Tällaisia käytettyjä autoja suomalaiset ostavat ulkomailta – dieselin osuus edelleen suuri | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Tällaisia käytettyjä autoja suomalaiset ostavat ulkomailta – dieselin osuus edelleen suuri

Valtaosa Suomeen käytettyinä tuoduista henkilöautoista on dieselkäyttöisiä. Ladattavien pistokehybridien osuus on kuitenkin nousussa.
Tällaisia käytettyjä autoja suomalaiset ostavat ulkomailta – dieselin osuus edelleen suuri

Käytettynä Suomeen maahantuoduilla autoilla on varsin suuri merkitys Suomen autokantaan, selviää Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin kokoamista tilastoista. Uusia henkilöautoja myydään vuosittain noin 110 000 kappaletta ja maahamme tuodaan käytettyinä vastaavasti noin 30 000 henkilöautoa vuodessa.

Eniten käytettyjä autoja tuodaan Saksasta ja Ruotsista, ja maahantuotujen autojen keskimääräinen ikä on kuusi vuotta. Dieselkäyttöisten autojen osuus oli vuonna 2017 peräti 73 prosenttia Saksasta tuoduissa autoissa. Myös Ruotsista maahantuoduissa autoissa dieselien osuus oli noin puolet.

Ongelmalliseksi tilanteen tekee käytettyinä maahantuotujen autojen päästöt, jotka olivat vuonna 2017 keskimäärin 158 grammaa kilometriä kohden. Vastaavasti uusien henkilöautojen keskimääräinen CO2-päästö oli 119 g/km.

”Ilmastotavoitteiden kannalta suuntaus ei ole toivottava. Liikenne tuottaa noin viidesosan kaikista Suomen kasvihuonekaasupäätöistä. Niiden vähentämiseksi tarvitaan useita keinoa ja myös ajoneuvokantaa tulisi uudistaa siten, että entistä useampi uusi auto toimisi vaihtoehtoisilla käyttövoimilla eli sähköllä, biokaasulla, vedyllä tai korkeaseosetanolilla”, Trafin johtava asiantuntija Outi Ampuja muistuttaa. 

Vuonna 2017 uusien henkilöautojen ensirekisteröinneistä 2,9 prosenttia edusti vaihtoehtoisia käyttövoimia. Vastaavasti käytettynä maahantuoduissa autoissa osuus oli 7,0 prosenttia eli reilut 2000 kappaletta. 

Kuluvan vuoden tammi-elokuussa vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus ensirekisteröinneistä on noussut 5,8 prosenttiin ja käytetyissä maahantuoduissa autoissa 9,8 prosenttiin. Näistä suurin osa oli ladattavia hybridiautoja.

Katso myytävät käytetyt hybridiautot.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi