Tällaisia takuita tarjoavat eurooppalaiset automerkit | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tällaisia takuita tarjoavat eurooppalaiset automerkit

Automerkit tarjoavat autoilleen eripituisia perustakuita, joiden lisäksi lähes kaikki merkit tuovat esiin puhkiruostumattomuustakuun sekä maalipinnantakuun.
Tällaisia takuita tarjoavat eurooppalaiset automerkit

Yleisesti ruostumattomuustakuu on 12 vuotta ja maalipinnalle myönnetään 3 vuoden takuu. Poikkeuksia tähänkin kaavaan kuitenkin on. Tässä artikkelissa käsitellään eurooppalaisiksi automerkeiksi miellettävien autojen takuuajat, jotka ilmoitetaan maahantuojien internetsivustoilla. Osa automerkeistä rajaa takuun voimassaolon myös kilometrimäärään, joka on useimmiten 100 000 km. Takuu raukeaa kun joko vuosimäärä tai kilometriraja täyttyy.

Näiden perustakuiden lisäksi on tarjolla takuuseen sisältyviä tiepalveluja ja alkuperäisosien takuita. Yhteistä kaikkien automerkkien takuiden pitävyyteen on huolto-ohjelman täydellinen noudattaminen. Puhkiruostumattomuustakuun säilymisen edellytys on valmistajan määrittelemien säännöllisten koritarkastusten suorittaminen.

Alfa Romeo
Alfa Romeon takuu on 3 vuotta / 100.000 km. 2 ensimmäisen vuoden takuu on ilman kilometrirajoitusta. Alfa Romeo -takuu on koko Euroopan laajuinen. Lisäksi Alfa Romeo -mallistolla on maali- 3 vuotta ja puhkiruostumattomuustakuu 8 vuotta.

Audi
Audin takuu on 2 vuotta ja sama aika myönnetään myös lisävarusteille ja alkuperäisvaraosille.

BMW
BMW:n (poissulkien kulutusosat), kaikkien alkuperäisten BMW-varaosien sekä alkuperäisten BMW-lisävarusteiden takuu on 2 vuotta ilman kilometrirajoitusta. Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta ja maalipinnan takuu 3 vuotta.

Citroën
Citroën-takuu on 3 vuotta tai 100 000 km. Hybridiautoissa voimansiirtolinjan takuu on 5 vuotta tai 100 000 km. Maalitakuu on henkilöautoille 3 vuotta ja hyötyajoneuvoille 2 vuotta. Puhkiruostumattomuustakuu on henkilöautoille 12 vuotta.

Dacia
Dacia antaa kaikille uusille autoille 3 vuoden tai 100 000 km takuun. Puhkiruostumattomuustakuu on 6 vuotta autojensa korien ja alustojen valmistus-, materiaali- tai suojausvirheestä johtuvalle sisäpuolelta alkaneelle puhkiruostumiselle. Dacia antaa 2 vuoden takuun maalaukselle ja maalatuille osille (sivupeilit, puskurit).

Fiat
Fiat-autoille myönnetään 3 vuoden tai 100 000 km:n takuu ensimmäisestä käyttöönottopäivästä alkaen (Fiat Freemont -autoilla takuuaika on 24 kk ilman kilometrirajaa). Kahden ensimmäisen käyttövuoden osalta ei sovelleta kilometrirajoitusta. Korin puhkiruostumattomuustakuu on 8 vuotta (Fiat Freemont -autoille seitsemän vuotta). Fiat-takuu on koko Euroopan laajuinen. Maalitakuu on 3 vuotta.

Jaguar
Jaguarin takuu on 3 vuotta ilman kilometrirajaa.

Land Rover
Land Roverin takuu on 3 vuotta ilman kilometrirajaa.

Mercedes-Benz
Mercedes-Benzin malleissa on kaksivuotinen Euroopan laajuinen uusien autojen takuu. Takuu on voimassa auton toimituksesta tai ensirekisteröintipäivästä alkaen (varhaisempi päivämäärä on ratkaiseva), ilman kilometrirajoitusta.

Mini
Koko auton (kuluvia osia lukuun ottamatta), alkuperäisten varaosien ja alkuperäisten lisävarusteiden osalta takuu on voimassa 2 vuotta ilman kilometrirajoitusta. Korin puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta. Maalipinnalle myönnetään 3 vuoden takuu.

Opel
Opel myöntää henkilöautoilleen 2 vuoden takuun ilman kilometrirajaa. Takuu kattaa korjaukset ja varaosat veloituksetta kun korjaukset suorittaa valtuutettu Opel-huoltokorjaamo.

Peugeot
Peugeot henkilö- ja hyötyajoneuvojen takuu aika on 3 vuotta tai 100 000 km. Hybrid4 -autojen voimansiirtolinjan takuu on 5 vuotta tai 100 000 km.

Porsche
Porschen takuu on 2 vuotta. Alkuperäisosille, joita käytetään takuuhuolloissa, takuuaika määräytyy korjatun kohteen takuuajasta. Maalipinnalle myönnetään 3 vuotta ja korin ruostevaurioiden varalle 10 vuotta.

Renault
Renault myöntää Twingo, Clio, Megane, Scenic ja Trafic Passenger malleille takuun, joka kattaa 4 vuotta tai 100.000 km (2 ensimmäistä vuotta ilman kilometrirajaa). Laguna ja Espace malleille myönnetään 4 vuotta tai 100.000 km:iin asti, tai 3 vuotta tai 150.000 km (2 ensimmäistä vuotta ilman kilometrirajaa).

Seat
Seatin takuu on 2 vuotta ilman kilometrirajaa. Sama takuuaika koskee myös alkuperäisosia. Seatin tiepalvelut ovat voimassa kaksi vuotta ensirekisteröintipäivästä eteenpäin.

Skoda
Skoda myöntää 2 vuoden takuu uusille autoilleen, sekä alkuperäisosille. Maalipinnalle myönnetään 3 vuoden takuu ja puhkiruostumattomuudelle 12 vuotta.

Volkswagen
Volkswagen-henkilöautojen takuuaika on 2 vuotta. Korille myönnetään 3 vuoden takuu maalausvirheiden varalta ja puhkiruostumattomuustakuuta 12 vuotta. Alkuperäisosilla on sama takuuaika kuin uusilla autoilla: 2 vuotta ilman kilometrirajoitusta.

Volvo
Uusille Volvoille myönnetään kansainvälinen ajoneuvotakuu, joka on 2 vuotta ilman kilometrirajoitusta. Puhkiruostumattomuustakuu on 12 vuotta ja varaosatakuu 1 vuosi.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi