehokkaista moottoreista kootun valikoiman kanssa. Esimerkiksi nelisylinterinen 184 hv:n bensiinimoottori on ensi kertaa saatavilla kompaktimalliin ja valikoimaan kuuluu myös tehokas  BMW M235i:n kuusisylinterinen 320 hv:n bensiinimoottori.

Suomessa 2-sarjan Coupé lanseerataan keväällä 2014.

BMW 2-sarja Active Tourer

BMW:n uusi aluevaltaus on etuvetoinen tila-auto. BMW 2-sarjan Active Tourer on akseliväliltään pitkä ja sen kattolinjaa on nostettu hieman aiemmin esiteltyyn 2-sarjan coupeen verrattuna. Näin sisätiloihin on saatu pienelle tila-autolle ennen näkemättömän paljon avaruutta.Liikuteltavat penkit, säilytysratkaisut ja säätölaitteet vastaavat matkustajien muuttuviin tarpeisiin. Esimerkiksi tavaratila on mahdollista laajentaa 468-litraisesta aina 1 510-litraiseksi liukuvan takapenkin ja taittuvan selkänojan ansiosta. Fiksu lisäpiirre on tavaratilan taittuva lattia, joka kätkee sisäänsä lisäsäilytystilan. Takaluukku on leveä ja automatisoitavissa SmartOpener -toiminnolla.

Suomessa uusi 2-sarjan Active Tourer lanseerataan syksyllä 2014.

Citroën C4 Cactus

Citroën esittelee uuden C4 Cactuksen Geneven Autonäyttelyssä maaliskuun alussa. Citroën C4 Cactus tuo autoilijoiden ulottuville uusia ideoita, kuten airbump- kolhusuojat, uudelleen sijoitetun etuturvatyynyn, digitaalisen mittariston yhdistettynä useiden hallintakytkinten korvaamiseen 7” kosketusnäytöllä. Kooltaan Citroën C4 Cactus sijoittuu kooltaan keskikoisten perheautojen ryhmään. Sen pituus on 4,16 m, leveys 1,73 m ja akseliväli 2,6 metriä. Pitkä akseliväli yhdistettynä lyhyisiin etu- ja takaylityksiin luo sisälle hyvät tilat. Citroën ottaa Cactuksessa ensimmäisenä käyttöön matkustajan turvatyynyn sijoittamisen auton kattoon kojetaulun sijasta. Tavaratilaa auto tarjoaa 358 litraa.

Myynnin aloitusajankohta ei ole vielä selvillä.

Lexus RC

Lexus ensiesitteli täysin uuden RC-mallinsa Tokion autonäyttelyssä vuoden 2013 lopulla. Urheilullisessa coupe-autossa on huomiota herättävä ulkonäkö, joka henkii vahvasti Lexuksen tuoreinta tyyliä. Tarjolle tulee vahva V6-versio, hybridimalli sekä erittäin suorituskykyinen V8-moottorilla varustettu RC-F.Euroopan ensiesiintymisensä malli tekee Geneven autonäyttelyssä, jolloin selviää auton myynnin aloitusajankohta.

Mercedes-Benz C-sarja

C-sarja on Mercedes-Benzin tärkein myyntimalli, ja sen 4. sukupolven mallin akseliväli on nyt 2840 milliä (+ 80 mm, pituus 4686 milliä (+ 95 mm) ja leveys 1810 milliä (+ 40 mm). Tavaratilan koko on kasvanut 480 litraan. Kojelauta ja keskikonsoli on suunniteltu kokonaan uudelleen, ja materiaaleina käytetään aitoa puuta, metallia ja nahkaa.Kaikkiin varustetasoihin kuuluu 3-puolainen ohjauspyörä, joka on varustettu 12 toimintopainikkeella. Keskelle kojelautaa on sijoitettu monitoiminäyttö, jonka halkaisija on joko 7 tai 8,4 tuumaa. Keskikonsolista löytyy varustetasosta riippuen tietokoneista tuttu touchpad. Uutta C-sarjassa on myös HUD- eli head-up-display -heijastusnäyttö, jonka koko on 21 x 7 senttiä.

Auton hinnat on jo julkaistu ja ensimmäiset uudet C-sarjalaiset toimitetaan kevään aikana.

Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benzin uusi kompaktiluokan SUV-tulokas taipuu ketterästi niin jokapäiväiseksi käyttöautoksi kuin kumppaniksi vaativimmillekin maasto-osuuksille. Merkin pienimmän SUV-mallin mitat ovat (pituus/leveys/korkeus) 4417/1804/1494 mm.Tavaratilan koko vaihtelee välillä 421–836 litraa istuinten asennosta riippuen. Takaistuimen selkänojat voi taittaa kokonaan alas, ja myös niiden istumakulmaa voi säätää. Valinnaisvarusteena GLA:han saa automaattisesti avautuvan takaluukun.

GLA on jo saanut hinnat Suomessa ja ensimmäiset autot saapuvat kevään aikana.

Mercedes-Benz V-sarja

Nykyisen Mercedes-Benz Vianon seuraaja, uusi V-sarja, esitellään kuluvan vuoden aikana. V-sarja sopii vaativaan ammattiliikenteeseen sekä ison perheen tila-autoksi, jota käytetään niin arkipäivän henkilökuljetuksissa kuin tilaa ja kuljetuskykyä edellyttävässä harraste- ja lomamatkailussakin.V-sarjan matkustamossa on himmennettävä, led-valokuituoptiikkaan perustuva tunnelmavalaistus, jossa on kolme sävyä: valkoinen, lämpimän valkoinen ja jäänsininen. Tavaratilan käytännöllisyyttä lisää erikseen avattava takaikkuna. Se helpottaa kuormaamista ja kuorman purkamista ahtaissa paikoissa kuten pysäköintitaloissa sekä tehostaa tavaratilan käyttöä.

Tavaratilaan on saatavana myös erillinen tilanjakaja. Se painaa 18 kiloa, ja sen päälle voi lastata 50 kilon kuorman. Tilanjakajan alle jää 445 milliä korkea tavaratila.

Mini

Uusi Mini eli ”The New Original” on valmistettu Oxfordissa, ja se tuodaan markkinoille keväällä 2014. Uusi malli on jatke tunnistettavalle Mini-tyylille, mutta uudistuksia on tehty pohjasta kattoon.Uusi Mini on edeltäjäänsä tilavampi ja interaktiivinen LED-näyttökonsepti antaa oman lisänsä uutuuteen. LED-näyttö operoi auton toimintoja antaen samalla kuljettajalle palautetta visuaalisesti. Voimanlähteenä toimii uraauurtava kolmisylinterinen moottori.

Nissan Qashqai

Nissan julkisti Lontoossa marraskuun alkupuolella 2013 uuden sukupolven Nissan Qashqain. Uusi Qashqai on 49 mm pitempi ja hieman matalampi ja leveämpi kuin edeltävä malli. Ulkonäkönsä puolesta auto on huomattavasti edeltäjäänsä virtaviivaisempi.Uusi Qashqai on täynnä innovatiivista teknologiaa. Laaja huipputeknisten ominaisuuksien valikoima helpottaa käytännöllisesti katsoen kaikkia ajamisen osa-alueita. Nissanin Safety Shield -järjestelmä sisältää nyt myös peräänajovaroittimen automaattisella hätäjarrutustoiminnolla, kuljettajan vireystilanvalvonnan sekä liikennemerkkien havainnointijärjestelmän.

Lanseerausvaiheessa moottorivalikoimaan kuuluu neljä voimanlähdettä – kaksi bensiini- ja kaksi dieselkäyttöistä – jotka voidaan yhdistää joko etu- tai nelivetoon.

Täysin uuden Qashqain myynti alkaa maassamme virallisesti maanantaina 24.2.2014.

Peugeot 108

Peugeot on vastikään tuonut markkinoille uudet automallit, 208:n ja 308:n, B- ja C-segmenttiin. Nyt on perheen pienimmäisen, täysin uuden Peugeot 108:n vuoro. 108:n varustukseen kuuluu mm. älypuhelimen käyttö kosketus-näyttöruudun välityksellä.

Uusi 108 on varustettu suurikokoisella 7” kosketusnäytöllä Mirror Screen –toimintoineen ja uusine MirrorLin ja AppInCar –sovelluksineen. Kosketusnäytön avulla kuljettaja hallitsee radiota, ajotietokonetta ja auton eri säätöjä. Pituutta uutuudella on 3,47 m, leveyttä 1,62 m. Akseliväli on edessä 1,425 m ja takana 1,420 m. Tavaratila on suuruudeltaan 180 l (varapyörän kanssa). Tavaratilan maksimisuuruus on 750 l, kun kaksiosaisena taitettavissa oleva takaistuin taitetaan kokonaan alas.

Geneven autonäyttelyssä esiteltävän 108:n myynnin aloitusajankohtaa Suomessa ei ole vielä vahvistettu.

Peugeot 308 SW

Syksyllä esitelty Peugeot 308 HB saa rinnalleen puhdaslinjaisen farmari-mallin. Uusi 308 SW on edeltäjäänsä tilavampi, kevyempi, teknisesti edistyksellisempi ja suorituskykyisempi. Auto on ulkomitoiltaan kompakti, mutta sisätiloiltaan luokassaan suuri. Korin pituus 4,58 m on 33 cm pidempi kuin viisiovisen hatchback-mallin. Kasvanut kokonaispituus on käytetty tavaratilan eduksi. Perusasennossaan 308 SW tarjoaa 610 litraa (VDA) monikäyttöistä tilaa tavaroille. Peugeot 308:n ohjaamo koostuu kompaktista ohjauspyörästä, korkealle sijoitetusta mittaristosta, ylhäällä sijaitsevasta keskikonsolista ja kookkaasta 9,7-tuumaisesta värillisestä kosketusnäytöstä.

Uutuus ensiesitellään maaliskuussa Geneven Autonäyttelyssä ja myynti Suomessa alkaa vuoden toisella puoliskolla.

Porsche Macan

Macan on Porschen ensimmäinen kompakti SUV-malli. Tämä uuden kaupunkimaasturin kaartuva konepelti ja lievästi kallistuva katon linja korostavat urheilullisen tyylin aikaansaamaa yleisvaikutelmaa ja tehokasta dynamiikkaa.Matalien etuistuimien, kaartuvan keskikonsolin, näytön, hallintakonseptin ja laajojen mukauttamismahdollisuuksien ansiosta matkustamo vaikuttaa tutulta Porschelta, mutta se sisältää jotain täysin uutta, kuten monitoimisen urheilullisen ohjauspyörän.

Aluksi auto tulee saataville kolmella eri moottorivaihtoehdolla. Kaikki Macan-mallit ovat nelivetoisia.

Mallien toimitukset alkavat 5.4.2014.

Renault Twingo

Maaliskuun 4. päivä on uuden Twingon esiinmarssi 2014 Geneven autonäyttelyssä. Uusi Twingo on saanut vaikutteita uudesta Cliosta; takaovien piilotetut kahvat sekä yksilöinnin laajat mahdollisuudet ovat mukana myös Twingossa.Uuden Twingon yksi erikoisuus on moottorin sijoittaminen taakse. Tämä on merkittävä seikka pienelle kaupunkiautolle, koska se vapauttaa etuosan moottoritilan ja pienentää tuntuvasti kääntöympyrää. Etuosastaan uusi Twingo noudattaa Renaultin uutta muotoilustrategiaa sisältäen isokokoisen Renault timanttilogon mustalla taustalla. Uuden Twingon ilmeen luovat suuret ajovalot, joihin on liitetty suuntavilkut sekä LED-päiväajovalot

Tarkkaa ajankohtaa Suomen myynnin aloitukselle ei ole vielä ilmoitettu.

Volkswagen Polo

Volkswagen on tuomassa markkinoille uudistuneen Polon ja loihtinut auton etu- ja takaosan uuteen uskoon. Ohjaamossa huomio kiinnittyy Golfista tuttuun ohjauspyörään sekä radio- ja navigointijärjestelmään. Istuinverhoilut ovat myös uudet.Konepellin alle löytyy valikoima uusia taloudellisempia bensiini- ja diesel- moottoreita. Ne täyttävät EU-6-normit ja niissä on start/stop-automatiikka ja jarrutusenergian talteenotto. Uuteen Poloon saa nyt myös kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Näihin kuuluvat mm. monitörmäysjarrutus, kuljettajan väsymyksentunnistus, säädettävä iskunvaimennus (Comfort/Sport) ja mukautuva vakionopeudensäädin ACC hätäjarrutustoiminnolla.

Uusi Polo saa ensiesittelynsä Suomessa kevään aikana.

Volkswagen Scirocco

Volkswagen esittelee Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa uudistuneen Sciroccon. Geneve oli myös ensimmäisen Scirocco-sukupolven ensiesittelypaikka 1974 kuten edellisen sukupolvenkin vuonna 2008. Ulkoisessa olemuksessa uudistuneen mallin suurimmat muutokset näkyvät auton uudelleen muotoillussa etu- ja takaosassa. Takaosaa ryhdittävät mm. uudet LED-takavalot. Uuden tehokkaan moottoripaletin tehot alkavat 92 kW:sta (125 hv) päätyen Scirocco R:n 206 kW:iin (280 hv). Vaikka tehoa on tullut lisää, ovat EU6-normit täyttävät moottorit jopa 19 prosenttia taloudellisempia ja vähäpäästöisempiä. Myös sisustus on saanut uusia sävyjä ja mittaristo Golf GTI:stä tuttuja elementtejä. Ur-Sciroccosta uutuudessa muistuttaa kojelaudalle sijoitettu lisämittaristo, jossa on näytöt ahtopaineelle, öljynlämpötilalle ja kierrosaikakellolle.

Uuden Sciroccon Suomen myynninaloitusajankohta ei ole vielä selvillä.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi