Tällaisia työsuhdeautoja suomalaiset himoitsevat, ja tällaisen lopulta saavat – katso TOP 10 merkit | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tällaisia työsuhdeautoja suomalaiset himoitsevat, ja tällaisen lopulta saavat – katso TOP 10 merkit

Premiumit hallitsevat himoituimpien työsuhdeautomerkkien listaa, mutta lopulta valinta kohdistuu tavanomaisempiin merkkeihin.
Tällaisia työsuhdeautoja suomalaiset himoitsevat, ja tällaisen lopulta saavat – katso TOP 10 merkit

Audi, Volvo, Mercedes-Benz, BMW ja Volkswagen. Siinä kiinnostavimpien automerkkien lista leasing-autoiluun erikoistuneen ALD Automotiven Suomessa teettämän kyselytutkimuksen mukaan, kun asiaa kysyttiin työsuhdeautoilijoilta itseltään. 

Suomessa on rekisteröity kuluvan vuoden tammi-elokuussa 79 492 uutta henkilöautoa, joista 14 615 on päätynyt yritysautoiksi. Suurin osa yritysautoista on yritysten ja yhdistysten henkilökunnan käytössä olevia leasing- ja työsuhdeautoja.

Kun yritysautot laitetaan todellisten rekisteröintien mukaiseen järjestykseen, suosituin merkki on Skoda, jota seuraavat Volkswagen, Toyota, Volvo ja Mercedes-Benz. 

ALD Automotiven kehityspäällikkö Päivi Lindqvistin mukaan Suomessa yritysautoksi valitaan yleensä perheen niin sanottu ykkösauto, mikä näkyy premium-merkkien korostumisena suosituimpien autojen listalla. Myös yrityksen autopolitiikasta päättävät ovat Lindqvistin mukaan hyvin perillä autoilun kokonaiskustannusajattelusta, jolloin pelkkä listahinta ei ole tärkein tekijä. Käytännössä tämä tarkoittaa premium-merkkien kohdalla hyvää jälleenmyyntiarvoa.

Autohaaveilu ja todelliset hankinnat eivät mene aina työsuhdeautoissakaan käsikädessä, mikä näkyy esimerkiksi Toyotan ja Audin kohdalla. Audi kiinnostaa lähes joka toista yrityspäättäjää, mutta sellaisen on hankkinut noin joka kolmas. Vastaavasti Toyotan nimeää kiinnostavaksi vain 30 prosenttia vastaajista, mutta sellaisen on päätynyt rekisteröimään melkein joka toinen.

Tärkeimmiksi hankintaa määritteleviksi tekijöiksi yrityspäättäjät mainitsevat kokonaiskäyttökustannukset, hankintahinnan, turvallisuuden ja automaattivaihteiston. Jo 90 prosenttia yritysautoista valitaan automaattivaihteisena.

TOP 10 kiinnostavimmat merkit työsuhdeautoilijan näkökulmasta

 1. Audi
 2. Volvo
 3. Mercedes-Benz
 4. BMW
 5. Volkswagen
 6. Skoda
 7. Toyota
 8. Tesla
 9. Ford
 10. Opel 

TOP 10 yritysautomerkit rekisteröintien mukaan

 1. Skoda
 2. Volkswagen
 3. Toyota
 4. Volvo
 5. Mercedes-Benz
 6. Ford
 7. BMW
 8. Opel
 9. Audi
 10. Kia
Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi